Recept
Detta är för ca 3-4 pers:
- 1 gul lök
- 3 stora vitlöksklyftor
- 1 ask cocktailtomater
- 300g ishavsräkor
- 1 paket matlagningsgrädde (2,5 dl)
- 3 msk pesto
- Färsk babyspenat
- Svarta oliver
- 1 fiskbuljongtärning
- Pinjenötter, citron, salt, peppar, citronpeppar, olivolja
Börja med att fräsa hackad lök i olivolja, tillsätt sedan hackad vitlök. räkorna är godast när de är lite ”trådiga” och sega, så ha i räkorna efter detta bara en liten snabbis innan grädden så de får stekas lite. Kryddar med salt, peppar & citronpeppar. Sedan häller man i grädden, peston och smular i buljongtärningen. Kryddar lite till. Låt puttra lite. I med cocktailtomaterna, som ska delas på hälften, och massor med bladspenat. Bladspenaten krymper som tusan så det är bara att ha i hur mycket som helst. Tillsist i med oliverna! Krydda lite till.
Det blir en väldigt krämig och god sås som ska hällas över pastan (tagiatelle). Strö krossade pinjenöter över och pressa lite citron på. Klart! Det går väldigt snabbt och är supergott.
Ett litet recept jag hitta på Kenzas blogg. Ska göra det sen på höstlovet när jag är ensam hemma och får fixa lunch själv :). Lägger upp det här på bloggen så jag kommer ihåg det!!