Mini weekend i Gdansk

Hej på er, är precis hemkommen från en helg i Polen. Fick resan i julklapp från Fredrik som bar av till Gdansk. Åkte dit tidigt lördag morgon och sen hem söndag kväll så blev en snabb visit men känner ändå att vi hann med otroligt mycket. Blev en hel del strosande i stan och kolla på alla fina byggnader, god mat och spa på söndagen. 

Kul att få se ett nytt land och stad som känns annorlunda från andra resemål jag varit i. Trevligt när i princip allt är billigare än i Sverige. bara hotellet som kostar ungefär samma som hemma. Så kommer defintivt bli fler besök dit.
 
 
Tidig morgon och frukost på flygplatsen innan boarding vid 8:00
 
 
 
Kom fram strax efter 10 och checkade in på hotellet
 
 
 
 
Sen promenerade vi direkt till ett brunchställe som vi spanat in. Riktigt populärt så var tur att vi hade förbokat. Hette Pomelo och vi betalade under 250kr per person och tog in varsin kaffe och varsin juice, jag tog eggsbenedict och sen delade vi på en efterätts croissant med vaniljsås, körbärsmarmelad och stekta päron.
 
 
 
 
 
 
Efter brunchen strosade vi runt på stan och bara kollade på alla fina byggnader. Gick förbi en marknad med blommor och grönsaker som var så fin, en helt vit kyrka och sen även förbi ett shoppingcenter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pausade för lemonad och öl
 
 
 
      
 
tog en drink innan middagen på Gatsby och sen promenerade vi till Niezstuka restaurant för mat
 
      
 
på vägen hem gick vi förbi en mexikansk bar som hade dia de muerte tema
 
 
 
 
på söndagen vaknade vi upp till sol
 
 
Mysig hotellfrukost, var tydligt att man gillar korv och matig frukost i Polen! Åt även en god ris-gröt som smakade som risifrutti
 
 
Sen hängde vi på hotellets spa som hade pool, jacuzzi och 2 sorters bastu. Samt unnade oss en varsin timmes massage.
 
 
 
      
 
Lunchade på en asiatisk restaurang vid hamnen
 
 
Sen promenerade vi runt i stan och tog en kaffe tills det började skymma och vi åkte mot flygplatsen för att kolla mello och vänta in flyget hem
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!