Första advent

 
 
Har inte alls kännts som första advent idag och kan knappt förstå att det är december imorgon. Men dagen har oavsett vart bra. Sov hos Alex igår till idag så hann äta frukost tillsammans med honom innan jag åkte iväg till kungenskurva för att jobba. Extra stressigt och mycket att göra på jobbet idag då det är söndag, första helgen efter lön och folk har kommit igång med sin julklappsshopping. Lyckades bränna mig på både fritösen och värmeskåpet (där alla hamburgare ligger) mitt i allt så har nu en fin liten blåsa på armen. 
 
Nu på kvällen har jag, mamma och Olivia ätit adventsfika bestående av lussebullar som Olivia bakat (med dubbelt så mycket jäst än vad det skulle vara i dem hahah) glögg, pepparkakor och havrebollar. Det sistnämda kanske inte är så juligt men väldigt gott ändå.^^

Storfrukost innan jobbet

 
Godmorgon, vaknade utvilad efter 11 timmars sömn och är nu redo (men inte så taggad) för en heldag på jobbet. Hade såklart hellre följt med mamma och syrran och gått på julbasar och dop istället för att jobba.  Men är bara att bita ihop. Inte vart där på 2 veckor så nu måste jag tjäna in lite pengar. 
 
Fixade storfrukost bestående av omelett, stekt paprika och stekt champinjon, te och stekta äpplen med kanel och kokos. Blev hur gått som helst och mättar mer än en skål yoghurt som är min standard frukost. Hoppas ni får en bra dag puss

TGIF

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snacka om att vi var mätta efter den där popcorn-brownie-sundae:n!!
 
 

Torsdagens händelser

  
 
Gårdagen var riktigt bra, slutade tidigt och kunde bara ta det lugnt på eftermiddagen. Promenerade fram och tillbaka till globen och bytte min vinterjacka, kollade på film och hjälpte Olivia med hennes läxor. Vid klockan 6 möttes hela familjen upp stan för att promenera till Fridays för att äta middag där. Hur mysigt som helst i stan med alla lampor och juldekorationer som sitter uppe. Lägger upp kamerabilderna från gårkvällen senare idag, s ni får nöja er med mobilbilder så länge♥

Gårdangens outfit

 
tröja från peak, jeans från tiger of Sweden,  linne från Urban Outfitters
 
Godmorgon, slog upp ögonen imorse och såg att klockan var halv 11. Försover mig sällan men idag lyckades jag med just det. Fick inte mycket sömn igår då jag var vaken och pluggade till teknikprovet så antar att jag tog igen det inatt. Hoppas ni får en bra fredag

Matplaner för ikväll

 
Ikväll har vi bokat bord på Friday för att fira My i efterskott. Hon fyllde år i Oktober men har inte hunnit vara på resturang än. Har sen lunch idag så är lite extra taggad på all mat för tillfället. Hamburgare eller chicken quesedilla skulle inte vara helt fel just nu.
Slutar tidigt idag så ska försöka åka och byta storlek på min jacka och sen kanske träna. Riktigt skönt att för en gångs skull ha tid över!

Kvällsfika

 
Isa hade bakat minibrownies så tog en liten kvällsfika och åt dom och drack te. Browniesen var hur goda som helst♥ Skönt att få ta en paus i allt pluggandet. Gått 9 timmar i skolan idag och sen jag kom hem har jag pluggat teknik konstant. Har prov imorgon bitti så har inte mycket till val. Puss o kram

Mobilbilder från igår och idag

  
 
Var ute på promenad och fotade med Alex igår // En bild utan effekter på mina blåa fingrar... Riktigt kallt i vår skola!
 
  
 
Jag och Julia på bion igår, hon och Felicia hade fixat chips, dipp och grönsaksstavar. Hur smart som helst! Mockinjay var grymt bra!!! Vill se den igen! Riktigt bra gjord, men i vissa stunder väldigt hemsk och sorglig. Rekomderas oavsett.
 
  
 
Fixade te och nötter och satte mig och plugga teknik direkt när jag kom hem från skolan idag // Dagens middag ♥

kaneläpplen

 
Såg ett recept på Jannis blogg där hon stekt äpplen i kanel och toppat med yoghurt, nötter och kokos. Såg riktigt gott ut så bestämde mig för att pröva det själv. Blev hur gott som helst och valde att bara ha kokos till. Perfekt frukost eller mellanmål och tar bara 4 min att göra ^^

Mockingjay part1

 
Älskar The Hunger Games triologin och har har läst alla böckerna 2 gånger så kan ju säga att jag är mer än taggad på ikväll då jag ska se Mockingjay part 1 på bio! Tyckte filmen till Catching Fire var hur bra som helst så har rätt höga förväntningar även på denna film. Hoppas verkligen inte att jag blir besviken!

en kväll full av musik

 
 
 

fyra veckor kvar

 
 
 
Om exakt 4 veckor sitter jag, mamma och Olivia på ett flygplan på väg till Thailand! Längtar ju bara lite! Kommer dock kännas lite konstigt att vakna upp i en bungalow den 24 December och tänka "jaha idag är det julafton" och sen gå ner och lägga sig och sola på stranden. Första gången någonsin det inte blir en vit jul för min del (räknar sanden som beige). Tycker btw att jag är extra fin med mina handduksmärken på magen, puss♥

Söndagspromenad

 
 
 
 
 
 
 
 
Godmorgon, jag och Alex gick inte upp förän klockan halv 1 imorse så blev en riktig sovmorgon. Vi fick dock lite dåligt samvete över att vi sovit bort halva dagen när solen, som för en gångs skull, faktiskt sken utanför fönstret. Men bestämde oss för att ta med kameran ut på en fotopromenad. Gick till ett koloniområde som jag bor 3 minuter ifrån och ironiskt nog aldrig varit vid (och då har jag ändå bott i Skarpnäck i 5 år...) som var supermysigt med massa små hus och sen vidare in i skogen och till Flatensjön.
 
Hittade massa vass och en bro och en brygga som var de perfekta fotoställena ^^. Var ute över 1 och en halv timme, men sen blev det tillsist för kallt så då gick hem och kollade fotboll och åt godis.

Pizzabagare

 
 
 
 
 
 
Gårdagen var riktigt bra, tog det lugnt på förmiddag och sen efter lunch åkte familjen till Sickla. Hade rabatt på stadium så passade på att köpa en vinterjacka där. Hittade en riktigt snygg fast dock var den lite för stor så ska åka och byta storlek i veckan. 
Kvällen tillbringades med Alex hemma hos mig. Gjorde hemmagjord pizza, spelade wii, kollade film och åt massor av godis. Hur mysigt som helst. 

En skön lördagsmorgon

 
Godmorgon, börjde denna dag med en supergod frukost och sen gick jag tillbaka till min säng och låg och vaknade till och lyssnade på musik. Hur skönt som helst att bara kunna ta det lugnt på helgen. Riktig lyx de dagar jag inte jobbar.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen försöka få med familjen in till stan för att kolla vinterjacka. Har spanat in några snygga på nätet så jag hoppas jag hittar dom i butik så jag kan prova och känna om de är tillräckligt varma. Vill ha en riktigt varm och gosig jacka så jag slipper frysa i vinter (fast det lär jag nog göra oavsett..) Hoppas ni får en bra lördag. Kram

Alla dessa förseningar

 
 
Började denna dag med att komma försent till mitt matteprov för att mitt tåg var försenat, meeen som tur var hade de inte börjat än när jag kom fram. Själva provet gick väl helt okej, inte ett A, men inte heller ett F så ska väl vara nöjd.
 
 
Åkte och träffade A efter skolan och sen hem för att äta middag med min familj och farbror som är här på besök. Blev supergod äppelpaj och glass till efterrätt så kan inte annat än säga att jag är mer än mätt och belåten. Hoppas ni har haft en riktigt bra fredag♥

En färglös dag

 
Igår var en riktigt grå dag, därav de svartvita bilderna hahah. Vaknade upp med grym mensvärk så stannade hemma från skolan, kollade film, drack te och pluggade hela dagen. Olivia var som tur va också sjuk (otur för henne kanske, inte kul att vara sjuk) så höll varandra sällskap.

Onsdag

 
 
 
 
Bilder från halloween och vår sista kväll i Gran Canaria. Olivia och Isa hade halloween sminkat sig och de sköt fyrverkerier på stranden. Lite sjukt att man aldrig mer kommer besöka detta ställe. Fyller 18 nästa år och då blir det inga fler familjeresor, iallafall inte lika många.
 
Sitter just nu i skolan och längtar efter att skoldagen ska ta slut, bara 3 timmar kvar till halv 6...

Mindre än 5 veckor kvar

 
 
 
 
 
 
 
 
Var lite mer än 2 veckor sen vi kom hem från Gran Canaria, men känns som det var evigheter sen vi var där! Längtar verkligen tillbaka till värmen och att bara kunna ligga vid poolen och ta det lugnt i solen. Kan ju glädja mig vid att det bara är 5 veckor tills jag återser värmen, fast denna gång i Thailand♥

En jobbfri torsdag

 
Som vanligt på torsdagar satte jag mig på bussen mot kungenskurva för att åka den 45 minuter långa vägen till jobbet. När jag väl kommer fram visar det sig att jag inte är schemalagd och att mina torsdagspass har blivit borttagna utan att någon meddelat mig. Så det var bara att sätta sig på bussen och åka de 45 minutrarna hem igen. Snacka om att kasta bort sin tid. 
 
Drog iallafall och simmade så blev en nagolunda effektiv dag ändå. Poolen är endast öppen för motionssimmare på torsdagskvällar så spelades lugn musik och lamporna var nedsläkta. Riktigt mysigt faktiskt. Ska se till att gå dit och simma lite oftare, men 1 km fick duga idag. 

Fysikplugg

Sitter at the moment vid min dator och pluggar till morgondagens fysikprov samtidigt som jag lyssnar på musik. Skulle egentligen ha gjort provet innan höstlovet men var ledig då så har fått skjutit upp det tills nu och glömt vad kapitlet handlar om, hahah.
 
Har gjort en fredagslista och längtar så sjukt mycket till helgen. Är helt slut efter min 9 timmar långa skoldag bestående av matte, religion, engelska, fysik och dubbellektion med CAD. Varit nära att somna ett flertal gånger idag för jag har vart så trött. Ska försöka gå och lägga mig i tid ikväll. Pappa har vart i Marocko i några dagar och landade i Sverige idag så har spenderat lite kvalitetstid med familjem nu när jag kom hem från skolan. Hoppas ni har haft en bra dag♥
 

Från förra hösten

 
Nu är det bara 45 minuter av denna skoldag. Äntligen får jag åka hem och lägga mig i sängen. Längtat efter det sen jag slog upp ögonen imorse. Har som tur är en väldigt lugn vecka i skolan, vilket innebär inga större läxor och prov ^^. Så tog det bara lugnt igår, träffade Julia igår och tog en fika på Enskede bageri och åkte sen hem och åt middag med familjen ♥

Hamburgerkväll

 
I fredags hade vi killmiddag vilket innebar att klä ut sig till killar, äta hamburgare och se på sport. Hahah. Var egentligen tänkt att ha tjejkväll för att vi trodde att pappa inte skulle vara hemma, men det skulle han så bytte till killkväll. Kul att göra något lite annorlunda ibland och inte bara ha vanlig fredagkväll.

Vinrött från NLY

 
Croptop // volangtopp // Långärmad med V-ringning
 
Linne med Volang // linne med spets // Långärmad
 
Jag har insett att mina jeans som jag köpte innan vi åkte till Gran Canaria (och som jag i stort sett har använt hela den här veckan hehe) skulle passa sjukt bra med en vinröd topp. Dom är ju lite mörkare i färgen så behöver något som kontrast utan att det blir för sommrigt. Har ingen bra bild på mina jeans så lånar 2 bilder på dem från Tiger of Swedens hemsida. Alla toppar är från Nelly och kostar mellan 149-299kr, vilken är eran favorit?♥
 

Cookies med choklad och marshmellows♥

 
 
 
 
 
 
Har underhållt mig själv här hemma idag genom att städa och baka. Finns cookies som går att köpa i vår skolcaféteria som jag är beroende av och har lagt alldeles för mycket pengar på. Var lite smart och gjorde egna liknande här hemma och de blev riktigt goda de med!
 
Är ju kladdkakans dag, men fick reda på det när jag redan börjat att göra cookiesen, men funkar nog lika bra. Hahah familjen kommer inte bli besviken iallafall. Nu ska jag umgås lite med Olivia. Puss o kram♥

2,5 tusen

 
 
 
 
 
Tog mer än två och ett halvt tusen bilder när vi var i Gran Canaria!! Helt otroligt hahah. Så har en hel hög kvar att visa er. Gillar att ta många bilder på samma sak bara för att försäkra mig att minst en blir bra. Det värsta som finns är att komma hem och inse att bilderna är suddiga eller i oskärpa så vill alltid vara på den säkra sidan. 
 
Vaknade upp med halsont imorse och kände mig hängig, som om det inte räkte med att vara super snorig... Är iaf hemma idag och tar det lugnt och försöker att bli frisk

I solen

 
 

Snoris

  
 
Jag och Anna i skolan och hallon jag hade köpt med mig efter simningen
 
Hallåj! Någon mer som blev lika chokad som jag imorse över att vakna och se snö utanför fönstret? Hahah, trodde jag verkligen inte. Men lär väl försvinna inom någon dag. 
 
Haft ett kemiprov idag som var riktigt svårt! Eller var det jag som pluggade för lite...? Ska komma ihåg att inte spara allt plugg till sista dagen. Idag har jag för första gången på länge inget inplanerat efter skolan då jag är alldeles för snorig och var tvungen att sjukanmäla mig från jobbet. Kan ju inte stå och snora över någon annans mat och när man tar beställningar... Så jag och Anna var in till stan en kortis och nu ska jag laga pannkakor och sen bara ta det lugnt. Puss

Effektiv morgon

 
Godmorgon, eller kanske inte riktigt är morgon än. Klockan är kvart över tolv och jag har redan vart och simtränat med Julia, haft en lektion och ätit lunch. Var en riktigt bra start på dagen att få träffa min saknade vän. Simmade ett antal längder och satte oss sen i bastun och snackade ^^.
 
Har en design lektion nu men är klar med i stort sett allt så har inte så mycket att göra så behöve inte göra så mycket de närmsta 3 timmarna. Något som inte är riktigt lika chill är att de ändrat vårat schema så vi nu kommer gå från tjugo över 8 till halv 6 på onsdagar!!! Helt sjukt att vi ska behöva gå 9 timmar i skolan. Ska snacka med läraren och håller tummarna för att det ska gå att ändra!

Godmorgon

 
Nu är jag äntligen tillbaka och internet fungerar som det ska igen! ^^. Borta bra men hemma bäst är det ju alltid. Lite segt att man behöver gå upp så tidigt och ta sig till skolan nu bara. Var riktigt tungt att gå upp när man har vant sig vid att få sova ut varje dag. Hade mer än gärna legat kvar i sängen hela dagen idag. Hade gärna tagit med mig värmen och den goda frukosten hem också. Men skulle sakna alla nära och kära för mycket om jag var borta i mer än tio dagar. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!