Semester i Göteborg del 3

Hej på er! Här är de sista bilderna från vår semester i Göteborg då vi åkte till en shoppingoutlet och åt middag med Olivias Göteborgskompis på torsdagen och promenerade runt på stan på fredagen.
 
 
Kollar kläder på Hede Fashion Outlet
 
             
 
Lunch på Espresso House och sen en promenad till Kungsbacka centrum
 
 
Hittade en superfin inredningsbutik där jag blev kär i allt som såldes!♥
 
               
 
 
Fikade på ett mysigt café vid torget
 
 
 
            
 
På väg hem till Olivias kompis Evelina för att äta middag i hennes fina lägenhet
 
            
 
Fredag morgon och jag valde att ta en löprunda efter frukosten i slottsskogen innan vi alla promenerade till Linné för att äta lunch
 
 
 
Lunch/brunch på Le GBG med acaibowls och poké bowl
 
 
 
 
 
Kaffe paus på Tyska bron efter att ha promenerat runt i en evighet
 
 
 
 
Avslutade sista kvällen med middag på Amoshi med blandade sushi och duplings
 
 

Semester i Göteborg del 2

Hej på er! Andra heldagen på vår Göteborgsemester gick vi upp tidigt för att gå en morgon promenad till Slottsskogen där vi hittade ett utegym. Väl tillbaka på hotellet blev det frukostbuffé som smakade extra gott efter powerwalken med bland annat vattenmelon, egengjord granola och yoghurt. Eftersom väderprognosen visade på klarblå himmel bestämde vi oss för att åka spårvagn ut till Saltholmen och ta en båt ut till någon av öarna. När vi kom fram så kollade vi med skärgårdsbåtspersonalen vilka turer de hade och visade sig att en snabbåt skulle gå ut till Vrångö om bara 10 minuter så då hoppade vi på den. Visade sig vara helt rätt beslut för hela ön var fylld med fina vita hus och allt såg så idylliskt ut. Andra plus var ju självklart att det fanns glasskiosk, restaurang och klippor att sola på. Spenderade några timmar där och promenerade runt, sen la vi oss på några klippor i lä för att sola och lyssna på Anders Tegnells sommarprat. Även om det var sol och klarblå himmel så var det tyvärr inte supervarmt. Blåste väldigt mycket så var alldeles för kallt att bada eller ligga på stranden en hel dag. Men ändå betydligt bättre väder än övriga Sverige där det regnade samma dag. Efter ca en timme på klipporna gick vi mot hamnen för att äta rökta räkor på restaurangen som hette Fiskeboa. Så otroligt gott tillsammans med baguette och kändes som ett måste på västkusten.
 
Efter maten promenerade vi till andra sidan ön för att äta glass och vänta på båten tillbaka till Saltholmen och vidare mot hotellet. Eftersom det var lillördag ville vi passa på att klä upp oss och dricka lite bubbel. Köpte med oss massa gott också och satte oss på hotellets innergård för att smaska på linschips, lakritsnappar och Smash choklad. Sen tog vi spårvagnen till Linné för att äta en sen tapasmiddag och dricka sangria. Efter maten gick vi vidare till Tacos och Tequila som delar innergård med Kaffe Magasinet som vi var på dagen innan för att dricka en cider och sitta och prata. Blev en väldigt händelserik semesterdag som slutade med en rolig kväll!♥
 
 
Fick sällskap av en ekorre i uteymmet
 
 
Vårt hotell låg lite utanför citykärnan vid Majorna så var enkelt att ge sig ut på en promenad och var så mycket fina hus på vägen till slottsskogen. 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
Sagolikt fint med alla vita trähus med matchande rosenbuskar ute på Vrångö
 
 
 
Fina syster (Lägg märke till den roliga skylten)
 
 
 
Solade på klipporna och gömde oss för vinden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
 
             
 
 
 
 
 

Semester i Göteborg del 1

 
När mamma påbörjade sin semester i början av juli så bestämde jag, Olivia och hon att vi skulle åka till Göteborg i 5 nätter. Olivia övningskörde hela vägen och vi stannade på borås outlet för att shoppa och jag som var minst taggad på att shoppa fyndade mest och fick med mig en blus, en klänning och en jeanskjol. När vi kommit fram till Göteborg checkade vi in på hotellet och åkte direkt för att äta middag på en indisk restaurang på andra långgatan.
 
          
 
 
Första heldagen startade vi med frukost på hotellet och promenerade sen mot Haga för att gå längs de gulliga gatorna. Fanns flera små gulliga butiker och Olivia köpte ett par boots ifrån en utav dem.
 
 
           
 
 
Sen fortsatte vi till Artelleriet som är ett torg där man har dekorerat husväggarna med konstmålningar. Kollade i inredningsbutikerna som ligger där och fikade sen islatte och chokladboll på ett av fiken.
 
 
 
          
 
Blev även lite shopping på hm och Åhléns m.fl. innan vi satte oss på en uteservering för att äta lunch.
 
 
På kvällen efter att vi varit på hotellet och tagit det lugnt en stund så åkte vi in till Linné igen för att äta middag på Kaffe Magasinet. Supermysig lokal som är en kombination av en innergård och ett växthus där vi beställde in varsin pizza. Både löjromspizzan och chevré pizzan var supergoda, dock var det ganska mycket folk och hög volym. Men verkade som perfekta drinkstället om man skulle ut och festa efteråt. Vi som promenerat runt på stan hela dagen var dock alldeles för trötta så åkte istället hem för att kolla på Keeping up with the Kardashians .
 
 
 
 
 

Balkongfix, utgång och vardagsbilder

            
 
Frukost på balkongen
 
            
 
Varit och spelat padel och grillat till middag
 
            
 
Cyklade till Skarpnäck för att hänga med Olivia och slutade med att vi lånade mammas bil till Sickla för att kolla lite butiker. På kvällen var jag och Fredrik och körde Hiit the Bike i Hornstull. Benen var lagom möra efter dem 1,5 milen + intervallerna. Slutade med att vi köpte libanesisk mat på Babel Bazaar som vi åt hemma.
 
            
 
           
 
Promenerade till Hammarby Sjöstad för att vara med på ett yoga pass // pannkakor till mellis efteråt
 
            
 
Satt ute på balkongen medans det regnade // Kycklingsallad till middag
 
           
 
Morgonträning på fredagen, sen grillning och gott snacks på kvällen
 
 
             
 
På lördagen kom Fredriks pappa över för att hjälpa oss lägga balkonggolv. Hade köpt plattor från Bauhaus, men eftersom vår balkong inte är helt rektangulär fick vi hjälp att såga till plattorna längst ut mot räcket. Blev riktigt snyggt resultat och var så perfekt att vi kunde lyfta metallisten i hörnet så den låg över plattorna. Som tack för hjälpen bjöd vi sen Janne på lunch på Shanti och vi passade på att åka och köpa en list för att dölja skarvningen längst ut.
 
 
 
Älskar Fredriks pose när han måste vänta på att jag ska fota, haha
 
 
            
 
På lördag kväll mötte jag upp Julia och hennes kompis från Örebro för drinkar vid Hornstull. Hade riktigt tur för precis när vi fått ett bord så började det spöregna och kön utanför blev superlång. Regnet höll i sig dock så fick springa till tunnelbanan när vi skulle vidare till Melinda och Seb för att hänga på deras balkong. Men blev ett mysigt avslut att hänga där med utsikten över medis.
 
 
            
 
             
 
På söndagen promenerade jag och Fredrik till stan där han köpte en ny ryggsäck från douchebag. Sen satte vi oss på Kafferangs uteservering och åt varsin macka. Så mysigt att sitta på uteserveringen medans det regnade. Sen åkte vi hem och tog det lugnt innan vi gick och kvällstränade på Sats tills de stängde.
 
 
            
 
             

Kajak runt Kungsholmen

En av höjdpunkterna i juni var att vi bestämde oss för att hyra kajak tillsammans med Fredriks kompisgäng och paddla runt Kungsholmen. Lyckades pricka in en riktigt varm dag så var redan över 25 grader när vi var på plats kl 10 på Stockholm SUP. Fick instruktioner hur vi skulle bete oss på vattnet och sen satte jag och Fredrik oss i en dubbelkajak och började paddla. Var ändå jobbigare än vad jag trott i början men sen kom man in i det, gäller att vara synkade när man paddlar tillsammans i en dubbelkajak. Var som tur var rätt svalkande att vara på vattnet eftersom det skvätte lite när man åkte. Efter 2h var vi tillbaka och lämnade in allt för att gå och bada. Efter doppet satte vi oss på Gnarly burger och åt hamburgare och sen vidare till en gelateria för efterrätt. Fortsatte till Söder efter det och gick parken utanför oss för att spela nummerkubb. Avslutade med middag på sushistället och sen tog jag och Fredrik en lugn kväll hemma :)
 
 
Uppladdning med massa god frukost
 
 
 
 
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
          
 

En varm vecka i juni

Hej på er! Med bara en och en halv vecka kvar av sommarlovet så känner jag att det är dax att komma ikapp med alla inlägg och visa er vad jag har haft för mig senaste 2 månaderna. Så nu blir det förhoppningsvis lite bättre uppdatering. Här är iallafall bilder från veckan efter midsommar som bjöd på pangväder så blev lite jobb och mycket tid ute i solen.
 
 
Söndagsfrukost på balkongen
 
          
 
Lunch hos mamma ute på terassen
 
 
Supergod mango och burrata sallad som vi åt med grillad kyckling och lammkorv
 
           
 
Träning, jobb och balkonghäng på måndagen. Tog med oss sallad som vi åt i parken på kvällen
 
 
 
Promenad till Hammarbysjöstad
 
 
Sitta på balkongen hela eftermiddagen
 
 
Date night på Italienska Hosteria Tre Santi
 
 
 
 
           
 
En till dag med träning och gå till parken ovanför kolonilotterna för att sola
 
           
 
           
 
           
 
Åkte till Brunnsviken norr om stan för att bada med några vänner
 
           
 
 
Fredagsmiddag på O'Pizzicato med Fredrik och hans kompis Viktor. Sen gick vi vidare mot Mariatorget där vi satte oss på Pitchers uteservering och jag köpte glass från StikkiNikki som låg brevid.
 
           
 
 
           

Midsommar

Midsommar 2020 firades i Hässelby villastad hemma hos Fredriks föräldrar och vi åkte ut dit redan på torsdag kväll för att äta middag och spela spel. Själva midsommarafton startade vi med en pangfrukost och sen blev det en promenad för att plocka blommor. Hittade massor med fina bakom golfbanan där det till och med växte vallmo. När vi var tillbaka satte vi blommorna i vatten och gick ut på ängen för att spela nummerkubb. Första midsommar på länge det är supervarmt och klarblå himmel så vi satte upp ett parasoll för att få lite skugga medans vi spelade. Efter matchen hade Ingalill fixat en jordgubbstårta som vi packade ner i en korg och tog med till stranden för att äta. Blev även årets första dopp efter tårtan och sen satt vi på klippan och torkade och värmde oss. Även om det var varmt i luften kan det inte ha varit mer än 17-18 grader i vattnet.. När vi kom tillbaka satte jag ihop en krans av blommorna vi plockade och sen fixade jag och Fredrik chips med löjrom, rödlök, gräddfil och gräslök som vi åt som förrätt och Janne grillade massa gott till middag. Kvällen avslutades såklart med lite spel och Fredrik vann på Settlers. 
 
På midsommardagen så tog vi det lugnt på förmiddagen och sen åkte jag och Fredrik till Hässelby golf för att slå bollar på driving rangen och putta lite. När vi kom tillbaka svalkade vi oss med glass och ytterliggare ett dopp vid Riddersvik.
          
 
          
 
          
 
            
 
 
 
 
          
 
 
          
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!