Födelsedagsfirande och lakritsprovning

          
 
Började april med en ny läsperiod och 3 nya kurser som drog igång på en gång. Har valt att läsa datorstödd projektering som extrakurs för att få igen högskolepoäng som missades när jag gjorde praktik. Så blir extra högt tempo i skolan nu kommande 2 månaderna. Jag och pappa hann dock ta en promenad och gemensam lunch på Matateljén i Gamla Enskede. Kände att vi ville passa på att stötta lokala företag nu under Corona tider. Blev även lite tårta till efterrätt och kattgos innan jag cyklade tillbaka till söder för onlineföreläsning. På kvällen tog jag och Fredrik en promenad i solen och köpte mat från Vapiano.
 
          
 
           
 
 
På fredagen så möttes jag, Anna och Ella upp för att fira Anna som fyllt 23. Åt tidig middag på Supper och sen köpte jag med mig glass och åkte hem till Fredrrik.
 
         
 
 
         
 
På lördagen hade vi bokat in lakritsprovning hos Lakritsroten. Vi var först oroliga för att gå på den, men eftersom det inte gick att boka av så ringde jag och kollade hur många som skulle vara där och visade sig bara vara vi plus 4 andra av 18 möjliga platser och de hade dukat upp med avstånd så då kände vi att det var säkert. När vi väl kom dit så hade 2 till hoppat av så blev bara 4 personer och kunde sitta i varsin ände av bordet. Var väldigt kul att få lära sig mer om lakrits och smaka flera olika sorter. B.la. ren rålakrits, lakritsrötter, ammoniumklorid (saltet som adderas för saltlakrits) och rökt lakrits.
 
 
           
 
Kollade lite inredning i en butik som låg brevid Lakritsroten och sen åt vi asiatisk lunch på Icha Icha. Sen åkte vi Voi tillbaka hem och handlade på vägen.
 
           
 
 
På söndagen var vi ut på promenad och kikade på utemöbler till balkongen. Hittade denna loungegrupp som var väldigt bekväm och snygg, men vi är oroliga att de blir för stora för vår lilla balkong tyvärr. Bordet tror jag dock vi kanske slår till på om vi inte hittar något annat :).
På kvällen hade vi bjudit hem mamma och Olivia på vegetarisk middag och jag hade lagat en Bönchili med majskräm och stekpannebröd.
 
           
 
           
 
Mellis och föreläsning om laster på konstruktionsdelar, fick en fin påsklilja av mamma som blommade fint redan dagen efter
 
 
 
Var ute på en Voi-tur en kväll för att få frisk luft och upptäcka nya områden mot Södermälarstrand. Var riktigt fin utsikt och extra magiskt med solnedgången♥
 
          
 

Plugga på distans

Åkte till Stockholm i början av mars när alla lektioner var avklarade för läspeioden och det var dax att plugga till tentan. Planen var att stanna en vecka, men sen började Corona sprida sig i Europa så dagen innan jag skulle flyga tillbaka togs ett beslut att universitetet är stängt tills vidare och att all undervisning blir på distans. Valde pga detta att stanna i Stockholm och min vistelse gick från 1 vecka till över en månad.  Tentaperioden sköts upp en vecka för att hinna ställa om till distans och läsperioden efter komprimerades med en vecka vilket gav mer att göra och jag har behövt priotera studier framför plugg. Känns som jag just nu har kontroll på allt och har tid att sitta vid datorn och blogga utöver skolarbete.
 
När jag anlände till Stockholm möttes jag av lite nya förändringar i lägenheten som Fredrik och hans pappa varit så duktiga att göra. Tvbänken har monterats på väggen tillsammans med tvn som fått en arm så vi kan vinkla den upp till 90grader så att man kan sitta vid matbordet eller stå i köket och titta.
 
            
 
Beställde hem massa mat så vi kunde laga goda recept och göra mycket juice
 
            
 
Fredrik har också jobbat hemifrån så har fått lite extra tid tillsammans när han slipper åka pendel 
 
            
 
 
Passat på att ta promenader på kvällarna för att få lite luft och röra på sig
 
 
 
Lagade världens godaste Pasta Alfredo med krispig panerad kyckling en fredagkväll
 
             
 
             
 
Åkte till Bruksgårda utanför Enköping för att gå på en överraskningsfest för Fredriks bror Daniel som fyllt 25 år.
 
            
 
            
 
Blev firad 1,5 månad i efterhand av Pappa och Anna på restaurang Kryp in på Söder
 
            
 
Både jag och Fredrik älskar ju god mat och är kul att ha fått lite extra tid till matlagning och bakning nu när vi varit mycket hemma. Fantastiskt att få använda vårt kök också, lite mer plats att förbereda mat där än i mitt studentkök och väldigt skönt med mixer, juicemaskin och diskmaskin som jag saknar i Luleå. På bilden ovan har vi lagat vegansk tacobowl och sen blev det chokladbollar till efterrätt.
 
            
 
Fredrik var borta på chefsutbildning i 3 dagar så då passade jag på att hänga med Olivia som precis hade kommit hem från Bali. Vi promenerade på Söder och köpte med oss sallad från nyöppnade Holy Greens. Hann även göra om i garderoben och rensa lite, fixade så det gick att hänga upp saker i två nivåer istället för en. Köpte en extra klädstång redan i augusti men har skjutit upp på att montera den och flytta upp allt eftersom jag trott att det varit jobbigare än vad det faktiskt var.
 
            
 
Blev sugen på kvällssnacks så lyckades plocka ihop massa gott från det vi hade hemma, pepparkakor i mars är minst lika gott som vid jul haha.
 
            
 
Försökt undvika kommunaltrafik, men då jag behövt åka har jag valt tider då det är mindre folk och sen har det varit extremt lite folk som använt tunnelbanan så det går att hålla 1,5 meter avstånd till andra utan problem.
 
            
 
Jag och Anna har varit i stan och ätit lunch och promenerat i det fina vädret
 
            
 
 
           
 
 
Semmelfika hemma hos mamma och sen promenerade vi runt i Skarpnäck
 
 
När Fredrik kom hem från sin utbildning så blev det att fira med tapas till middag
 
            
 
 
Vi var ute på långpromenad på lördagen och var tvungen att ta med honom till Holy Greens där de hade rabatt på alla sallader.
 
            
 
            
 
            
 
Var så skönt ute så satte oss på en parkbänk i Björnsträdgård och njöt i en timme.
 
 
            
 
Fredrik köpte ett nytt tangentbord som var litet och lyser i valfri färg. Jag gjorde smoothies till oss och sen satt vi och spelade varsitt datorspel, jag Sims 4 och han Hearthstone. På kvällen blev det godis, film och salcicciapasta.
 
            
 
            
 
Vaknade upp till ännu en fin dag där vi precis som på lördagen gav oss ut i solen på promenad. Handlade på vägen hem och sen bakade jag fröknäcke.
 
            
 
            
 
Morgonyoga i sovrummet och sen blev det en effektiv dag med plugg, tvätt och promenad med Bella på kvällen.
 
            
 
            
 
Var förbi Robin Delselius bageri när Olivia jobbade där en onsdag för att få lite miljöombyte i tentaplugget. Gick förbi en fin konstateljé på vägen hem.
 
            
 
            
 
Skrev akustiktentan hemifrån och var tvungna att ha en webbkamera placerad snett bakom oss så de kunde säkehetställa att ingen fuskade. Känndes som jag gjorde okej ifrån mig, men de hade twistat till alla frågor så var lite svårare jämfört med tentor från tidigare år. Men på kvällen firade jag och Fredrik med sushi och fredagsmys.
 
 
           
 
Pannkaksfrukost och cykelutflykt som avslutades med lunch på Mahalo
 
           
 
 
           
 
På söndagen bakade jag bröd och vi tog en springtur till Eriksdals utegym där vi körde lite styrkeövningar. Sen var benen alldeles stumma och för trötta för att orka springa hem i uppförsbacke. På kvällen köpte vi med oss pizza och pasta från Vapiano som hade 2 för 1 rabatt.
 
           
 
           
 
 
 
Efter tentan så hade jag lite lediga dagar så jag och Olivia var och åt frukost på Pom och Flora och sen var vi på en 3 timmarpromenad från Söder till Djugården och sen tillbaka runt på Östermalm och slutligen T-centralen.
 
 

Sen var mars slut och jag känner att det blir ett annat inlägg med aprilbilder och sen påsk. Hoppas ni gillade bildbomben från min vardag som är lite annorlunda just nu♥

Fettisdagen, plugg och kompishäng i Luleå

         
 
Hej på er! Varit tomt här alldeles för länge, men nu tänkte jag äntligen sätta ihop några inlägg med bilder från de senaste 2 månaderna. Börjar i februari när jag precis åkt tillbaka till Luleå efter mitt och Fredriks sena alla hjärtans dagfirande. Blev mycket plugg när jag kom tillbaka med bland annat laborationer i rumsakustik och projekt i byggteknik, men hann också med roligheter som att äta semlor på fettisdagen, spana in igloon som byggts upp vid universitetet och hänga med vänner.
 
         
 
         
 
Hamburgerkväll med sleepover en fredag hemma hos Sofia
 
 
På lördagen vaknade vi upp till fint väder så gjorde en pangfrukost med amerikanska pannkakor och smoothie. Sen åkte vi till Storheden för att inhandla lite förnödigheter till kvällen.
 
         
 
         
 
På lördagkvällen blev det förfest med pizza och shotroulette hemma hos Johanna & Alice och sen rörde vi oss till huset brevid för att gå på födelsedagkalas hos Mickis och hennes pojkvän Jonathan. Han fyller på skottdagen så var självklart barnkalastema med olika lekar för att fira 6e riktiga födelsedagen. Kvällen slutade med dans på Stuk och sen en våffla på eftefestlokalen.
 
         
 
         
 
         
 
          
 
          
 
Dagen efter var det ett trött gäng som sågs och åt scones och kollade på Vasaloppet. Slänger in en bild på en blågrön spirulina juice jag köpte som sen läckte ut i hela kylskåpet så jag knappt fick smaka något..
 
          
 
Byggteknik plugg är inte så illa när man fått låna en fin bok med massa bilder på gamla byggstilar.
 
          
 
          
 
Promenad med Frida ute på isen, det fina vädret gjorde så att det var extra halt. Avslutade med en fika på Börje Olsson.
 
          
 
          
 
Blev dåligt med bilder för hade inlämningar och redovisning så krävdes en hel plugghelg för att bli klar med allt. Men när allt var presenterat och inlämnat så gjorde jag mig redo för att åka tillbaka till Stockholm för att tentaplugga i en vecka.
 
          
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!