Ett dygn i Florence

             
 
Hej på er! Nu fortsätter äntligen uppdateringen om vår Italien resa! Vi var några som valde att stanna kvar och fortsatte resan efter att kursen var slut. Efter 6 nätter i Rom så var vi redo att åka vidare till nästa stad för att se nya saker, så jag, Linnea, Johanna och Alice satte oss på ett snabbtåg till Florence på söndagen. Väl framme i den lilla staden kunde vi promenera till vårat AirBnB och lämna väskorna direkt innan vi började turistandet. Hade fått massa tips av vår lärare om vad för arkitekturhistoriska platser man skulle besöka och första stoppet blev därför barnhemmet Ospedale Degli Innocenti som är den första renässansbyggnaden. Var som ett museeum idag så man kunde gå in i och läsa om alla barnen som bott där ända sen de öppnade.
 
 
             
 
             
 
Efter museet hittade vi en mat marknad på torget utanför med massa spännande saker.  Vi hade dock redan bestämt lunchställe...
 
 
 
 
... hade nämligen fått tips av en klasskompis som bott i Florence om att äta pizza på gustapizza. Var lång kö till restaurangen och inga sittplatser, men vi tog take away och ställde oss vid vattnet och åt istället. Riktigt mysigt och hade utsikt över den gulliga bron Ponte Vecchio där det ligger massa små guldsmedsbutiker.
 
 
 
 
 
 
Mina fina resekompisar
 
 
              
 
 
Sen gav vi oss upp till en utkiksplats för att få se staden från ovan. Riktigt träningspass att klättra upp för den långa backen dit.
 
 
 
Är stora katedralen Santa Maria del Fiore som sticker upp ovanför alla husen.
 
 
 
 
 
 
Sen blev det riktigt mörka moln så vi skyndade oss hem till lägenheten och hann precis dit innan regnet började.
 
 
 
 Tog det lugnt en stund på rummet och åt chips medans vi väntade ut regnet, men sen gav vi oss ut på stan igen för att kolla i lite butiker.
 
              
 
 
 
Hittade en supermysig restaurang där vi åt resans absolut godaste middag! Beställde in charkbricka, en tryffelcarbonara och en tomat-mozzarella-aubergine rätt för alla 4 att dela på. Mangius hette stället och riktigt proffsig personal som berättade om alla produkter och i princip allt var från Toscana (alltså närodlat). Sen gick vi en liten promenad och köpte kiwi glass på vägen hem.
 
             
 
 
Vaknade upp till regn på måndagen så bestämde oss för att äta brunch inne på ett ställe 10 meter från oss. Tog en supergod granola, men iskaffen och avocadotoasten var tyvärr inte alls bra.. När vi hade ätit klart var det som tur var uppehåll så passade på att gå förbi katedralen en sista gång och ta lite bilder. Är galet mycket detaljer så hade kunnat stå där hur länge som helst för man la märke till nya saker hela tiden. Sen var vi tvungna att gå vidare till tågstationen för att fortsätta vår resa!♥
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!