En helg i bilder

Hej på er! Här kommer lite bilder ifrån när jag och Anna var och firade hennes födelsedag en dag i förskott. Möttes upp för att äta brunch på Älskade traditioner och tog varsin våffla. Tycker det är så mysigt att kunna ses en förmiddag mitt i veckan och ta en liten pluggpaus. Enligt mig är en de största fördelarna med att studera att kunna disponera sin egna tid och göra roliga saker på dagtid ibland så som att gå och träna eller hänga med kompisar tillexempel.
 
 
 
 
 
 
 
 
På fredagskvällen gjorde jag och Fredrik tacos och kollade på film tillsammans. Kollat igenom stora filmserier under våren som någon av oss inte sett, så som Marvelfilmerna, Harry Potter och Starwars.
 
 
 
Lördagen bjöd på fint väder så vi promenerade från söder till östermalm för att äta lunch på Tures och bara strosa runt i stan. Undvek dock alla butiker och höll oss utomhus för att vara på den säkra sidan.
 
 
 
 
 
 
 
Fick hem min nya äggskalsskål och fick chans att påskpynta lite hemma, sen på kvällen grillade vi kyckling och halloumi till middag.
 
 
 
På söndagen tog jag och Fredrik en promenad på förmiddagen och sen åkte jag och träffade Bella och Johanna för att fika tillsammans på Robin Delselius bageri i Gamla Enskede.
 
       
 

Vårkänslor i mars

Hej på er! Här kommer lite blandade bilder från två sista veckorna i mars. Både från vardagen med plugg och fixa hemma, samt kompishäng och födelsedagsfirande.
 
 
 
 
 
 
Åt lunch med vännerna från klassen och tog en gemensam glasspromenad efteråt
 
 
 
 
Jobb på kontoret och lunch med pappa i solen
 
 
 
 
 
 
         
  
Firade Matilda som fyllde 24
 
 
 

Årsdag och Olivias födelsedag

Hej på er! Den 10e mars firade jag och Fredrik 4 år tillsammans. Min älskling var så fin och uppvaktade mig med rosor när han kom hem från jobbet. Vi firade hemma med chark och lite annan plockmat till middag och gick sen ut och åt på torsdagen på Tabbouli.
 
 
 
 
 
 
 
Lugn fredag som började med kaffe i sängen och en promenad, sen hann jag kolla på present till Olivia och äta lunch hemma innan jag gick till kontoret.
 
 
 
 
 
På lördagen fyllde Olivia år så då firade vi henne först hemma hos mamma med lunch och fika och spelade spel tillsammans. När det blev kväll så åkte vi vidare hem till pappa för att äta middag och fortsätta firandet där. Efter maten drog födelsedagsbarnet vidare på fest med sina vänner och jag och Fredrik stannade och såg på melodifestivalen med pappa och Anna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 En lugn söndag hemma med brunch och fix i lägenheten. Efter att ha bott här i över 1,5 år kände vi att det var dax att få upp något på väggarna så beställde hem posters och testade hur det skulle bli på väggen genom att tejpa upp ramstorleken.
 
 

Solig uteserveringslunch och La Perla

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Anna lunchade tillsammans och testade nyöppnade restaurang Olivia vid medborgarplatsen. De hade väldigt god italiensk mat och mysig uteservering. Valde helt rätt dag när det bjöds på kanonväder och jag till och med kunde sitta utan jacka.
 
 
Jag har jobbat på med examensarbetet och lärt mig Grasshopper med stöd av handledare på Tyréns. Här på bilden har jag lyckats skapa en geometrisk volym i programmet genom modulär programmering med funtionsboxar som styr utseendet.
 
 
När det blev helg var jag och Fredrik och åt lunch på La Perla, Emilio Ingrossos relativt nyöppnade restaurang vid södermalmsallén. Kändes väldigt lyxigt och är extremt snygg inredning där. Men tror jag hade lite väl höga förväntningar eftersom det varit så fullbokat och jag fått boka 2 månader i förväg.. Vi tog in 2 olika carpaccio som serverades på en platå, lite otympligt när vi hade så litet bord men väldigt gott, även god pasta.
 
 
 
 
 
Lördagsmys i soffan med Naturgodis och Melodifestivalen 
 
 
På söndagen spelade vi brädspel med Ida och Magnus, är helt inne i Gloomhaven där man är olika karaktärer och ska samarbeta med varandra för att klara olika uppdrag.
På kvällen lagade vi matlådor och åt fruktsallad med vaniljglass.
 
 

Första veckan på examensarbetet

Hej! Efter att ha varit i Björnrike i en vecka och fått lite miljöombyte så var jag riktigt taggad på att få börja med examensarbetet på riktigt. Hade fått godkänt på projektplanen och så var fritt fram att börja arbetet med research och litteraturstudie. Detta hade jag turen att få göra ifrån Tyréns kontor på Götgatan. Har varit lyxigt att kunna ta mig dit på bara 5 min promenad hemifrån och kunna sitta där och koncentrera mig på arbetet. Blir så lätt att tänka på annat när jag suttit hemma och skrivit.
Men var fullt fokus på examensarbetet och hann med lite padel med kompisarna en kväll i Globen. Sen hade jag och Fredrik en mysig helg tillsammans med dejtnight på fredagen där vi åt bengalisk mat på Shanti gossip. På lördagen spelade vi padel med hans kompisar och sen sällskapsspel hemma hos Ida och Magnus. På kvällen blev det pasta till middag i soffan framför Melodifestivalen. Söndagen bjöd på fint vårväder så promenerade till Mosebacke och satt i solen och sen åt vi lunch på Nytorget 6's uteservering. På kvällen blev vi bjudna på middag hemma hos pappa och Anna. Kram
 
 
 
 
Lunch med min älskling på Eatnam
 
 
Fin och nystädad lägenhet
 
 
 
 
 
Fina utsikten från kontoret, sitter högst upp på 5e våningen 
 
 
Padelredo
 
 
Tog med mig pannkakor till frukost en morgon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gick förbi en fin mellopyntad balkong

Björnrike och alla hjärtansdag

Hej på er! Har blivit ett alldeles för stort glapp i uppdateringen och även om det stått tomt här har jag massor med bilder från våren som jag vill dela med mig av till er. Så tänkte ta vid där jag slutade och börjar med att bjuda på bilder från en vecka i Björnrike i februari, för att sen jobba mig mot nutiden.
 
Jag och Fredrik började vår resa till Björnrike tidigt på morgonen för att hinna fram innan backarna skulle stänga. När vi kom fram åt vi en sen lunch i byn och handlade en massa mat för veckan. Sen åkte vi till huset för att snabbt lasta in all packning och mat och sen ge oss ut i backen. Hade sån timing att vi träffade på Fredriks kusin Maria i liften, så vi åkte tillsammans med henne och Alex och hann med ca 5 åk innan liftarna stängde.
 
 
En ren som välkommnade oss på vägen upp till Björnrike
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen var det alla hjärtans dag och vi hade inget specifikt inplanerat mer än att umgås. Men blev verkligen en extra mysig dag där vi startade med sovmorgon och åt en god frukost. Sen gav vi oss ut för att åka lite slalom, tog det lugnt i stugan och eldade i kaminen. På kvällen hade vi hemmaspa, med bastu och ansiktsmasker och lagade en god middag tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av veckan varvade vi plugg och jobb med slalomåkning. Hade turen att vi kunde ta lite längre lunchpaus vissa dagar för att vara ute i backen. Sen kom Fredriks föräldrar och mormor också upp till Björnrike på onsdagen. Så har även hunnit med att spela padel, åkt längd och självklart spelat en massa sällskapsspel tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
Åkte och köpte semlor på Fettisdagen 
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
Utelunch som smakade så bra efter några åk i backen
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         
 
 
 
Lyxade med toast skagen till middag vår sista kväll framför melodifestivalen
 
 
 
 

Examen!!

Hej på er! Jag har gått och tagit examen. Hur sjukt är inte det? Fem års studier på universitetet avslutades med en digital presentation av mitt examensarbete i fredags. Jag var så nervös inför att presentera och att jag skulle glömma något, men det gick bra! Till och med bättre än vad jag förväntat. För min del var det nog en fördel att få göra presentationen digitalt hemifrån för kunde tänka bort hur många som faktiskt lyssnade. Sen efteråt var det en otrolig lättnad att ha det avklarat. Lyssnade på flera klasskompisars presentationer också och var så kul att höra vad de jobbat med under senaste halvåret när vi suttit på varsitt håll.
När alla var klara möttes vi som är på plats i Stockholm upp för att fira hemma hos Ellen. Vi åt 3 rättersmiddag och satt ute i deras inglasade veranda och skålade med bubbel och hot shots fram till kl 01. Sen var vi helt slut efter alla veckor av intensivt plugg.
 
På lördag eftermiddag hade jag ett mindre firande för närmsta släkten som pappa och mamma styrt upp så fint för mig. Var så härligt att kunna sitta ute på pappas innergård och i solen och umgås med familjen. Kändes lyxigt att äntligen få krama om mormor och morfar, farmor och farfar, samt Irene och Mats som är bonusmorföräldrar som nu alla blivit fullt vaccinerade. Hade inte träffat farmor och farfar på över 1,5 år och är så tacksam att alla hållt sig friska under det här pandemiåret.
 
Känns otroligt att jag nu bara har publicering av mitt examensarbete kvar och att jag sen kan titulera mig som 100% civilingenjör. Tiden har gått så fort och dessa 5 studieår känns snarare som 3 år. Sen väntar ett välförtjänt sommarlov som jag ska ska njuta av till max.
Kommer framöver ha betydligt mer tid att lägga här på bloggen och hoppas komma ikapp med alla inlägg nu när jag inte längre har ett examensarbete som tar upp all min tid och energi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!