Födelsedagshelg

Hej på er! Här kommer lite bilder från sista helgen i januari och min födelsedag. Blev lite uppdelat i mindre firande med 2 olika kompisgäng, mamma och pappa men väldigt mysigt att få träffa alla ändå under omständigheterna. På fredagen jobbade jag hemifrån med min projektplan för examensarbetet och sen vid 5 tiden kom 3 Luleåkompisar förbi och vi lagade mat tillsammans och spelade sällskapsspel.
 
 
 
 
 
På lördagen sken solen och jag och Fredrik tog en promenad på stan och kollade i lite butiker och lunchade på Eatnam. Sen mötte vi upp Magnus och Ida för att promenera tillsammans med dem.
 
 
 
 
 
           
 
Hann ta det lugnt hemma och fika semmelbulle innan vi gjorde oss iordnig för att gå ut och fira mig med mamma. Åt middag på Hellstens glashus och sen gick vi hem till oss och spelade spel och åt choklad.
 
 
            
 
 
 
 
På söndagen överraskade Fredrik mig med god frukost och vi tog en långpromenad längs vattnet efteråt
 
 
 
 
 
 
Sen åkte jag till Enskede för att äta lunch utomhus med tjejkompisarna. Satt på Julias tomt och grillade korv och åt våfflor till efterrätt och gosade med deras nya hund Ruby.
 
 
 
           
 
 
 
 
 
På kvällen kom pappa, Anna, Isa och My över på middag och vi bjöd på lax och ugnspotatis med pesto och fetaost och sen en hallonmoussetårta till efterrätt
 
 
 
Fick b.la. fina blommor, champagneglas och en sodastreamer♥
 
 
På självaste födelsedagen kunde jag och Fredrik ta långlunch och ge oss ut på en solig promenad längs vattnet. Var även på yoga på eftermiddagen och sen på kvällen firade jag och Fredrik med att gå och äta pasta på O'Pizzicato bara han och jag. Avlsutade kvällen framför en film hemma och åt tårtan som blev kvar från helgen. Efter allt firande kände jag mig riktigt lyckligt lottad och bortskämd som fått fira 4 dagar i rad. Tack till alla som var med och som grattade mig på min 24 årsdag!♥
 
 
 
 
  

Uppsala besök

Hej! När pappa och Anna skulle åka och lämna saker till Olivia i Uppsala en lördag så bestämde jag mig för att haka på. Blev upphämtad efter frukosten och sen körde vi mot studentbostäderna vid SLU. Inte varit så mycket i Uppsala så vi tog oss in till staden för att promenera runt direkt efter att ha lämnat av sakerna och plockat upp syster. Hade tur med vädret och var perfekt vinterdag för att strosa runt utomhus. Åt pokébowls till lunch på Klang och sen fönstershoppade vi lite. Hann även med en fika innan vi vinkade av Olivia och åkte tillbaka till Stockholm. Kom hem vid middagstid och ingen av mig och Fredrik kände för att laga mat så gick till Spago för att äta tryffelpasta och ha dejtkväll bara han och jag♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till vardagen

Hej på er! Efter 3 veckor i Björnrike kändes det ändå skönt att få åka hem till Stockholm igen. Saknade verkligen vår lägenhet och nu skulle jag äntligen bo där på heltid också♥ Såg fram emot att få laga massa mat, redovisa det som var kvar av kurserna och gå till gymmet igen.
 
          
 
Hämtade ut lite fint som jag beställt på julrean // Testade Hello Fresh som levererar recept och ingredienser direkt till dörren, hittat massa nya favoriter bla. panerad kyckling med sötpotatismos, kålsallad och picklad rödlök som på bilden.
 
 
Följde med mamma ut till Tyresö för att kika på ett hus och promenerade runt i området
 
 
Ett annat gott Hello Fresh recept
 
 
 
Även om vi åkte ifrån fjällen så kom vi inte ifrån snön, men var väldigt mysigt med vinter i Stockholm
 
 
Påväg till träningen
 
 
Vintersallad till lunch med recept från Portionen under tian
 
 
Spelat en del padel såklart
 
 
Mamma kom hem till oss på fika
 
 
 
          
 
Pluggade en förmiddag från Robin Delselius café för att få lite miljöombyte.
 
 
Så här fint var det hemma hos oss efter en riktig grovstädning. Så härligt att ha ett skinande rent hem, tror aldrig vår diskho varit så blank innan
 
 
 
 
Fick chans att testa min matberedare som jag fick i julklapp av mamma och gjorde rawbollar med apelsin och chokladsmak. Så enkelt att göra när man bara behöver lägga alla ingredienser i mixern. Blev dessutom sjukt goda.
 
 
 
Redo för dejt med min älskling på Phil's burger som öppnat 200 meter från oss
 
 

Magiskt väder och Sångbäcksfallet

Hej på er! Tänkte bjuda på bilder från våra sista dagar av julledigheten i fjällen. Äntligen hade det kommit mycket snö och alla backar var öppna. Som ett extra plus så bjöd vädret på sol och blå himmel flera dagar i rad. Vi var ute och åkte slalom med Fredriks kusiner en dag och spelade bandy på kvällen, Sen firade vi även hans mormor Valdy som fyllde år och besökte fina Sångbäcksfallet. Var så coolt med all snö och is och vi hade turen att vara där helt själva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nyårsafton

Hej på er! Dagarna i Björnrike fortsätter med skid- & snowboardåkning, god mat och sällskapsspel. Efter att ha varit ute och åkt dimmiga åk i backen en förmiddag så kommer vi tillbaka till stugan och möts av Elin och Daniel som åkt upp för att överraska oss. Så rolig suprise! Blev som jullafton igen och vi hade julklappsutdelning.
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom mina och Fredriks julklappar fortfarande var inlåsta i förrådet hemma i Stockholm ville vi bjuda på lunch på Bräjks. Blev extra lyxigt med bubbel till maten när det dessutom var nyårsafton
 
 
 
 
 
Spelat en massa Wingspan
 
 
På nyår klädde vi upp oss och hjälptes åt att fixa middag. Jag och Fredrik ansvarade för snacks och förrätt och Elin fixade en rolig 3 kamp med musikquiz
 
 
 
 
 
Vid tolvslaget gick vi ut i snön och skålade tillsammans med Fredriks kusiner. Var alldeles blöta sen när vi kom in igen för snöade så mycket. Hade inte hunnit äta efterrätten så tog den efter tolvslaget och började nya året på ett väldigt bra sätt.
 
 
 
Vaknade upp första januari och kändes overkligt att vi nu var inne på år 2021
 
 
 
Körde lunch ute tillsammans med Fredriks kusiner och faster och självklart bjöds det på nygrillad korv och afterski musik. Satt nog ute i nästan 3 timmar tills det blev alldeles mörkt, umgicks och dansade.
 
 
 
 
 
 
          
 
Obligatorisk nyårsdagspizza
 
 
 
         
 
Tog oss ut på en sparkpromenad och sen spelade vi padel med Elin och Daniel på eftermiddagen
 
 
 
 
 
Elin och Daniel ansvarade för maten på deras sista kväll innan de behövde åka hem och jobba och lagade god vietnamesisk tacos och Gino till efterrätt♥
 

Julhelgen

Hej på er! På julaftonsmorgon vaknade vi upp i Björnrikestugan till uppdukad frukost och brinnande brasa. Tog en långrfukost tillsammans allihopa med risgrynsgröt och annat gott, sen kollade vi sista avsnittet av julkalendern och fick varsin triss i present.
 
 
 
 
Lyckades skrapa fram vinsten på bara 3 skrap
 
 
Efter frukosten tog vi oss ut på en långpromenad i snön och träffade på grannens lilla valp och en uppblåsbar tomte
 
 
 
Satt ute och njöt i solen en kort stund innan vi gav oss ut i backen för att åka slalom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obligatorisk Kalle Anka klockan 3 och sen fixade vi oss för kvällen och hjälptes åt att laga julmaten. Blev ett lugnt firande med Fredriks föräldrar och mormor med lite julklappsutdelning och film efter middagen.
 
      
 
 
          
 
Juldagen var en traditionell vilodag och vi tog det lugnt inne, kollade på Mandalorian och spelade spel
 
 
På annandagen tog vi bilen till Klövsjö för att åka i backarna där. Pga snöbristen hade de ännu inte öppnat sittliften i Björnrike, men här var alla liftar utom en öppna. Träffade på Fredriks familjekompisar i backen och åkte några åk tillsammans. Efter det blev det alldeles för mycket folk i systemet då fler än vi tänkt att spendera dagen där flest liftar är öppna.
 
 
 
 
 
 
Spelade padel på eftermiddagen med Fredriks föräldrar och sen åkte vi hem och bastade och lagade god räkpasta till middag
 
 
 
 
 
 Ännu en mysig långfrukost. Denna dag blev det knäckebröd med rökt lax och fil med fruktsallad och granola
 
 
Vaknade upp till mera snö och tog det lugnt inne på förmiddagen
 
 
 
Gav oss ut på en liten sparktur efter lunch, bara massa branta backar vid stugan så är omöjligt att åka sakta ner för berget. 
 
 
Spelade ett nytt spel som Fredrik fick av mig i julklapp. Sen kände vi att vi ville testa att åka i sittliften som äntligen öppnat. Men blev bara ett åk eftersom det blåste extremt mycket och man inte såg nånting
 
 
 
 
 

Upp till fjällen

Hej på er! Tänkte bjuda på bilder från dagarna innan jul. Började vår roadtrip upp till Björnrike på lördag förmiddag och det blev ingen bra start när vi insåg att det varit inbrottsförsök på dörren till förråden. Eftersom det var ett elektriskt lås som var förstört så kunde vi inte komma in och hämta julklapparna till Fredriks familj och fick åka iväg utan presenterna.

Turades om att köra upp till stugan och möttes av Fredriks föräldrar som kommit upp några timmar tidigare och dukat fram tacos till middag.

          
 
 

Passade på att ge oss ut och åka slalom på söndagen, men blev bara 4-5 åk då det var ganska lite snö och bara 1 bra backe öppen. Resten av dagen tog vi det lugnt inne och spelade spel. Sen på kvällen hade vi bokat en padel tid på den nyöppnade hallen i Vemdalsbyn.

 
 
 
Den fina padelhallen med fjälltema
 
 
Sen måndag till onsdag behövde vi plugga och jobba det sista innan vi kunde ta jul och lov fullt ut. Så för min del blev det att sitta inne och skriva på min vetenskapliga artikel och gjorde distans intervjuer med arkitekt och BIM-ingenjör på Tyréns för att samla information till texten.
 
 
 
Granen utomhus blev pyntad med ljus
 
 
Gav mig ut på lite kvällssnowboardåkning
 
 
 
 
 
           
 
Dagen innan julafton slog vi in alla paketen och sen hade vi middag ute med familjekompisar till Fredrik. Janne och Inga-Lill hade fixat ihop god wok som lagades på stekhällen ute och vi satt på terassen och åt och pratade tills vi började frysa. Fick även sällskap av en modig räv som satte sig nedanför oss.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!