Spegeloutfit

 
Så här blir det när Emelie försöker ta en outfitbild i spegeln på morgonen när hon är stressad och tunnelbanan går om 7 min. Svårt att vinkla kameran så jag blir i fokus och i mitten samtidigt som jag inte ser supersur ut och skakar på handen... Slängde iallafall på mig min favvoblus från Odd Molly och mina ljusa jeans från Tiger of Sweden imorse. Inte mer komplicerat än så.

Fler tisdagar som denna tack

 
Sofie på designlektionen
 
 
 
Fina Anna
 
 
Fika med Julia
 
 
Haft en bra dag, startade med god frukost och sovmorgon, sen stog kemi och design på shemat i skolan idag. Tisdagar är riktigt sköna med 2,5h design och vi kan prata, lyssna på musik och jobba med vårt projekt samtidigt. Jag och Anna var och köpte in lite saker som saknades till bilden och designen igår så gick upp och fick pengar för det av skolan, då vi fått lägga ut själva, och vår snälla lärare ger oss en chokladkaka med motivationen "jag har så många, här får ni". Bästa!
 
Strax innan 5 mötte jag upp Julia för en fika på mysiga baresso på söder. Hjälpte henne lite med att plugga matte och satt och snacka om allt och inget. Blev lite stress hem när vi upptäckte att klockan var 5 i 7 och att vi suttit där ett tag. Nu ska jag ägna hela kvällen åt fysikplugg!

En fullspäckad söndag

 
 
 
 
Denna dag har spenderats först på badhuset i 4 timmar. Simmat, åkt vattenruschbanor, lekt och skrattat så var helt slut efterråt. Var sista dagen på mitt gymkort idag innan det går ut så kände att jag var tvungen att utnyttja det lite. Har tänkt att byta gym till friskis för att kunna köra med mina systrar (Olivia och My) och komma igång med träningen lättare genom att hänga på dom. Nackdelen är att man inte kan simma med friskis kort, men får köpa klippkort på badhuset istället.
 
Sen när jag kom hem åt vi en sen lunch innan jag och pappa åkte ut och övningskörde. Körde med pappas automatväxlade bil till Sickla och stannade för shopping av födelsedagspresent och sen vidare hem till mamma där vi bytte bil till hennes med manuellväxellåda. Körde runt lite och träna på att koppling och mjuka växlingar innan vi lämna tillbaka bilen och åkte hem. Väl hemma var tårta uppdukat och vi firade Anna som fyller 46 år imorgon med presenter och sång. Nu blir det en standard söndagkväll med massa plugg. Puss

Frukost

 
Haft en rätt lugn lördag, vilket har varit grymt skönt. Sov länge, åt frukost, tränat lite, badat, vart ute och promenerat och köpt glass osv. Hur skönt som helst att inte ha några måsten och bara göra det man känner för! Ikväll blir det att umgås med familjen, kolla på film och äta massa godis. Puss♥

Biljetter till Summerburst

Fick hem ett brev från Ticnet idag med mina biljetter till Summerburst 2015!! Är hur taggad som helst och ska gå på festivalen som är här i Stockholm ute på Gärdet 12-13 Juni ^^. Artister som Avicii, Axwell och Ingrosso, Blasterjaxx och Afrojack är redan klara och kommer spela. Dröm vore om David Guetta skulle spela också, håller iallafall tummarna för det! Känner på mig att sommaren 2015 kommer bli den bästa hittills!

Studiedag

 
Idag har jag haft studiedag så passade på att sova riktigt länge och fick 11 timmars sömn inatt. Vilket är väldigt ovanligt för mig. Sen gick jag upp och fixade havregrynsgröt med banan till frukost och packade till pappa och till påsk. Sen åkte jag till pappa och här har jag kollat serier, pluggat och jobbat med kläder.nu. Inte kunnat ta några bilder då min snygga syster på bilden ovan är och kollar på Let's Dance och har med sig kameran hela dagen. Men jag klarar mig bra utan ändå. Hoppas ni haft en bra fredag. Kram

Helg redan nu

 
Olivia tog bild på fina Tussie idag♥
 
Steg upp redan klockan 6:20 idag för att hinna åka till Eriksdalsbadet och simma lite innan första lektionen. Min förkylning har inte gett sig än men kände att jag måste börja komma igång med träningen ändå. Simning är ändå inte så jobbigt så är en perfekt mjukstart. Sen åkte jag till skolan och kom dit alldeles för tidigt så hade tid att sitta och plugga till samhällsprovet som var idag. För en gångs skull känner jag att jag hade pluggat bra så kändes nästan konstigt att inte komma på något mer att skriva för man redan skrivit allt. Hahah hänger ni med? 
 
Imorgon har jag studiedag så ska sova länge och sen ta det lugnt hela dagen ^^. Puss

I väntan på tunnelbanan

 
Tog med mig kameran imorse med tanken att jag skulle hinna fota några outfit-bilder. Men den tanken glömdes bort under dagen så blev bara att jag tog en bild när jag stog och vänta på tunnelbanan hem. Är extremt trött, men ändå på bra humör av flera anledningar så har haft en bra pluggfri kväll. Något jag verkligen skulle behöva oftare! Ska gå lägga mig nu och sova läänge, behöver verkligen vila upp mig så jag blir helt frisk någon gång!

Fikamysgos♥

 
Hej på er! Var inte särskilt pigg på en ny vecka när väckarklockan satte igång imorse men blev ändå en rätt bra dag. Jag och Anna tog en fika på Espressohouse efter skolan och snackade lite eventuella planer inför fredag. Har nämligen studiedag, vilket jag kommer fokusera på hela veckan för att ta mig igenom den. Men bara 3 skoldagar kvar till helg nu är ändå inte så mycket ^^.
 
Skrev klart engelskan igår precis som jag skrev att jag skulle göra så ikväll blir det att plugga samhälle och komma i säng i tid. Ska försöka få ordentligt med sömn så min förkylning förhoppningsvis ger med sig snart. Är så sugen på att träna!

Söndagsångest

 
Jobbat 11:30-16 och sen har jag inte gjort något vettigt alls. Hatar hur söndagar bara segar sig fram och man inte tar tag i allt som egentligen behöver göras. Måste ha något roligt inplanerat för att orka med allt det andra och nu är det inget speciellt som händer förän påsklovet.
 
Fixade iallafall lite fruktsallad med ananas och apelsin för att ta en paus från att sitta och kolla på allt plugg. Men ska ta tag i det här nu och skriva klart engelskan! Skriver jag ner här att jag ska göra det är chansen större att det blir av! 

21/3-15

 
Blev bara 3 timmar jobb idag då jag kände mig rätt hängig och gick och snöt mig mellan varannan kund. Antar att de inte ville ha mig där så fick gå när lunchruschen var över. Hatar att jag blivit sjuk igen men kan inte sjukanmäla mig mer nu och behöver verkligen pengarna så kommer nog jobba imorgon med.
 
Nu på kvällen har jag och Julia fixar pasta carbonara och suttit och snackat om jobb och framtidsplaner. Sluta med att vi satt och kolla på lägenheter på hemnet och drömde oss bort till när man flyttar hemifrån. Synd att allt ska vara så dyrt bara! Ingen aning om hur jag ska få ihop pengar för att ens få ta ett lån :( Men är alltid kul att titta på hus ändå^^

I mitt fönster

 
 
 
Städade och passade på att rensa lite saker som aldrig kommer till användning för nån vecka sen. Hittade en gammal Glossybox låda som bara har legat under sängen och kom på att jag kunde ställa parfymer och lite andra produkter i den. Blev faktiskt riktigt bra och ser mycket mer välordnat ut än om man bara skulle ställa ut dem i fönstret.

Valtho-sjukan vill aldrig ta slut

 
Godmorgon, sovit riktigt dåligt i natt och börjar tyvärr bli sjuk igen nu när jag äntligen trodde att jag var frisk. Inte alls bra då jag ska jobba i helgen och inte kan sjukanmäla mig något mer eftersom jag gjort det 2 jobbhelger i rad :(. Hade dessutom tänkt komma igång med träningen igen, men nu blir det att ta det lugnt ett tag till. Startade iallafall denna dag med havregrynsgröt toppat med hallon och kokos, ska försöka få i mig massa vitaminer så jag förhopningsvis känner mig bättre snart! Hoppas ni får en bra fredag, puss♥

Körskola och simmning

 
Har haft en fullspäckad dag idag så ska bli så skönt att få krypa ner i sängen och blunda alldeles strax. Efter skolan åkte jag direkt hem till mamma för att hämta mitt körkortsbevis och sen vidare till körskolan för min första lektion. Gick faktiskt rätt bra även om vi bara gick igenom väldigt basic grejer. Har mest kört automatväxlad bil så va lite ovant med kopplingen, men ska träna massa på det tills nästa gång.
 
Sen åkte jag hem och jobbade lite, pluggade, innan jag och My gick till Sandsborgsbadet och simmade. Torsdagar är bästa dagarna att simma där då hela poolen är öppen för motionssim och de dämpar belysningen och sätter på lugn musik. Lite spafeeling, avkoppling och träning i ett ^^. Sov så gott♥

Plättar till frukost

 
 
Godmorgon! Har sovmorgon till kl 11 idag men vaknade redan vid 8 av att mitt rum var så ljust. Men gjorde inte så mycket utan valde istället att gå upp och fixa plättar till frukost ^^. En riktigt bra start på en bra dag. Har bara 2 lektioner idag och sen ska jag till körskolan och ha min första körlektion där. Är något nervös men går förhoppningsvis bra! Önskar alla en supertorsdag, kram♥

Primo Ciao Ciao

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har heft en välbehövlig supermysig kväll tillsammans med familjen efter 9 timmars skoldag. Möttes upp vid klockan 6 på söder och för att äta middag på Primo Ciao Ciao. En italiensk restaurang med mysig inredning och supergod mat. Delade allihopa på en italiensk plockbricka med massa skinka, oliver, salami och Grissini (brödpinnar) till förrätt och beställde in en pasta med svamp som inte blev så bra på bild till huvudrätt. Men fick smaka på Olivias pizza som var gudomlig så får köra på det nästa gång! Avslutade middagen med chokladkaka och gelato innan vi prommenerade (läs rullade) hem helt proppmätta.

Har blivit med kamera!!

 
 
Jaa som ni kanske förstår av rubriken så har jag köpt en ny kamera idag! Åkte in till stan direkt efter skolan och gick in på butiken, plocka på mig allt, betalade och åkte hem. Hur smidigt som helst alltså. Hade en Canon eos 500D tidigare men den blev sorgligt nog stulen för snart en månad sen så nu passade vi på att uppgradera oss till en Canon eos 700D när vi ändå var tvungna att köpa en ny. Köpte även Canons makro-objektiv med 1.8 bländare och ett minneskort då även de blev stulna tillsammans med kameran förut. Gick inte att köpa kamerahuset för sig så även ett standardobjektiv (som vi redan har) följde med. Men funderar att lägga ut det på blocket så blir nog bra ändå.
 
Snacka om materiell lycka! Sprang runt och fota lite i lägenheten direkt när jag kom hem och Tussie och Vanilla fick agera modeller. Blev riktigt skarpa bilder, fina färger och klarade av ljuset förvånandsvärt bra med tanke på att jag inte kom hem förän klockan 6 och det hade börjat mörkna. Imorgon ska vi ut och äta på restaurang så får ta massa bilder då med ^^. Är hur nöjd som helst och nu kan inget förstöra denna dag!

Födelsedagsfirande nummer 2

  
 
Inte alls kännts som måndag nu på kvällen för bytte från mamma till pappa idag istället för i fredags eftersom pappa vart bortrest i Alperna och inte kom hem förän idag på eftermiddagen. Efter skolan åkte jag till körskolan och bokade in mitt första körpass hos dom nu på torsdag. Planerar att äntligen ta tag i körkortet nu så jag förhoppningsvis har det i handen tills sommaren!
 
 
Sen när jag kom hem så har jag jobbat med bloggen och nyheter på kläder.nu och bara tagit det lugnt. Nu på kvällen har alla förutom My, som är på konsert, firat Olivia i efterskott med tårta och presenter så var riktigt mysigt. Ber om ursäkt för de kassa mobilbilderna men om allt går som jag vill så kommer jag åka och köpa en ny kamera imorgon ^^ Hoppas ni haft en bra start på veckan♥

Skojakt och fika med fina Julia

   
 
Hade en riktigt mysig gårdag och var bland annat på stan och kollade i lite butiker med Julia samt fikade högst upp på kulturhuset. Hur mysigt som helst. Var tänkt att jag skulle hitta ett par skor eftersom båda de par jag använt nu under hösten/vintern har gått sönder och släppt från sulan. Men fastnade aldrig för några så får bli att åka in någon dag i veckan igen och leta vidare.
 
Idag har jag vart hur trött som helst så somnade till och med mitt på dagen. Så blir att lägga sig tidigt ikväll så jag får ta igen lite sömn innan skolveckan. Men blir väl något avsnitt av Vampire diaries innan dess ^^

Firat 15-åringen

   
 
Idag var jag uppe redan kl 6:20 för att väcka lillasyster med sång och frukost på sängen. Lillskrutten so inte är så liten längre fyller nämligen 15 år idag, vilket även har firats nu på kvällen med middag samt mer tårta och paket. 
 
Är helt slut efter en vecka med mycket plugg så ska passa på att lägga mig i någolunda tid. Hoppas ni haft en bra fredag, puss♡
 

Snart 3 år sen

 
Olivia och jag Juni 2012
 
 
Vanilla när hon bara var några månader 2011
 
 
Olivia, My och jag midsommar 2012
 
Har stressat så mycket med skolan denna vecka så unnade mig att ta det lugnt nu på kvällen och har bara legat i sängen, lyssnat på musik och kollat på gamla bilder. Har huuuur mycket bilder som helst, även om vissa är hemskare än andra. Kul att kolla igenom och hitta bilder man glömt bort iallafall. Nu ska jag försöka få lite sömn, puss♥

För att rädslan tog över

 
 
 
 
3 bilder på mig och en på syrran från i sommras och Thailand
 
Gissa om jag saknar gymnastiken! Just nu känns det extra mycket också eftersom jag är sjuk och inte kan träna över huvudtaget. Valde att sluta med gymnastiken när jag började i 9:an eftersom det delvis blev mycket plugg, men blev även för mycket press. Var många i gruppen som var riktigt duktiga, vilket gjorde att alla förväntades göra ungefär samma övningar. Men rädslan för att skada mig gjorde att jag inte vågade köra fullt ut och vissa övningar gick bara inte att göra. Blev som spärrar i huvudet ibland så ena dagen kunde jag lätt köra saltos, flickisar och överslag medans andra dagar ville kroppen inte alls även fast jag ville klara av det. Tränarna tyckte såklart jag inte borde fega ur på alla övningar när jag klarat dem galant tidigare, vilket gjorde det ännu jobbigare. Kämpade på en termin då jag redan bokat in träningsläger till sommaren, men efter att vi kom hem från lägret i Italien kände jag att jag inte orkade mer. 
 
Var en riktig lättnad att sluta då pressen släppte direkt och jag fick massa tid över som jag inte tidigare haft. Var ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv (tillsammans med att byta skola i 5an och söka teknik design på gymnasiet) då man aldrig ska göra något som känns jobbigt och gör en stressad. Samtidigt som jag ändå saknar att få hoppa runt på trampolinen, göra massa handvolter på tumblingen och köra fristående. Önskar det gick att få tillgång till en gymnastiksal och köra det man känner för utan pressen på att man måste köra bestämda övningar som man inte känner sig bekväm med.. Men nu passar jag på att köra handvolter, hjulningar, bryggor och handståenden när jag är utomlands och om sommrarna och funkar bra det med! ^^ ♥

Konstutställning, brunch och promenad på Djurgården

  
 
 
Idag var klockan ställd på 9 och ca en timme senare satt jag, pappa, Anna och syrran i bilen på väg ut till Djurgården. Fick hänga med pappas jobb på en guidad tur på Liljevalchs vårutställning innan öppningstid och var faktiskt roligare än vad jag trott. Sen när de öppnade för allmänheten vällde det in folk så hade tur som fick va där själva i en halvtimme iaf. 
 
Efter utställningen åt vi brunch på Villa Godthem som var hur god som helst. Fanns alltifrån croisanter, creme brulee och pannkakor till hamburgare, bacon och frukt. Avslutade även med en promenad i solskenet innan vi åkte hem. Underbart väder och allt är på topp om man bortser från att jag fortfarande är hostig och snorig. Men hade jag inte vart sjuk hade jag jobbat idag istället så var ändå lite skönt. Nu ska jag plugga klart och sen sova. Hoppas ni haft en bra helg, puss♥

3 mobilbilder

    
 
 
Hallåj! Hade det mysigt igår hemma med pappa och lillasyster, beställde hem pizza och åt massa chips, popcorn och glass framför en hyrfilm. Hade dock väldigt ont i bihålorna och va typ svullen på ena kinden men har som tur var gått över idag. 
 
Tog sovmorgon imorse och gick sen upp och fixade en riktig helgfrukost med yoghurt, frukt, bröd från bageriet, juice och te! Sen tog vi det lugnt fram tills klockan 3 då vi promenerade till Tele2 Arena och 12Stockholm för att spela minigolf. Sen när vi kom hem var jag helt slut av promenaden så har bara vilat. Ikväll blir det godis och mellomys, vad har ni för planer? ♥

Fredag

 
Syrran och jag i Thailand för 2 månader sen
 
Hej på er, sitter just nu och väntar på att Olivia ska komma hem för att hålla mig sällskap. Åkte till skolan imorse och gjorde matteprov i 2 timmar och hämtade saker innan jag åkte hem. Är helt utslagen men känns ändå bra att jag gjorde det där provet så jag vet hur jag ligger till inför nationella som kommer i slutet av terminen. Hoppas ni har en bra fredag! puss

Bananpannkakor

 
God eftermiddag. Sovit dåligt i natt och vaknade vid både 3 och 5 för att jag hostade så mycket och kallsvettades av feber.. Förstår inte varför jag blir sämre istället för frisk någon gång? Idag har jag iallafall kollat på Vampire diaries, packat upp min resväska, städat rummet och ätit bananpannkakor till lunch. Blev hur fint som helst i rummet nu och är riktigt synd att jag inte har nån kamera så jag kan fota hur det blev.. Men ska införskaffa en ny senast nästa vecka har jag bestämt, annars blir det aldrig av!

Alperna genom Go Pro:n

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade även med mig familjens Go Pro till alperna och passade på att ta lite bilder och filma med den. Dock lyckades den ladda ur 2 dagar då jag glömt att stänga av den under natten så var lite segt. Men ska försöka klippa ihop en video med alla filmklipp också, aldrig gjort det tidigare så vi får se hur det går hahah

Bildbomb Val Thorens del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rastlös

 
Sitter hemma och är extremt rastlös, är som sagt sjuk och känns som jag kommer somna vilken sekund som helst om jag inte kommer på något att göra. För somnar jag kommer jag inte kunna sova ikväll, vilket suger. 
 
Helst av allt hade jag velat tagit fram kameran och fotat massa fina bilder. Men nu är det så att det inte finns någon kamera att ta fram... Den blev nämnligen snodd dagen innan jag åkte till Val Thorens vilket var sämsta dagen det kunde ske på. Var Olivia som hade tagit med sig den till stan och satt på Espresso House med kameran brevid sig, en ensam man sätter sig brevid utan att ha något att äta och några minuter senare ställer han sig hastigt upp och går iväg och sen upptäcker hon att kameran är borta.
 
Riktigt tråkigt att folk gör så, men finns inte så mycket att göra. Har iallafall polisanmält stölden och hoppas att det går på försäkringen så vi kan köpa en ny kamera snarast. Hade ändå tur i oturen som fick låna Alex kamera och ha med mig på resan!♥

Godmorgon

 
 Godmorgon blir ännu en sjukdag idag då jag vakna upp med ont i halsen också utöver den jobbiga hostan och snoriga näsan. Men ska försöka plugga lite och packa upp min väska och inte bara titta på serier. Nu ska jag fixa en kopp te och lingongrova med skinka och avocado, åt det igår också och var hur gott som helst när man ätit så mycket pasta och onyttiga saker i en vecka.

Bildbomb Val Thorens

 
På fredag morgon satte vi oss alltså på bussen för att åka upp 30h till Val Thorens. Åkte ner till Malmö för att sen åka över bron till Danmark sen vidare till en färja som tog oss över till Tyskland, sen genom Schweiz och tillsist Frankrike och Val Thorens. 30 timmar kändes först som en evighet men tiden rullade faktiskt på rätt bra. Satt och spela kort och somnade sen trots att några spelade musik och festade tills kl 4 på natten så var skönt.
 
 
Köpte croissanter när vi stannade för frukost i Tyskland efter en natt på bussen
 
 
På väg upp för den smala serpentinvägen till berget, kändes lite småläskigt att de körde så snabbt i de snäva svängarna men gick som tur var bra och vi överlevde resan.
 
 
Utanför vårt lägenhetshus, var hur mysigt som helst på kvällarna med alla ljusslingor som hängde mellan husen.
 
 
 
 
Tog kabinliften upp ovanför molnen där det var ännu soligare. Riktigt skönt att sitta inuti liften de dagar det var blåsigt och snöade så slapp man frysa på vägen upp. Snöade bara 3 av 6 dagar (även om jag bara fota när det var blå himmel) så hade väl helt okej tur med vädret ändå.
 
 
 
Vi hade köpt eventarmband via vårt resebolag Nortlander innan resan, vilket vi kunde ha skippat, men var iallafall evenemang på ett afterski ställe som hette 360. Dom evenemang som jag gick på var konsert med Adrian Lux som jag trodde skulle vara bättre eftersom jag sett honom spela på Gröna Lund tidigare, men var såklart några bra låtar nu också och sen även en BBQ där det serverades gratis hamburgare med dricka och tillbehör.
 
 
 
 
Brevid 360 fanns även några resturanger och ett våffelställe där de gjorde belgiska våfflor med choklad. Hur gott som helst och var superhärligt att sitta där på en solstol i solen och äta.
 
 
 
Jag och Anna valde att inte förbeställa mat eftersom vi inte visste vad det skulle vara för mat så lagade egen varje dag och funkade faktiskt väldigt bra även om spisen var den segaste och vår ugn inte fungerade. Åt bland annat pasta carbonara, köttbullar, soppa och tortelini till middag.
 
 
 
Fanns många långa och härliga backar och höll oss mest i de blåa då Anna inte åkt så mycket tidigare och de var pistade och hade därmed bättre underlag än de röda backarna.
 
 
Träffade på fina Johanna i backen
 
 
Men det bästa med resan är enligt mig som älskar landskap och att fota den underbara utsikten. Var nästan så att man glömde bort att kolla vart man åkte slalom för att man kollade ut på alla vita toppar.
 
 
Blev inte supermycket bilder på resan ändå då jag fick låna Alex kamera och var rätt rädd om den så den inte skulle gå sönder. Men har lite fler bilder att visa och kommer dyka upp ännu en bildbomb som jag hoppas ni gillar♥

Tillbaka i Sverige

 
Igår natt anlände bussen äntligen till City Terminalen efter den 30 timmar långa resan hem från Val Thorens. Som ni kanske hört var det ett bergsskred precis dagen innan vi skulle åka hem och en stor sten hade förstört vägen. Trodde först vi skulle få stanna kvar flera dagar men hade ändå tur och var första bussen att lämna byn vid 6-tiden på lördagen, bara 7 timmar försenade.Vart hur glada som helst när vi får sms om att vår buss stog på parkeringen och var redo att åka och sprang från sportcentret där vi haft all vår packning och legat på golvet och sovit medans vi väntat.
 
Resan hem relativt fort och jag sov rätt mycket på bussen så var det ändå riktigt skönt att få komma hem och lägga sig i sin egen säng. Men har haft en underbar resa och skulle deffinitivt åka tillbaka om jag fick chansen! 
 
Idag är jag hemma och snorar och hostar, men det får man ta efter att ha åkt skidor, vart med kompisar, dansat och haft grymt kul i en vecka! Rätt skönt att få en extra ledig dag från skolan och ta det lugnt och vänja sig vid vardagen igen. Hoppas ni också haft ett bra sportlov, puss♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!