Sommardagar och en massa matbilder

Hej här kommer en sammanfattning av de första 10 dagarna i juni i bilder. Lämnade in min sista inlämningsuppgift för år 4 den 4e juni och efter det började sommarlovet på riktigt. Så har hunnit med mycket träning och lagat god mat. Har lyckats ta ännu mer matbilder än vad jag gjort innan, hur ens det är möjligt haha. Så nu har jag även startat ett nytt instagramkonto endast tillägnat till mat som heter foodbyemelie. Utöver det har jag även börjat mitt lilla extrajobb att ringa de som sökt mitt program som första och andrahandsval till hösten för att svara på eventuella frågor om utbildningen och universitetet. Så har i snitt blivit 1,5 h jobb per dag. Ganska perfekt upplägg vilket gör att jag har tid över att hitta på roligheter och hinna njuta av det fina vädret också.
 
            
 
Mellis på balkongen // Karmalåda med räddade frukt och grönsaker
 
 
Gjorde supergoda morotsbollar som kvällssnacks till mig och Fredrik
 
             
 
Så härligt att sitta på balkongen i solen på eftermiddagarna // En god kycklingsallad till lunch
 
             
 
Jag och Fredrik har varit riktigt duktiga på att röra på oss på kvällarna på sistone, antingen gått långpromenader, sprungit eller tränat på gymmet. Så härligt att få komma ut när han äntligen slutat jobba för dagen, en av dagarna gick vi till Liljeholmskajen och sen vidare mot Hornstull där vi handlade med oss mat från Babel Bazaar för att äta hemma på balkongen. Så blev totalt 7 km.
 
 
Många favoriter i samma rätt♥ Riktigt bra kombination med chevre, grönkål, tomater, gurka, rödlök, sötpotatis, rödbeta, sparris, qinoua, rostade kikärtor, pinjenötter och balsamicodressing
 
             
 
Var och spelade padel en fredagkväll med Fredriks kompis Micke och sen tog vi varsin Voi till Norra Djurgårdsstaden för att äta på Rockin' Grill som blivit utnämnda till Stockholms bästa hamburgeställe på youtube. Tyvärr var det fler som var sugna på det för var en timmes kö så satte oss istället på Texas Longhorn brevid och åt middag. Sen började det spöregna och vi fick ta bussen hem.
 
             
 
             
 
På lördagen var jag och Fredrik på Hot yoga och sen åkte vi hem till Magnus och Ida för att spela sällskapsspel resten av dagen. Var Sveriges nationaldag så jag hade bakat rulltårta och tagit med Jordgubbar som vi åt.
 
             
 
På söndagen hade vi bokat in en padelmatch med pappa, Anna och Olivia så jag och Fredrik tog en promenad till Årsta där vi skulle spela. Var kul att spela lite med familjen också och gick väldigt bra för Anna och Olivia som båda spelade för första gången. Efter padeln åkte vi med hem till dem där vi spelade Settlers och blev bjudna på middag och efterrätt.
 
 
 
 
 Söndagsyssla att städa hela lägenheten, så skönt att starta veckan med ett nystädat hem!
 
              
 
Måndagen bjöd på pangväder och jag var och tränade på morgonen och åt gröt till frukost efterråt. Fredrik och jag tog en riktig lång promenad på kvällen och var borta 2 h innan vi var tillbaka hemma och då åt sushi till middag på balkongen.
 
 
        
 
Vädret fortsatte att leverera så på onsdagen åkte jag och några kompisar ut till Hellasgården för att sola vid sjön. Riktigt mysigt att få hänga första gången sen alla åkt hem till Stockholm för sommaren. Vi hade med oss egen lunch som vi åt på klipporna och Felicia vågade sig till och med på ett dopp i vattnet. Riktigt mysig dag♥
 
 
 

Middag i Hässelby

Hej på er! Tänkte bjuda på lite bilder från en mysig eftermiddag/kväll hemma hos Fredriks föräldrar. Blev upphämtade direkt när vi kom fram med tåget från Göteborg och körde ut till i Hässelby Villastad. Kombinationen av att vara ledig, ha fint väder, grilla, spela spel, äta jordgubbar och bara umgås är svårslagen.
Eftersom det var morsdag hade vi köpt med oss en fin bukett med bland annat rosa rosor för att fira Inga-Lill. Blev såklart ett telefonsamtal till min mamma också men inget besök tyvärr då hon var hemma med feber stackarn♥.
 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend i Göteborg

 
Hej på er! För 2 och en halv vecka sen åkte jag och Fredrik iväg på en liten minisemester till Göteborg som jag hade fått som födelsedagspresent av honom. Tittade först på att åka utomlands och flyga till Nice, men kände att det var mer värt att avvakta och boka en sistaminutenresa under sommaren istället. Tur var väl det med tanke på Corona pandemin som slog till bara nån vecka efter beslutet. Var lite osäkra på att åka iväg, men med allt redan bokat och förbetalt och semesterdagar tagna så valde vi att åka iväg på vår lilla Sverige weekend ändå. Kände oss helt friska vilket också var mest avgörande i beslutet, annars hade vi inte tagit tåget ner till GBG. Hälften av platserna var obokbara vilket gjorde det lätt att hålla avstånd till varandra och jag och Fredrik kunde sitta helt själva i en fyra med bord.
 
Väl framme checkade vi in på Elite Plaza Hotel och lämnade väskorna för att strosa runt på stan och leta upp ett lunchställe.
 
 
 
            
 
Hittade ett supermysigt ställe som var nedsänkt i kanalen där vi åt lunch, Tyska Bron hette det. Platsen var något bättre än själva maten men blev en mysig lunch i solen ändå.
 
 
 
            
 
Sen gick vi runt i stan och tittade i lite butiker. Jag fick ett par nya solglasögon i present av Fredrik så jag kunde byta ut mina gamla repiga 50 kronors solbrillor. För att sedan bara strosa runt i Kungsparken längs vattnet. Efter att ha varit förbi hotellet och bytt om så var det dax för middag på Toso som vi blivit tipsade om av Fredriks kompis. Beställde in flera små asiatiska rätter som vi delade på och allt var supergott och kändes kul att testa något annorlunda :D
 
 
            
 
Friterade räkor i chilimajo // avocado och mango sallad en med tonfisk o en med kokos
 
 
Så mysigt att sitta på en uteservering i kvällssolen och äta god mat. Kunde inte blivit en bättre start
 
            
 
Promenerade hem till Elite och kände oss rastlösa så gick ner till gymmet för att köra ett styrkepass kl 10 på kvällen
 
            
 
 
Vaknade upp tidigt på fredagen för att äta frukostbuffé
 
 
            
 
            
 
Sen promenerade vi runt med målet att hitta en akut frisörtid till Fredrik som inte klippt sig på 4 månader. Hittade som tur var en salong med drop in tid och jag gick och kollade i butiker medans han fick sitt hår fixat. Möttes upp och satte oss på en bänk på avenyn för att dricka juice och kolla på människor (och spårvagnar!).
 
 
 
Var inte superhungriga när klockan slog lunch, standard att semestern framförallt består av att äta saker hela tiden haha. men satte oss på ett café med goda mackor och gömde oss i skuggan ett tag. Hade verkligen prickat in den varmaste helgen på året hittills. Om ni älskar avocado är det här rätt ställe att gå till, fick en hel skivad avocado på min macka och hade varit lika nöjd med hälften för själva brödet räckte inte till. Viktors Kaffe heter det.
 
 
Spanade in minigolfbanan och bestämde oss för att komma tillbaka när vi hade mindre saker att bära på.
 
 
Vi köpte solkräm och en bok att läsa till mig och la oss i gräset för att sola efter lunchen. Spenderade nästan 3 timmar i parken innan vi behövde göra oss redo för middag med Jessica och Steven som är en gammal klasskompis till Fredrik.
 
            
 
 
Åt supergoda pizzor till middag på Bellora och sen gick vi till hamnen och köpte glass.
 
            
 
            
 
De tyckte deffentivt att vi borde se mer än bara centrala Göteborg så vi tog bussen hem till dem för att hämta bil och körde sen mot kusten med Hönö som mål. Steven är precis som jag väldigt intresserad av fina hus så åkte runt i ett superdrömmigt område med mycket nybyggda villor med havsutsikt medans vi väntade på att bilfärjan skulle gå till ön. Sen fick vi komma på båten och lyckades tajma in solnedgången perfekt. Gick runt på fina klipporna på Hönö och sen åkte vi tillbaka till fastlandet och vårt hotell.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknade upp till fint väder även på lördagen och startade dagen med i princip samma frukost som dagen innan. Begav oss tillbaka till minigolfbanorna för att spela en match och jag förlorade som vanligt mot Fredrik.
 
 
            
 
Sen gick vi till Haga som kändes som gamla delen av Göteborg, likt Visby eller Gränna med små trähus och kullersten. Hade först tänkt gå till ett brunchställe jag kollat upp, men sen gick vi förbi Sjöbaren och kände att vi inte kan åka till Göteborg utan att äta skaldjur. Satte oss på deras bakgård och beställde in varsin tallrik med räkor och jag fick in en gigantisk lemonad.
 
 
            
 
Sen hörde Steven av sig och sa att vi var inbjudna till en annan gammal klasskompis till Fredrik som precis köpt hus ca 20 min utanför Göteborg. Så åkte hem och bytte om och tog sedan båten över till Lindholmen där han och 2 andra kompisar hämtade upp oss med bilen.
 
 
Hängde ute hela eftermiddagen och blev bjudna på snacks och bubbel och spelade både krocket och nummerkubb i deras trädgård. Sen blev det grillmiddag på terassen, lite kattgos och sällskapspel inne när solen gick ner.
 
            
 
            
 
            
 
            
 
 
Var riktigt trötta när vi kom hem, men blev lite chips framför en serie innan vi somnade
 
 
 
Hann med en sista frukost på söndagen innan det var dax att ta tåget hem igen. Våran avgång hade blivit inställd så fick ta ett tidigare tåg hem än vad vi tänkt, men var också ganska skönt att få en halv dag i Stockholm som avslut på helgen. Fick en riktig panghelg och toppenbra start på sommaren med fint väder, god mat och tid att umgås♥ Lär deffinitivt bli flera resor till Göteborg i framtiden!
 
    

Kristihimmelsfärd

          
 
Hej på er! fortsätter att uppdatera med bilder från mobilen från kristihimmelsfärds veckan. Har som alltid blivit mycket god mat, på måndagen beställde vi hem mat från Bastard Burger och sen lärde vi oss ett nytt spel som vi spelade hela kvällen.
 
 
Lagade riktigt god husmanskost - egna köttbullar och mos på potatis, jordärtskocka och palsternacka. Har ju som jag skrev i förra inlägget fått hem massa rotfrukter från Karma så gäller att vara kreativ för att hinna tillaga allt. Sen var det så fint väder och vi hade inte hunnit vara ute på 2 dagar så blev en sen kvällspromenad med ett litet stopp i parken för att gunga.
 
           
 
 
           
 
 En onsdags lunch och sen fruktsallad och glass till efterätt efter middagen
 
 
På torsdagen var det röddag och vi fick äntligen lite ledigt. Men istället för att sova ut så var vi på plats på Padel centret kl 8 i Frihamnen för att spela en match med samma gäng som förra gången. 
 
           
 
Promenerade förbi Gärdet efter och dessa snygga lägenheter
 
           
 
Efter matchen så gick vi till Karlaplan för att äta brunch/mellis i solen och satte oss på Foam café
 
 
 
Fortsatte att hänga i solen hemma och njuta av det fina vädret på balkongen
 
 
På kvällen köpte vi hem pizza från ett nytt ställe i närheten
 
 
Även fredagen var en ledig dag för Fredrik, men jag var tvungen att plugga en hel del för att bli klar med uppgifter. På kvällen grillade vi och gjode potatis i ugn med egen pesto. Blev ett antal såser till haha, allt blir roligare med mycket sås.
 
            
 
            
 
Även lördagen bjöd på fint väder och jag och Fredrik tog en långpromenad och stannade till för att köpa mjukglass som vi delade på.
 
            
 
            
 
På söndagen blev det lite mera sällskapspel och hallumiplättar med smetana, rödlök och fiskrom
 
            
 
En lunch i solen när Fredrik hade en timme ledigt från jobbet på tisdagen
 
            
 
Grillmiddag med kyckling, hallumi och rotfrukter
 
            
  
Onsdagen var sista dagen på jobbveckan för oss med massa sista minuten plugg och inlämning av två uppgifter. Sen tog vi minisommar-semster torsdag till söndag. Men det får ni se i nästa inlägg :)

Padel, fint på balkongen och pappas födelsedag

         
  
Hej på er! Hoppas att allt är bra. Tänkte bjuda på lite bilder från vecka 20 som innefattade mycket plugg, träning, god mat, familjehäng och sommarkänslor. Juicemaskinen har gått varm hemma hos oss och på bilden ovan har jag gjort en rödbeta-morot-ingefära-äpple-gurka-citron-juice och en gurka-spenat-selleri-citron-lime-juice. Vi har börjat prenumerera på Karmas frukt och gröntbox så har varit perfekt att använda det som levereras till antingen juice eller middag. Har främst fått hem äpplen, rödbeta, morot och palsternacka, men även lite apelsiner, citroner, potatis m.m. Rödbetor, jordärtskocka och palsternacka är sånt som vi aldrig brukar köpa hem själva så är kul att få vara lite kreativ med nya ingredienser. Lagade bland annat en väldigt god vegetarisk rätt med rödbetsbiffar, matvete, rotfrukter i ugn, ruccola och fetaost som blev lyckad.
 
 
Fredrik och jag var ute på kvällspromenad och gick till toppen av berget i tantolunden för att titta på utsikten
 
 
          
 
 
Hunnit med lite träning på Sats också och gått på gruppass med begränsat antal deltagare så man ska kunna hålla avstnånd till varandra. Beställde hem godaste sushin en kväll från Sakae Sushi bara 300 meter från oss, har gått från att inte gilla sushi till att älska det tack vare att de tillagas lite med brännare och toppas med chili mayo och rostad lök.
 
         
 
En annan röd juice där jag bytt ut gurka mot apelsin och lagt till chili // Promenad till Skanstull i regnet för att handla mat
 
 
Lagade supergoda lax-foliepaket med färskpotatis, sparris, tomater, purjolök och dill
 
 
På lördagen steg vi upp tidigt för att åka ut till Frihamnen och spela Padel med två av Fredriks kompisar
 
 
           
 
 
Promenerade halva vägen hem tills vi blev för hungriga och satte oss på en buss. Köpte med varsin god sallad från Holy Green som vi åt hemma innan vi gjorde oss redo för att bli upphämtade av mamma och Olivia.
 
 
            
 
 
Olivia övningskörde ut till Länna så vi kunde kolla på blommor på Bauhaus och hittade 2 fina blommor att ha inne och sen en stor blomlåda och massa pelargoner. Sen åkte vi tillbaka till Söder för att fika och mysa på St Pauls bageri.
 
            
 
          
 
På söndagen var jag först på yoga och sen sprang jag och Fredrik 6 km i det fina vädret. Passade på att plantera uteblommorna vi köpte dagen innan och balkongen blev väldigt mysig med lite växter. Kändes kul att vi hittade en blomlåda som matchade utemöblerna också.
 
 
           
 
På kvällen var vi bjudna hem till pappa på kalas för att fira hans 51 årsdag med middag och bakelser till efterrätt
 
 
            
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!