Mahalo

 
 
 
 
 
          
 
Hej på er! Spenderade förra veckan hemma i Luleå och hade bara fokus på att plugga matte. Hann inte ens packa upp resväskan tyvärr för ville lägga all energi på att lära in allt från kursen jag läste för över 1,5 år sen på 4 dagar. Men efter tentan i fredags fick jag äntligen semester och satte mig på ett plan tillbaka till Stockholm.
 
Haft en intensiv helg och försökt spendera tid med så många som möjligt: varit med Fredrik hos hans föräldrar på fredagen. Gått i butiker i Farsta och ätit middag med mamma på lördagen, för att sen åka och träffa Julia och ha myskväll med henne. Sen på söndagen var jag och Olivia och brunchade på Mahalo och mötte sedan upp Anna också innan jag behövde skynda mig iväg till Hässelby och äta middag med Fredrik och hans familj. 
Vart alldeles för stressigt och vi var nära på att missa tåget till Gävle, men det gjorde vi som tur var inte! Mådde dock inte bra av att ha varit stressad hela dagen och dessutom druckit 2 kaffe så var alldeles skakig när vi äntligen kunde sätta oss ner på tåget och andas. Nu blir det dock en lugn vecka i Gävle och ladda upp batterierna innan kurserna drar igång på måndag. Puss♥

Två intensiva dygn

           
 
I fredags tog jag tåget till Gävle för att spendera ett dygn med min kärlek♥ Ett ganska spontant beslut då jag bokade biljetterna två dagar innan. Väl framme blev jag uppmött på stationen av min snygging som kom direkt från jobbet.
 
 
 
 
Vi hade bokat bord kl 9 på kvällen och när vi promenerade till restaurangen var himmlen alldeles rosa och magisk
 
 
Åt middag på Pinchos där vi beställde in drinkar och massa smårätter att dela på. Älskar deras sötpotatispommes och hittade två nya favoriter som var mozzarellasticks och skaldjurspaella.
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
På lördagen hade vi tänkt att äta brunch på stan, men visade sig att de fortfarande hade sommarstängt tyvärr. Men det gjorde inget för då bestämde vi oss för att testa caféet som ligger i huset brevid Fredriks istället och det var supergott. Jag åt en macka och cheescake och Fredrik tog deras parmapizza, var hur gott som helst. Fanns även våfflor, smoothiebowl och goda sallader på menyn som vi måste tillbaka och testa!♥ Sen blev det att kolla i lite butiker och köpa smoothie innan jag var tvungen att röra mig tillbaka till Stockholm.
 
         
 
 
 
Gick förbi Prideparaden på väg till tågstationen. Synd att vi inte hann stanna och kolla längre, men fick iallafall se alla glada människor vifta med flaggor och blåsa såpbubblor♥
 
            
 
1h och 20 min senare var jag tillbaka i Stockholm. Satt och kollade på ipaden hela vägen hem och var varmt på tåget så blev rejält åksjuk tyvärr. Mötte upp Anna direkt när jag kom fram och vi satte oss på Fridays uteservering med varsin jordgubbslemonad. Kändes mycket bättre när jag fick sitta ner och andas friskluft som tur var.
 
 
            
 
Lite senare rörde vi oss mot Gnarly burger för att möta upp några från gamla gymnasieklassen och äta tillsammans. Riktigt kul att vi ändå blev ett gäng på 14 personer som åt och spelade biljard tillsammans. Många hade jag inte sett sen studenten för över 2 år sen, så var roligt att höra vad alla sysslar med nu!

Fika med syster

       
 
Hej på er! Här kommer en liten mobiluppdatering från senaste veckan. Började med i Fredags då jag mötte upp min älskling på centralstationen och sen åkte vi hem för att äta tapas och hade en mysig kväll tillsammans
 
 
       
 
På lördagen behöve vi tyvärr gå upp tidigt för att jag behövde jobba. Olivia hade varit supergullig och tagit med en sallad från hennes jobb till mig, så la till lite melon, gurka och mozzarella och det blev en supergod jobblunch. Efter mitt 10h pass så åkte jag till stan och mötte upp Fredrik igen för att hänga med honom och hans kompisar. Satte oss på Supper och drack drinkar och sen gick vi vidare till Max och Belgobaren innan vi åkte hem vid 1 tiden.
 
 
       
 
På söndagen vaknade jag och Fredrik upp hemma hos hans föräldrar. Vi passade på och tog sovmorgon och åt en långfrukost innan vi gav oss ut på en promenad i regnet. Så skönt med en lugn söndag tillsammans. Vi åt middag med hans familj och sen blev vi skjutsade till centralen och Fredrik var tyvärr tvungen att åka tillbaka till Gävle för en ny jobbvecka. Hann med en liten fika i väntan på att tåget skulle gå också♥ 
 
       
 
På måndagen så var jag ledig så då mötte jag upp Julia och Johanna för att äta lunch tillsammans. Köpte med oss mat från Lett och satte oss i Kungsträdgården. Så mysigt att få umgås med dem innan jag behöver åka tillbaka till Luleå och de också lämnar Stockholm för plugg i Barcelona och Örebro. Satt och snackade länge innan Johanna tyvärr behövde gå tillbaka till jobbet. Sen gick jag och mötte upp Olivia istället för att göra henne lunchsällskap. Satt i solen ett tag innan vi tog en promenad till Mr Cake för att ta en fika där. Finns så mycket gott att välja mellan där, men slutade med att jag åt en munk och Olivia en acaibowl. Efter en heldag i solen kom jag hem och var bränd på näsan och lite på armarna... Kul att man har så bra pigment och att jag jobbat så mycket denna sommaren att huden inte klarar av en hel dag ute utan att bli röd.

       
 
 
       
 
       
 
Jobbade mina två sista jobbpass tisdag och onsdag och sen var jag äntligen färdig med sommarjobb för detta år! Riktigt skönt att få några lediga dagar innan plugget drar igång igen. Nästa år ska jag se till att få mer ledigt för känns som jag knappt hunnit med nånting denna sommar :(. Har inte hunnit vara på landet eller haft nån semester överhuvudtaget med familjen. Så känns väldigt tråkigt att hela sommaren gått så fort och nu är över...
 
På torsdagen så unnade jag mig att gå till frisören och klippa bort alla slitna toppar och sen efter det åkte jag till Enskede för att fika med Olivia på hennes jobb. Mysigt att få spendera tid med henne och få gratis kaffe, kaka och glass. Sen köpte jag även en supergod yoghurt med rabarberkompott.
 
       
 
       
 
Fick sällskap av sötisen till höger när Olivia behövde gå in och jobba igen
 
       
 
 Sen på kvällen var jag och mamma ut på en powerwalk och körde utegym på Skarpnäcksfältet. Så skönt och komma igång med träningen igen efter uppehåll. Kändes dagen efter kan jag lova. Sen hann jag även med lite plugg innan middagen. Ska ju ta och skriva mattetenta nu på fredag så nu sista veckan blir det fullt fokus på det.

Tapas

 
 
 
 
Så här gott hade jag och Fredrik dukat upp det i fredags när han anlände med tåget från Gävle. Vi passade på att fira vår månadsdag och att han avklarat sin första jobbvecka med lite tapas. Så gott och mysigt med plockmat som helgmiddag framför tvn. Var så glad att min älskling var hemma igen och att jag fick spendera tid med honom♥

Ledighet och födelsedagsfirande

 
I onsdags på min lediga dag var det fantastiskt nog sol! Så jag och mamma bestämde oss för att åka till Tyresö och Brevik för att lägga oss på klipporna och sola där
 
 
 
Hade med oss matlåda med grillrester. Så gott att äta dagen efter tillsammans med tomater, avocado och matvete.
 
 
         
 
På vägen hem stannade vi och köpte present till Felicia som fyllde 21. Duschade och fixade mig hemma lite snabbt innan jag åkte och mötte upp Julia för att samåka till födelsedagsfirandet i hammarbysjöstad.
 
         
 
Jag och Julia hade oplanerat satt på oss matchande klädsel. Väldigt mysigt att sitta på balkongen, äta tårta, dricka bubbel och bara snacka♥ Har varit alldeles för lite kompishäng denna sommar! 
 
 
Fina födelsedagsbarnet!♥ (Lyckades inte få nån bra bild så lånade denna från Felicias instagram)
 
         
 
Efter nån timme när de flesta hade åkt hem var vi 8 stycken som satte oss på en sushirestaurang i närheten för att äta middag och sen gick vi vidare till Trädgården. Har ju inte varit ute på hela sommaren om man räknar bort Summerburst, så var kul att det blev av nu en onsdag. 
 
         
 
Idag, fredag, har jag också fått vara ledig. Var molnigt på förmiddag så jag och mamma var ute på en powerwalk och stannade till vid ett utegym här i närheten. Har varit så dålig på att träna under sommaren så var skönt med lite lagom svettig uppstart nu.
 
         
 
Sen kom vi hem och fixade lunch och mamma bakade en supergod kanelbullekladdkaka som vi mumsat på. Ikväll kommer Fredrik tillbaka till Stockholm så då ska jag vara med honom! Längtar så mycket
 
 

Två dagar i Gävle

         
 
Förväntansfulla i bilen på väg för att se nya lägenheten // Lunchstopp vid Gävlebro
 
 
 
Promenerade runt i Gävle strand och Boulognerskogen i väntan på att få hämta nycklarna
 
 
         
 
Mysiga Ballongparken, som Fredrik kallar den, visade sig ligga bara 50 meter från nya lägenheten // Ikeashopping i Valbo, lätt att fylla en hel vagn när man precis flyttat
 
 
 
 
 
 
         
 
 
Ett av alla fina hus som ligger på Fredriks gata
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej på er! I fredags hade jag tagit ledigt från jobbet för att kunna följa med Fredrik och hans familj till Gävle och hjälpa till med flytten. Vi var väldigt förväntansfulla på att få se nya lägenheten då det enda vi visste var att det skulle vara en möblerad 2a på Staketgatan. Så blev positivt överraskade att se hur fräsch den var och att den faktiskt var fullt möblerad med nya saker. Hade verkligen inte förväntat oss att det skulle finnas tv, internet, dammsugare m.m. Däremot var det bara en etta, med ett väldigt litet kök utan ugn. Men Fredrik ska ju bara bo där i max ett år och han kan alltid låna sin mormors kök (Hon bor bara nån kilometer bort) så det är inget problem.
 
Efter att ha lastat ut alla saker vi hade med oss åkte vi till Valbo för att gå på Ikea, Rusta och Mediamarkt. Köpte bland annat Tallrikar, bestick, strykjärn, tvättkorg, brödrost, kuddar, växter och sladdar. På kvällen hade vi bokat bord på Matildas som tydligen ska vara en av Gävles bästa. Fredriks oxfilé och potatisgratäng var väldigt god så om vi skulle gå dit igen hade jag lätt valt det istället för musslorna som jag tog. Sen promenerade jag och Fredrik hem till honom hand i hand och kröp upp i hans 90 säng med popcorn och lakrits framför Suits. 
 
På lördagen hängde vi på stan på förmiddagen där vi åt frukost/lunch, kollade butiker och drack smoothie. Jag hade inte tänkt på att det faktiskt kunde bli kallt efter att ha gått runt i linne och svetsats hela sommaren, så fick köpa en stickad tröja för att inte frysa när det började smådugga. Vid 4 tiden hade vi bokat bord på en mysig restaurang som hette Axmarbrygga och låg ca 45 min norrut från Gävle är ett gammalt bruk. Vi satt ute vid vattnet i solen och drack mojito och åt de godaste räkorna jag smakat. Sen åkte vi bilen längs kusten och kollade på alla hus och stannade till där Fredriks mormor bodde innan hon flyttade till centrala Gävle. Supergullig liten by precis vid vattnet. Sen var jag tvungen att säga hejdå och sätta mig på ett tåg hem för att kunna jobba på söndagen. Var inte kul att skiljas åt och lämna min kärlek i hans nya hemstad. Men som tur är kommer vi ses igen redan på fredag kväll då han kommer hem till Stockholm♥

Min måndag

        
 
Hej! Hade skrivit längsta inlägget på länge om min helg i Gävle och precis när jag är klar så försvinner det :( . Skulle bara ändra ett stavfel och råkar hålla in ordet lite för länge och så hoppar Ipaden till en googlesökning på det ordet istället. Sen är inlägget borta när jag försöker backa... Får försöka samla energi och göra det imorgon istället. Bjuder på 2 bilder från idag sålänge då jag åt bananpankakor till frukost och sen har jobbat från 8-18. Pratat med min älskling, ätit middag med mamma och legat i soffan sen jag kom hem bara. Imorgon taggar jag sovmorgon och börjar inte jobba förän kl 12!♥

Dagar i Stockholm

Hej! Jag tänkte ge er en liten uppdatering om vad jag haft för mig när jag inte har jobbat nu sen vi kom hem från Spanien. Eftersom jag är lat har systemkameran fått vila en hel del senaste veckorna, men jag har iallafall dokumenterat en del med min halvbra mobilkamera. Framförallt matbilder har det blivit haha, men vem gillar inte mat?
 
         
 
Första frukosten i Sverige igen, saknat att äta soyghurt och granola // Åkte till stan och mötte upp en kompis till Fredik och hans flickvän. Vi lunchade tillsammans på Fridays innan jag behövde åka och jobba
 
         
 
En ledig dag som spenderades på Barkarby outlet där jag fyndade lite mer än vad jag tänkt, jeansshorts och jeans från Levis, blus från Odd Molly och en hel träningsoutfit från Nike. Väldigt farligt med rea... Vi lunchade iallafall på kolgrillen som finns där och deras kycklingsallad var grymt god!
 
         
 
Middag hemma hos pappa, var mysigt att få träffa systrarna och kissarna igen och få en ledig kväll
 
         
 
Två middagar som smakade extremt gott efter jobb
 
         
 
En ledig förmiddag passade jag på att ta en powerwalk/löptur till Hammarbybacken
 
         
 
Fredagsbrunch med min fina bästis och grillmiddag hemma hos mamma
 
         
 
Isa fyllde 18 år 14 juli och vi var såklart där och firade henne. Satt ute i det fina vädret och åt lunch och till efterrätt blev det glass med maränger och nonstopp. Önskar att jag kunde ha hängt med och firat på kvällen också, men hade ont i huvudet av värmen så fick bli en lugn kväll för mig istället. Är väldigt taggad dock på att få gå ut alla systrar tillsammans för första gången. Måste få till det innan sommaren är slut!
 
         
 
         
 
Jag och Fredrik åkte hem till honom efter födelsedagsfirandet och där fortsatte matfesten
 
         
 
         
 
Bad och fotbollshäng hos Fredrik med hans kompisar när det var VM-final. Hela gänget hängde vid Riddersviksklippor som ligger bara 5 minuters promenad från hans föräldrars hus. Spelade kubb efter att vi hade solat och badat och sen drog vi ut tvn på altanen när det var dax för att se matchen.
 
         
 
         
 
Jag och Fredrik hängde i Mall of Scandinavia efter en kort jobbdag. Kollade på kläder åt honom och drack favvo smoothien från Naked Juice bar
 
         
 
Vi hade bokat VIP bio för att se Oceans 8 där man kan beställa in mat till salongen. Båda var dock hungriga redan vid 5 tiden så satte oss på restaurangen och åt innan filmen började. Var nog tur det för även om det fanns sidobord i salongen så hade det nog blivit svårt att äta pasta och hamburgare i mörkret. Jag beställde in en glass och det var ju inga problem med att ha i knäet och sitta och äta. Väldigt najs med sköna säten som gick att luta bakåt och mycket benutrymme
 
         
 
         
 
En dag som började bra med melon i solstolen. Jobbade 12-21 och kände att jag var tvungen att gå upp och göra nånting så det inte bara var jobb hela dagen. Var supermega trött sen när jag slutade och var tvungen att stanna 5 min extra så missade bussen precis.. Nästa gick 30 min senare och jag ville verkligen bara sätta mig ner på marken och gråta för hade ingen energi kvar. Började 7 dagen efter så hade redan alldeles för få timmar hemma för att äta och sova så därför kändes det extra jobbigt. Men blev att promenera hela vägen hem och sen somnade jag som en stock.
 
         
 
Jag och Fredrik var hos mig och grillade en kväll♥...
 
         
 
         
 
....Sen grillade vi igen en annan kväll. Fast denna gång hos honom med hans kompisar. Hade spelkväll och satt ute tills det blev för mörkt för att se något
 
         
 
         
 
Ny vecka och jag och min älskling lunchade och promenerade runt på stan. Vi hade planerat att testa ett nytt ställe, men de hade såklart semesterstängt med start denna dag så fick bli vårt kära Reload istället. Promenerade från Odenplan till Hagaparken och hittade en jättemysig liten gata med flera ambassader och fina hus. Sen gick vi till Joe and the juice vid centralen innan jag behövde åka och jobba.
 
 
         
 
Åt middag med Julia en kväll och fick äntligen tid att snacka om allt som hänt sen sist♥ Hon ska börja plugga nu efter sommaren och jag känner mig nästan avundsjuk på alla som har hela pluggstarten och allt som hör till framför sig. Vill också träffa massa nytt folk och ha massa nolleaktiviteter igen!
 
         
 
Dagen efter åt jag middag med Anna och Sofie på Trattorian. Grymt god mat där och vi beställde in varsin hallonmojito och satt och snackade i 3,5h. Sen skildes vi åt och jag åkte hem till Fredrik♥
 
         
 
         
 
         
 
Fredriks kompis Gabriel från hans klass i Luleå har varit på besök i helgen och vi var till Arlanda och hämtade upp honom på torsdagmorgonen. Köpte med oss thaimat och sen gick vi ned till vattnet för att bada och sola. På kvällen åkte vi in till stan och åt middag på Flippin burger tillsammans med Viktor och Melanie som även dom bott i Luleå. Efter middagen promenerade vi till Östermalmstorg och satte oss på en ölbar där fler anslöt. Jag som inte gillar öl beställde in en cola, men fick smaka av Fredriks sura mango och passionsfruktsöl och den var förvånande nog jättegod?!  Första ölen jag smakat som jag faktiskt gillar.
 
         

         
 
På söndagen var jag ledig igen och då var det såklart spöregn så dagens badplaner blev inställda. Istället åkte vi till Mall of Scandinavia för att kolla butiker, äta och se bio. Var dock väldigt många fler än vi som tänkte att detta var en bra dag att kolla butiker, så vi orkade bara med 2 stycken innan vi satte oss på Egon och åt. Fredrik råkade beställa in en gigantisk panpizza som hade räckt till minst 2 stycken så jag åt både av den och min egna fisksoppa. För att fördriva tiden innan bion och slippa trängas med massa folk, bestämde vi oss för att spela äventyrsgolf inne på O'Learys. Väldigt bra beslut och vi slutade riktigt jämnt.
 
         
 
Sen vart det popcorn framför Jurassic World fast vi var proppmätta. Var glad att jag inte drömde om dinosaurier den natten för den var väldigt läskig. Jag satt och kramphöll Fredriks arm och försökte gömma mig bakom honom i princip hela filmen...
 
         
 
Tidigt i måndags morse var Fredrik och lämnade av Gabriel på flygplatsen. Så blev sovmorgon efter det och vi kom inte iväg för att äta lunch förän klockan 3. Åt på supermysiga Sjöpaviljongen vid Alviks Strand och jag fick ett helt berg av räkor i min sallad. Hur gott som helst♥
 
         
 
         
 
Avslutar med två bilder från idag, onsdag. Jag och Fredrik har varit vid klipporna och badat och bara tagit det lugnt. Sorgligt att veta att det var sista lediga dagen tillsammans innan han flyttar till Gävle på fredag. Men som tur är kunde jag byta bort ett jobbpass så jag kan följa med honom till nya lägenheten och hjälpa till att handla och fixa. Så jag får två dagar med min älskling i hans nya hemstad♥

Malaga

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej här kommer en bildbomb från vår heldag i Malaga. Åkte dit på förmiddagen och strosade runt bland alla byggnader innan vi satte oss på en uteservering på en fint litet torg och åt. Jag och Fredrik delade på en getostsallad och den godaste paellan jag smakat. Var en gigantisk portion som mer var för 3-4 personer, men vi lyckads trycka i oss nästam hela eftersom den var alldeles för god att lämna något av. Så efter lunchen var det två extremt mätta bollar o resten av Fredriks familj som gav sig ut på shopping.
 
Var rea i princip varje butik så hittade flera fynd som fick följa med hem. Bland annat ett par supersköna pyjamasbyxor jag ska mysa runt i när det blir lite kyligare. Just denna dag var det dock supervarmt ute så blev två pauser för att kyla ner oss med islatte och fanta lemon. Mina två favoritdrycker tillsammans med alla typer av smoothies. När vi kände oss färdiga med shoppingen promenerade vi längs vattnet tills vi kom längst ut till fyren. Där hittade vi en indisk restaurang och slog oss ner för att äta middag samtidigt som vi såg solen gå ner.
Sen åkte vi våra 45 min tillbaka till Nerja och Villa Princesa. Så kul att smidigt kunna besöka andra närliggande städer, allt ligger så tätt så tröttnar man på stranden eller restaurangerna i Nerja finns det hundra andra max en timme bort♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!