Fredriks födelsedag och valborg

            
 
Hej fortsätter där förra inlägget slutade och jag hade precis flygit från Luleå till Stockholm. Hade längtat massor efter Fredrik under den veckan vi varit ifrån varandra så blev att umgås bara vi två hela helgen. Öppnade upp mitt gymkort så vi kunde gå och träna och sen blev det även en del plugg på söndagen.
 
            
 
På tisdagen fyllde min kärlek år så jag väckte honom med favoriten skagenröra till frukost och lite presenter. En t-shirt, en krukväxt och sen en ny elgrill då vår förra slutat fungera. Eftersom det var vardag så blev det mycket jobb och plugg till halv 7 på kvällen, men när båda var klara för dagen så tog vi en promenad och köpte med oss indisk mat hem. Lyxade även till det med att dricka cava och spenderade resten av kvällen i soffan framför en serie.
 
            
 
            
 
 Blev en lite annorlunda valborg iår där jag och Fredrik tog en varsin Voi ut till Lilla Essingen för att grilla i en park med några kollegor till honom. Ändå trevligt att få umgås lite samtidigt som man höll avstånd till varanda. Var dock väldigt kallt ute så var helt genomfrusen när vi kom hem.
 
            
 
            
 
Dagen efter, på 1a maj tog jag och mamma en promenad på söder tills regnet började ösa ner på oss och vi fick vända tillbaka efter några kilometer. Sen när jag kom hem så insisterade Fredrik som älskar regn att jag skulle hänga med honom ut också så slutade med att vi gick till Mai Thai och satte oss under plasttaket på deras utesservering och åt lunch. Sen blev det massa plugg för min del.
På kvällen var jag och Fredrik hem till Melinda och hennes pojkvän Sebastian på spelkväll tillsammans med Bella, Lukas och Felicia. Köpte med oss pizza från Da Luigi och sen blev det både monopol och sen en matfrågesport tills klockan var efter midnatt.
 
           
 
På lördagen var jag och Fredrik och tränade och sen fikade jag med Olivia på café Pascal och kollade lite på Åhléns. Sen blev det plugg fram tills middagen med en jobbig uppgift om BIM och VDC processer.
 
 
              
 
På kvällen lagade jag ett nytt supergott recept: potatisskivor i ugn med egen pesto, rödlök och fetaost tillsammans med en feta- och grilladpaprikasås. Fredrik fick inviga grillen han fick i present och grillade fläskfilé till.
 
 
             
 
På söndagen tog vi en promenad till Nytorget och hittade en ledigt bord i solen på Bar Agrikultur. Beställde in supergod grillad kyckling med sallad och flera sorters såser. Sen skiftade vädret helt och det började spöregna så gömde oss inne på Urban Deli tills det avtog en aning. Fick springa i duggregnet till ica där vi handlade och sen vidare hem.
 
             
 
             
 
Fick hem våra balkongmöbler på tisdagen som tar upp större delen av golvytan, men är så otroligt bekväma. Där kommer vi sitta bra i sommar!
 
 
 
             
 
Börjat prenumerera på frukt och grönsaksbox från Karma där man får hem en låda varje torsdag med frukt och grönt som annars hade behövt slängas pga överflöd, större/mindre än normen, eller mindre skavanker. Jättebra initiativ av Karma och kul att få hem en suprise låda med nya saker som man inte alltid köper. t.ex. jordärtskocka, gula morötter och rödbeta.
 
             
 
 
Jag och Fredrik hade dejt night på torsdagkvällen och åt middag på Koh Phangang
 
 
             
 
Så mysigt att promenera längs Södermalms allén nu när alla träden blommar
 
 
             
 
Köpte med oss massa frukt och favoritgodiset just nu = Daim crisps och satte oss i kvällssolen på balkongen och njöt
 
             
 
Hade superfint väder på fredagen så då satt jag ute på eftermiddagen och åt acai bowl till mellis samtidigt som jag lyssnade på konstruktions föreläsning
 
             
 
 
På kvällen spicade vi upp fredagstacosen och gjorde pankofriterad torsk, en persiko & mango sallad som åts med guacamole i mindre tortillabröd med cocossmak. Blev verkligen supergott.
 
            
 
På lördagen gjorde jag något jag aldrig någonsin gjort tidigare. Sprang nämligen min första mil utan att stanna och gick snabbare än vad jag hade förväntat. Var helt slut efter dock så jag och Fredrik parkerade oss på balkongen resten av dagen där vi hällde i oss isvatten och grillade hamburgare till lunch. Lyckades till och med få en bränna och lite nya fräknar.
 
            
 
             
 
 
På söndagen hade vi båda väldigt mycket träningsvärk i hela kroppen så blev inte många knop. Hade fått en blodblåsa under foten så gjorde väldigt ont att bara gå till matbutiken. Lagade god middag på kvällen med alla rotfrukter vi hade fått hem i karmaboxen.

Snabbvisit i Luleå

            
 
Hej på er! Det var ju meningen att jag bara skulle vara i Stockholm en kort period innan och efter tentorna, men när skolan ställde om undervisningen till distans så stannade jag. En veckas visit blev helt plötsligt 5 och kände att jag ville kolla till lägenheten, hämta hem saker för sommaren, träffa Luleåkompisarna, lämna tillbaka biblioteksböcker, gå till tandläkaren och fokusera på plugg. Så fredagen efter påsk så åkte jag upp till Luleå igen och tog sällskap med Johanna från klassen som varit i Blekinge och hälsat på familjen. Landade halv 8 på kvällen och åkte direkt hem till Linnea för att kolla på Let's Dance och äta massa snacks.
 
            
 
På lördagen så sågs vi ett gäng från klassen och grillade hemma hos Johanna och Alice. Var så kul att träffa alla igen och festa lite även om vi inte kunde gå ut och dansa.
 
            
 
 
På söndagen ekade mitt kylskåp fortfarande tomt så blev att gå till ica och handla för veckan och fylla på med mat.
 
 
Fixade god frukost och sen blev det plugg hela dagen tills jag blev hungrig igen och det var dax att göra matlådor. Tesade att göra portionen under 10ans recept på Chili sin Carne och blev väldigt bra. Endast ingredienser som håller länge och inte behöver förvaras i kylskåp så även om jag inte använde upp allt av b.la. den torkade soyafärsen som var i så håller den ändå över ett år i skafferiet. 
 
 
           
 
Varit skönt att kunna gå till skolan och använda datorsalarna där, programmen är lite snabbare där än när man försöker komma åt dem från sin egna dator. Dessutom lite bättre fokus på studierna när man inte pluggar hemifrån.
 
 
Har även blivit en del hemmaträning, har hittat en tjej på youtube som gör massa bra träningsvideos och gratis träningsprogram med olika fokus på olika nivåer som jag följer.
 
            
 
Varit väldigt fint väder flera dagar så har blivit flera promenader med olika vänner följt av fika/middag för att ta pluggpauser och passa på att umgås. Även om det inte är jättemycket studenter kvar på campus nu när man kan studera från valfri ort så var det ändå fullt på flera uteplatser när solen tittade fram.
 
 
 
 
            
 
            
 
På fredagen var det dax att åka tillbaka till Stockholm igen. Blev träning och packning på förmiddagen samtidigt som jag lyssnade på föreläsning (gäller att vara effektiv haha). Sen på eftermiddagen fikade jag, Sofia och Matilda i stan och jag hann köpa en blus och en klänning på MQ som hade konkursrea. På kvällen när jag hade packat ihop lägenheten och städat så åkte jag till flygplatsen sen vidare hem till Fredrik.
 
            

Långfredag till annandag påsk

 
Hej här kommer lite bilder från 4 dagar välbehövlig påskledighet. Långfredagen bjöd på underbart väder så jag och Fredrik var ute på en långpromenad på förmiddagen. Sen köpte vi med oss lite goda saker hem som vi dukade upp på balkongen och 3 av Fredriks vänner kom förbi och hängde hos oss.
 
 
 
På påskafton blev jag, Fredrik och My upplockade av Olivia och Fabian och sen åkte vi ut till Gräddö där pappa och Anna väntade med lunch. Åt vegetariska pajer i solen och sen blev kubbspel när molnen kom.
 
 
 
          
 
 
           
 
Fredrik försökte rädda en humla som hade flygit in i hallen
 
 
        
 
 
         
 
Spelade roligt monopolkortspel
 
 
 
        
 
 
 
Sen dukades det upp med god påskmat till middag
 
           
 
 
Efter maten fick vi "barn" gå och leta efter påskägg på tomten och sen blev det ännu mer sällskapsspel.
 
 
 
           
 
På Söndagen tog jag och Fredrik en promenad i byn efter frukost.
 
 
 
Sen blev det korvgrillning i duggregn innan vi åkte tillbaka till stan.
 
            
 
 
           
 
Lagade god torsk till middag och blev extragott med egna zucchini fries och pommes
 
 
På måndagen promenerade jag och Fredrik in till kungsträdgården för att kolla fina körsbärsträden och utemöbler till balkongen. Hittade en foodcourt som serverade mexicansk mat som vi åt till lunch innan vi åkte voi tillbaka hem.
 
           
 
 
Avslutade påskhelgen med promenad till mariatorget för att köpa thaimat♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!