Roadtrip till Gästrikland

 
                
 
Soluppgång och dimma på väg till jobbet fredagmorgon
 
                
 
Babas goda cheesburgare till lunch
 
                
 
                
 
                
 
 
                 
 
 
 
                 
 
 
                
 
 
                
 
 
                
 
Hej här är min helg i bilder! Vi börjar med fredagen då jag var på jobbet extra tidigt för att hinna med allt som behövde göras innan lunch. Fixade en presentation, tog områdesbilder, hade projektmöte och sammanställde byggets dagbok och sen vips så var klockan 11. Vi åkte till Heron City för att äta hamburgare på Babas som var riktigt bra. Sen var det dax för kollegorna att åka iväg till Arlanda för konferensresa och jag fick ta halvdag. Cyklade hem och tänkte att jag skulle ta en promenad i det fina vädret och fota med systemkameran och sen åka till Fridhemsplan och testa ett nytt gruppass. Men när jag kommer hem så är dörrens båda lås låsta och jag har bara en nyckel med mig... Fredrik visste inte att jag skulle hem efter jobbet och eftersom vi inte skulle sova hemma så hade han såklart låst extralåset. Fick avboka träningen, men gjorde inget. Istället promenerade jag till medborgarplatsen för att ta tunnelbanan till Fredriks föräldrar där jag möttes av flera hundra människor som demonstrerade för miljön. Riktigt coolt att se att så många hade samlats!
 
Jag åkte ut till Hässelby villastad och fick en riktigt lugn eftermiddag. Hann kolla en film och 2 serieavsnitt och sen kom Fredrik dit efter jobbet vid 6 tiden. Vi blev bjudna på riktigt god räkpasta till middag och spelade sen sällskapsspel. Både jag och Fredrik var supertrötta efter jobbveckan så somnade tidigt och vaknade inte upp förän 12h senare!
Riktigt skönt att få vakna utvilade och äta en god frukost i lugn och ro. Sen hoppade jag och Fredrik in i bilen för att åka till Gävle och plocka ut det sista från lägenheten som han har lånat från företaget. Gick skönt nog rätt fort och vi slapp flyttstäda. Efter vi sagt hejdå till lägenheten åkte vi till Fredriks mormor som bor i Gävle för att hälsa på och fika. Hon är så gullig och hade dukat upp massor med gott.
Efter fikan fortsatte vi till Sandviken för att även hälsa på min mormor och morfar. Där blev vi lyxigt nog bjuda på god mat och äppelpaj till efterrätt. Kollade på lite friidrott och tog det lugn tills det började mörkna och det var dax att köra hem till Stockholm igen. Väldigt mysig dag och känns kul att vi hann med så mycket och att träffa alla.
 
På söndagen hade vi kvar bilen halva dagen så passade på att åka till Kungens kurva för att kolla möbler och storhandla mat. Blev ingen möbelshopping men förhoppningsvis blev vi iallfall lite klokare på hur vi vill inreda lägenheten. Vi kommer förmodligen få våran soffa i veckan så känns säkrast att ha den på plats innan vi köper soffbord och fotölj. Många beslut att ta och inte lätt när man har begränsat med plats. Vi har ju vita väggar i hela lägenheten och har beställt en ljus soffa, men vill skapa lite kontraster ändå så just nu lutar det mot ett grönt soffbord i marmor och ett svart runt matbord. Packade in varorna när vi kom hem och drog sen ut på en löprunda. Efter det skjutsade Fredrik hem sina föräldrar från stan och lämnade bilen i Hässelby medans jag städade och fixade pizza till middag. Puss♥

Stockholmsverken och AW

             
 
Höstkappan är på // Mellis efter jobbet
 
 
 
 
 
 
               
 
 
 Frukost på jobbet
 
              
 
Tog en omväg genom fina Tantolunden på väg hem från jobbet
 
              
 
              
 
Hej på er! Tänk att hela September redan har gått och att hösten är här på riktigt! Förutom att det blir fina färger på träden så tycker jag höjdpunkten på hösten är att promenera de dagar med blå himmel och sol. Alltid extramysigt att vara ute då. Har nu packat ner sommarkläderna för iår och bytt ut dem mot stickade tröjor och höstjackor. Så är mer än redo för lite kallare väder.
 
Veckan som var gick så otroligt fort och innehöll massa roliga saker. Var och tränade Crosstraining i Skanstull, lagade god mat och umgicks med Fredrik. Jag var också och hälsade på ett annat bygge som heter Stockholmsverken i onsdags där Vera från klassen praktiserar. Kul att få se hur hon har det där och hänga med en dag. Tillskillnad från mitt platskontor där vi bygger hallar och parkeringsgarage i betong, stål och parock så håller de där på att hyresgästanpassa lokaler där den äldsta byggnaden är från tidigt 1900tal. Ligger dessutom på Söder så tog inte ens 5 minuter att promenera dit från mig, vilket betyder lite sovmorgon♥
På torsdagen hade vi bokat in AW på Ugglan där det finns både boule, sällskapsspel, pingis och shuffleboard. Sen gick vi till Gandhi för att äta Indisk mat till middag, mycket trevligt och kul att höra vad de andra praktikanterna gör på sina byggen då det är väldigt olika arbetsuppgifter. Jag gör mest sånt som kanske passar in på en entreprenadingenjör, medans de andra jobbar mer som arbetsledare och installationssamordnare. Hoppas att kunna besöka de andra också för man vill ju lära sig och testa på så mycket olika saker som möjligt. Har ju gjort mer än halva praktiken nu så tiden går så fort.
 
Hoppas ni också haft en bra vecka, kommer mer om min helg senare idag. Puss♥

Soluppgång, tacokväll och Mall of Scandinavia

 
Nu när vi går mot mörkare tider och solen går upp senare för varje dag så har jag senaste veckan lyckas timea in den fina soluppgången när jag cyklar till jobbet 06:15. Var tvungen att stanna på Årstabron för att ta dessa vackra bilder i fredags innan jag trampade vidare. Den vackra himlen gav mig massa bra energi inför dagen och kände mig extra effektiv på jobbet sen. Vi åt god lunch på en kålgrill och sen på eftermiddagen passade jag på att ta lite tidigare helg när jag var klar med alla dagens måsten.
 
                
 
 
 
Sen på kvällen var det nämligen dax för tjejmiddag hemma hos Anna. Vi var 7 tjejer som lagade tacos, snackade om massa minnen, åt snacks och spelade Med andra ord. Några gick hem vid 10tiden men jag, Anna och Ella var kvar och spelade beer pong och sen drog vi vidare till stan för att gå ut. Var till en nyöppnad klubb som hette Myst som hade asiatiskt tema med massa fina rislampor och målningar överallt. Väldigt blandad musik men var bra i alla fall halva tiden haha. Var ganska trött när jag kom hem vid halv 4 tiden och hade varit vaken i 22h.
 
                
 

På lördagen när jag vaknade hade Fredrik fixat mackor till mig och vi tog en lugn förmiddag tillsammans. Sen åkte jag till Solna och Mall of Scandinavia för att hänga med mamma och Olivia. Vi hann med att kolla i 5 butiker och ta en fika på Le Croissant innan klockan vart mycket och jag behövde åka hem igen. Jag och Fredrik skulle äta middag med hans kompisar vid Odenplan så hann bara hem och hämta laddaren till min telefon som laddat ut. Blev en väldigt trevlig kväll och god mat, jag körde alkoholfritt och avvek lite tidigare eftersom jag var ute dagen innan. Men mådde extremt dåligt när jag kom hem igen så kvällen slutade inge kul (besparar er från detaljerna).

               
 
               
 
               
 
               
 
Mycket inredningsinspo inne på Royal Design
 
 
Middag på Low & Slow
 
 
               
 
Mådde lyckligtvis bättre på söndagen och jag ville inte förstöra min och Fredriks lediga dag tillsammans genom att vara sjuk hemma hela dagen så vi var och körde Hot Yoga på Sats Sofo. Väldigt avslappnande och som tur var inte lika varmt som Hot strong and flexible som vi testade helgen innan. Var kanske 30 grader nu istället för 38. Passade på att städa lägenheten och sen på kvällen tog vi en promenad och lagade hallumistroganoff. Puss♥

Helgen i bilder

               
 
Hej på er! Här kommer en sammanfattning av min helg och dom bilder jag tagit. Börjar redan med torsdagen då vi hade en avtackning av en kollega som skulle byta jobb. Hela platskontoret blev bjudna på lunch på Enskede värdshus där det serverades god fisk och sen blev det havreboll och pannkaksbuffe till efterrätt. Inte varit där på 18 år, men kände ändå igen mig rätt bra från mamma och pappas bröllopsfest som hölls i samma lokal.
 
På kvällen skaffade jag och Fredrik äntligen gymkort på Sats och var och tränade på den närmast medborgarplatsen. Topp 2 av de bästa anläggningarna vi testat hittills tillsammans med Sats slakthuset då det finns en gymnastikdel med trampolin, kampsportssal, trappmaskin och ett hot yoga rum.
 
               
 
 
Har lyckats hålla i min cykling och tänker att jag ska fortsätta tills slutet av september om det inte hinner bli för kallt. Just nu funkar det bra med hoodie, puffjacka och tunna vantar. Har dock haft konstant träningsvärk i låren och i fredags var det extra jobbigt att cykla då jag först var på ett bygge vid Kungsträdgården och sen behövde trampa hela vägen därifrån ut till Västberga. Men skönt att få vardagsmotion.
 
               
 
Efter jobbet var jag och körde crosstraining och sen kändes det extra skönt att få komma hem och ta helg. Jag och Fredrik körde vår försenade 2,5årsdejt på kvällen och lagade en supergod pasta tillsammans, kollade på en film och åt massa gott snacks. Bästa att få lite av varje när man inte kan bestämma sig vad man är sugen på.
 
 
 
 
               
 
Vaknade såklart tidigt på lördagen och vi promenerade till gymmet för att testa gruppasset Hot Strong and Flexible. Är i ett 38 gradigt rum där man kör en blandning av "snabb" yoga och styrkeövningar och vi blev svettiga av att bara vara inne i rummet i nån minut haha. Riktigt bra och skön träning, hade dock missat att ta med handduk så halkade tillslut runt på mattan för den blev så blöt.
 
Duschade på plats och promenerade sen in till gamla stan för att äta en lunch. Tanken var att se Fredriks kollega som denna dag stog vakt vid slottet, men visade sig vara senare än vi trodde så valde att promenera tillbaka mot Söder efter lunchen.
 
 
 
               
 
               
 
 
                
 
När vi kom hem åkte jag och mamma till Länna för att kolla på möbler på Mio. Ville hitta ett rektangulärt soffbord i marmor och någon nättare fåtölj, men blev inga köp för mig denna dag. Vi var in på en annan butik med lite dyrare märken(tyvärr alldeles för mycket dyrare), där jag fick massa inspiration. Passade på att storhandla på Citygross och fyllde upp hela kylen och skafferiet hemma. På kvällen tog vi det lugnt framför tvn och lagade riktigt goda enchiladas till middag. 
 
                
 
                
 
Jag tog tyvärr inte en endaste bild i söndags, men vi tränade även då fast på egen hand i gymmet. Hade massor med matlådor hemma så sparade mealpreppingen till måndagen och gjorde supergoda kantarellmackor till middag. Jag skulle kunna äta dem varje dag så lär göra det fler gånger så jag också kan ta en bild till er♥

Två och ett halvt år♥

 
Utsikten från Årstabron på väg hem från jobbet. Efter denna punkt är det dessutom bara nedförsbacke hela vägen hem.
 
                
 
Måndagsmiddag // Promenad till Tantolunden efter maten, lånade Fredriks mobil och fotade. Är verkligen grymt bra kamera på Iphone X
 
 
 
 
 
 
Blev inspirerad av Mahalo förra veckan och gjorde en hemmagjord acaibowl och koffeinfri iskaffe till mellis på tisdagen
 
 
Fick så fina blommor från min älskling på vår dag♥
 
               
 
Hej på er! I tisdags, den 10 september så var det prick två och ett halvt år sen jag och Fredrik blev ett par. Planen var att laga en räkpasta tillsammans och kanske tända ljus och sitta och äta vid matbordet istället för att äta på golvet framför tvn som vi oftast gör. Men Fredrik hade lite för mycket på jobbet och fick göra en 11h dag då han hjälper en kollega som är borta och har fått två nya projekt han ska ta fram massa material till. Men vid halv 8 tiden kom han hem och överraskade med superfina blommor och vi valde att beställa pizza istället. Beslutade att vi kör vår planerade dejt i helgen istället♥ Vart otroligt mysigt ändå med pizza från Pazzi (i extra coola kartonger). Puss

God mat och familjehäng

               
 
Hej! Här kommer en snabb sammanfattning av min helg. I fredags var vi riktigt trötta efter jobbveckan så då blev det en lugn kväll där vi tänkt att köpa hämtmat från ett mexicanskt ställe, men som visade sig vara stängt. Istället hamnade vi på en grekisk restaurang där de hade riktigt goda zucchinibiffar med grekisk sallad och tsatsiki. Resten av kvällen spenderades i soffan framför tvn.
 
 
På lördagen vaknade jag upp och inser att jag är själv i lägenheten. Då har Fredrik tänkt fixa frukost till mig, men hittat möggel på vårt hembakta bröd så han har gått iväg för att köpa mer. Sötisen kom hem med färskt bröd från bröd och salt och en varsin croissant till oss♥
Vid 12tiden cyklade vi mot Enskede för att äta lunch hemma hos pappa och lyckades pricka in världens skyfall så kom fram helt dygnsura. Blev en mysig lunch iallafall och det bjöds på god laxpaj och fick träffa Isa som var hemma ifrån militärutbildningen. Efter maten gick jag, Olivia och Fredrik och kollade runt lite på Gamla Enskede marknad.
                
 
Sen behövde jag och Fredrik röra oss hem igen för att träffa hans föräldrar. De var så fina och kom med en välbehövlig inflyttningspresent - en dammsugare. Fick en modell som är sladdlös och utan dammsugarpåse så blir riktigt smidigt att städa nu och den slipper ta upp massa plats i städskåpet. Mycket uppskattat! Vi fick hjälp att borra hål för lampan i taket och sen tog vi en promenad innan middagen. Vi åt på italienska restaurangen O'Pizzicato som ligger 300m ifrån vår lägenhet och dom serverade riktigt god tryffelpasta. Delade även på en charkbricka till förrätt.
 
 
               

 
På söndagen köpte jag och Fredrik kontakt till lampan och monterade upp den ovanför "bardisken" i köket. Väldigt skönt att nu ha belysning över diskhon där man tidigare sett dåligt när det är mörkt ute. Vi var även på Joe & the Juice och lunchade och promenerade till mosebacke. Jag pratade i telefon med Linnea som nu är på plats i Seoul för hennes utbytestermin och fick höra lite om de 2 första veckorna där. Mycket som verkar kul och annorlunda, t.ex. frukosten - finns inte bröd? och är svårt att hitta nyttigare flingor än frosties, sen har de väldigt mycket som är könsuppdelat, separat tvättstuga och hiss för tjejer respektive killar.
 
Resten av dagen passade vi på att ta det lugnt och inte göra nånting. Hoppas ni också fick en bra helg. Puss♥
 
              
 
 
               

Fika med syster

 
 
 
Hej på er! Fredag eftermiddag och snart får man ta helg <3 Varit riktigt trött hela veckan och imorse var det extra svårt att gå upp när klockan ringde. Konstigt då jag först vaknade kl 03 imorse och trodde att jag skulle gå upp och faktiskt var rätt pigg.. Somnade såklart om när jag såg att det var 2,5h kvar. Men imorgon ska det bli väldigt skönt att sova ut! Imorgon står också Enskede marknad på schemat och jag och Fredrik ska gå på den på förmiddagen och äta lunch hos pappa. Sen kommer Fredriks föräldrar hem till oss och ska hjälpa till att sätta upp vår kökslampa och på kvällen ska vi bjuda dem på middag som en sen födelsedagspresent. Söndagen är helt oplanerad för att hinna ta det lugnt.
 
Tänkte passa på att dela med mig av 3 bilder från igår när jag och Olivia var och fikade på Mahalo efter jobbet och satt på deras mysiga bakgård. Jag åt en grön smoothiebowl och hon kokosyoghurt och så delade vi på en dadelboll. Väldigt lyxigt att nu bo i samma stad och kunna göra sånna här spontana saker tillsammans. Efter fikan promenerade vi mot mig och sen behövde båda ta sig hem och äta middag. 
 
Hoppas ni får en trevlig helg! Puss♥

Veckan som gått

Hej på er! Här kommer en liten uppdatering om förra veckan och allt kul som hände under dem dagarna. Förra tisdagen tog jag och Fredrik en promenad till Zinkensdamm för att hämta ut lite paket. Var så fint väder så vi bestämde oss för att passa på att och äta middag på R. Madrid tapasbar och sitta på deras uteservering. Väldigt mysigt att sitta och kolla på allt folk som passerar förbi på Hornsgatan och det magiska ljuset.
 
 
            
 
 
 
 
Det blev lyxfrukost på onsdagen när de hade köpt in croissanter till kontoret. Äter alltid frukost när jag kommer till jobbet för att spara tid och få en mjukstart på morgonen. Denna dag hade jag även med mig soyghurt med blåbär. Sen när jobbdagen var slut drog jag ut och sprang i värmen. Extra svettigt när solen ligger på och när sista 2km hem i princip bara är uppförsbacke.. Vill springa längs vattnet där det är lite bättre underlag än asfalt, men då blir det också omöjligt att undvika nivåskillnaden. Passade på att stretcha på vår innergård efteråt som de gjort så fin nu med alla växter. Sen på kvällen tog jag det bara lugnt medans Fredrik spelade nya populära relesen av World of Warcraft. Galet att han behövde köa 8h första dagen innan han fick plats att spela på serven..
 
             
 
 
Torsdagens goda middag. Jag var sugen på att göra något med kantareller och Fredrik ville grilla så det här blev resultatet! Mums. Plockade svampen helt själv (..På coop haha)
 
            
 
Fredagen var kommen och jag hade grym träningsvärk efter att ha cyklat till och från jobbet i Västberga hela veckan. Är 7 km enkel väg och ganska backigt så känns i benen efter ett tag. Men SL-kortet har gått ut så tänker att det är lika bra att passa på att klara sig utan det medans det är bra väder. Klarat mig ifrån regn än så länge! ^^. På lunchen åt vi ute på ett sälle som heter Landet där det serverades supergod torsk med räkor och färskpotatis.
 
 
Var så varmt ute så när jag kom hem gjorde jag islatte och testade våra nya koffeinfria kaffekapslar.
 
            
 
På kvällen orkade ingen av oss laga mat så blev dejt night och middag på Koh Phanghan. Blev så sugen på att åka utomlands efter det, känns ju verkligen som man är i Thailand där inne.
 
 
             
 
 
             
 
Blev en riktig slapparlördag där det enda vettiga som blev gjort var att montera upp en hylla i garderoben, baka bröd och ta en springtur. Åt tacos på balkongen till middag och sen satt vi där ute med filtar och kollade inredning till lägenheten tills det blev mörkt.
 
             
 
             
 
På söndagen åt vi det hembakade brödet, gurkmejashot och favoritsmoothien just nu (banan, mango, ananas, citron och soyghurt) till frukost. Olivia hörde av sig vid lunchtid och sa att hon jobbade på cafeét på södermalm idag och tyckte att vi skulle komma förbi och fika. Så vi sa inte emot. Mysigt att träffa henne lite snabbt och sen fortsatte vi vidare på en promenad.
 
 
             
 
Olivia bakom disken på Robin Delselius bageri // En mysig ekologisk butik vi gick förbi
 
 
             
 
Gick förbi ett koloniområde som hade öppen-trädgård-dag så gick in och kikade lite
 
 
             
 
 
Matchade glassen med både tröjan och en vägg vi hittade
 
 
På kvällen fixade vi matlåder inför veckan och den här gången blev det en ny rätt - Hallumi stroganoff med matvete till några lådor och blomkålsris till andra hälften.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!