Sen alla hjärtansdag och Stockholmshelg

        
 
Hej på er! I fredags åkte jag hem till Stockholm efter 3 långa veckort ifrån Fredrik. Alltid så skönt att få komma hem till lägenheten och längtade efter att se nya matgruppen som vi fått hem. Passade på att stanna till på HM home och Åhlens city samt en blombutik för att köpa med mig nya runda tallriksunderlägg, en vas och fina viderungskvistar.
 
        
 
        
 
Tyckte det blev så snyggt allt tillsammans så är väldigt nöjd med den nya hörnan i vardagsrummet. Nu saknas bara en tavla på väggen bakom. När Fredrik kom hem från jobbet så lagade vi Oxfilépasta med tryffel tillsammans som blev supergod.
 
 
 
Fick en juice maskin av Fredriks föräldrar som vi har testat i helgen. Gjort bland annat äpple-päron-citron-ingefära juice, sen morot-äpple-grape-ingefära juice och grön juice med grönkål-lime-celleri-gurka-äpple-ingefära. Gjorde även scones till frukost på lördagen.
 
         
 
         
 
Efter frukosten var vi på en lång promenad till mariatorget och fortsatte längs vattnet med stopp för salladslunch på Tony's.
 
         
 
         
 
         
 
 
Var hemma och planerade in en resa till Göteborg i början av sommaren.
 
          
 
På kvällen hade Fredrik valt restaurang och bokat bord på Glashuset vid Strandvägen för att fira en sen alla hjärtans dag tillsammans. Tog en god ostbricka att dela på till förrätt och sen fisk med rotselleri till huvudrätt.
 
 
 
 
 
På söndagen var jag och Fredrik ute på en promenad i det otroligt blåsiga vädret och sen mötte jag upp Anna för lite second hand shopping här på söder. Hann med 4 olika butiker och sen köpte vi med oss bullar som vi fikade på hemma hos mig.
 
          
 
 
          
 
På eftermiddagen blev jag och Fredrik bjudna på god middag hemma hos mamma och sen åkte vi en sväng till Mio och kollade möbler. Tyvärr hade de inte fått in trädgårdsstolar som vi spanat in i katalogen så blev inga köp.
 
Sen på måndagen var det dax att åka tillbaka till Luleå för en ny pluggvecka.
 
 

Vinterbalen 2020

Hej på er! Förra helgen var jag på Luleå tekniska universitets finaste sittning - Vinterbalen. Har tidigare haft otur och alltid varit upptagen eller bortrest när det har varit sittningar så nu var det kul att äntligen kunna gå och få klä upp sig lite :). Jag, Linnea L, Johanna och Alice bestämde att fixa oss tillsammans och sen kom Sofia och Linnea J och gjorde oss sällskap för lunch. Var såklart tvungna att ta lite bilder ute i kylan också så hade en snabb photoshoot. Vid 16 var det dax att röra sig mot teknikens hus där det var fördrink. Alla fick en varsin lapp med tecken och så skulle man gå runt och mingla och försöka hitta personen med samma lapp som då var sin bordsherre/bordsdam.
 
Sen var det dax att fortsätta till nästa ställe och utanför väntade det bussar som skulle ta oss till vår hemliga destination. Fick höra att vi skulle ”ut i skogen” och blev lite orolig när vi åkt i över 50 minuter och passerat Piteå, men sen kom vi tillslut fram till Pite Havsbad där middagen skulle hållas. Var superfint fixat och serverades helt okej mat (var japanskt tema på sittningen så var bland annat ingefärspannacotta med citrongrässoppa till efterrätt, väldigt speciellt). Efter alla 3 rätter så var det ett storband som spelade jazz-ish musik på scenen, men det roligast var såklart de 2 sista timmarna när en DJ böt av bandet och spelade riktigt bra dansmusik. Var så kul att vara med om en sån här kväll, men nu känner jag att jag bockat av det från listan så nästa finsittning lär bli min Av4ning i november och då kommer jag känna betydligt mycket mer folk så lär bli ännu roligare! :D
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mingel och fördrink i Teknikens hus
 
              
 
 
              
 
Hittade en igloo utanför festlokalen där vi hängde när vi hade tröttnat på musiken, otroligt hur varmt det var där inne jämfört med ute ändå. Fanns flera rum, en var en bar och ett rum med en eldstad bland annat.
 
              
 
 
              
 
Slänger in 4 bilder från min söndag också som bestod av att kolla youtube och äta godis i sängen, kika på rådjuren utanför fönstret och sen äta tacos med tjejkompisarna på kvällen. Lyckades också ta mig in till stan på eftermiddagen och köpa ansiktskräm och fika med Frida också även om det inte kom med på bild. 
 
              

Nya lägenheten och inflyttningsfest

 
Hej här kommer lite bilder från senate 3 veckorna i Luleå. Direkt när jag hade landat från helgen i Stockholm så åkte jag och hämtade ut nycklarna till min nya studentlägenhet! ^^ Förutom en planlösningsskiss hade jag varken sett bilder eller varit inne i en sån här lägenhet innan så var riktigt spänd på att få se hur den faktiskt såg ut. Men blev verkligen positivt överraskad när jag kom in och kände att 16 kvm var mycket större än vad jag hade vågat hoppas på. Huset var byggt 2016 så allting var superfräscht också så jag är supernöjd. Lite extra lyxigt med kaklat badrum och ordentligt kök. Ett annat stort plus är att bo högst upp med utsikt mot skogen så jag slipper insyn.
 
 
              
 
              
 
              
 
Efter en snabb kik i lägenheten så behövde jag springa till skolan för att göra akustiklabb. Sen på kvällen fick jag hjälp av Sofia att köra dit massa saker och sen var vi också och storhandlade för att fylla kyl och skafferi med mat.
 
 
Såhär fint var det med massa snö för 2,5 vecka sen! Fortfarande en del snö nu också men mer än hälften har töat bort tyvärr.
 
 
Nu när jag har så nära till skolan och kan promenera på mindre än 5 minuter så har jag gått hem och ätit lunch på rasten.
 
             
 
Flera i klassen som skaffat gymkort på samma ställe nu så har kört gruppass tillsammans och blir alltid mycket roligare att träna då :)
 
 
 Ville tacka Sofia ordentligt för att jag fått bo hos henne i 2 veckor och för att hon har hjälpt mig med flytten, så på lördagen bjöd jag med henne på frukost på Clarion.
 
 
 
             
 
På kvällen bjöd jag in lite folk för inflyttningsfest och slutade med att vi var 14 personer på mina 16kvm. Jag och Frida åt pizza och fixade oss tillsammans och sen när de andra kom så bjöd vi på blåbärs hotshots och piggelindrinkar och sen drog vi vidare och dansade på Stuk.
 
              
 
              
 
              
 
Blev en väldigt lugn söndag i sängen för att återhämta mig från alla roligheter.
 
 
Fina vänner jag har som hade köpt inflyttningspresenter♥
 
               
 
Såklart har jag tagit massa matbilder så passar på att slänga in 3 st olika frukostar som jag varvat mellan på senaste. Gröt med äpplen, fröknäcke och äggröra med majskakor.
 
               
 
 
              
 
Avslutar med 2 bilder från Alla hjärtans dag då jag och Frida gick och köpte varsin jätteburk med godis och åt pasta hemma hos henne. Mysigt att ha kompismiddag när min kärlek är 100 mil bort!

Födelsedagshelgen

 
Hej på er! Fredag den 31 januari tog jag morgonflyget till Stockholm redan klockan 06:35. Åkte direkt till lägenheten som jag saknat så mycket och var så glad att vara hemma igen att jag satte igång att dammsuga och tvätta det första jag gjorde. Det som annars känns så tråkigt haha. Sen efter en timme hemma så åkte jag till gallerian för att möta upp Anna på en pizza lunch på Il Molo. Blev även lite shopping innan jag åkte hem för att möta upp Fredrik. Blev såklart ännu gladare över att se honom än av att komma hem till lägenheten. Beställde hem massa god sushi och åt det tillsammans med annat gott i soffan framför en film. 
 
             
 
 
 
På lördagen var det min födelsedag på riktigt och firade genom att äta brunch tillsammans med mamma och Fredrik på Trattorian. Så mysigt att få umgås och äta gott. Bästa sättet att bli firad på!
 
 
 
 
 
 
 
              
 
              
 
Efter brunchen så promenerade vi hela vägen tillbaka till Skanstull i det fina vädret. Jag och Fredrik köpte en krukväxt till köket och sen sa vi hejdå till mamma och promenerade sista biten hem.
 
 
På kvällen hade Fredrik bokat bord på en vinbar i Gamla Stan med god tapas och sen köpte vi med oss glass och godis att äta till efterrätt hemma.
 
              
 
              
 
På söndagen var vi ute på promenad vid vattnet och njöt av det soliga men blåsiga vädret.
 
              
 
 
Tränade lite i utegymmet innan vi tog oss hem för lunch.
 
             
 
Hann även kolla lite möbler utan att riktigt komma fram till något. Är på jakt efter en fotölj, en vit matta och gärna ett snyggt vitrinskåp/sideboard. Älskade båda ovan men de var tyvärr i den lite högre prisklassen så ska leta vidare.
 
Lagade god middag från min nya receptbok och sen somnade jag i min älsklings famn framför tvn. På måndag morgon gick flyget tillbaka till Luleå.
 
              
 

Tillbaka i Luleå och två veckor som inneboende

             
 
Hej på er! Fortsätter där förra inlägget slutade när det var dax för mig att lämna Stockholm. Flög upp till Luleå lördag 18e januari för att få en och en halv dag att landa innan kurserna började. Min fina älskling skjutsade mig och mina väskor till Arlanda efter lunch och sen var det bara att hoppa på ett halvtomt plan.
 
             
 
             
 
Efter en smidig flygning var jag framme i Luleå och blev upplockad av Sofia på Kallax flygplats. Eftersom jag inte hade fått min lägenhet än så fick jag bo hos henne som tur var. Vi åkte till hennes 1a på mjölkudden och lämnade grejer och bytte om och sen åkte vi hem till Linnea som precis flyttat in i en studentlägenhet vid skolan. Roligt nog så var det tentaröj på stuk så vi förfestade med pizza och drinkar och sen kom det även dit lite mer folk innan vi rörde oss till studentklubben för att dansa ^^.
 
             
 
             
 
På söndagen tog vi sovmorgon och sen var jag och Sofia ut på en blåsig promenad på isen som ligger 100 m från hennes lägenhet. Var så skönt att komma ut på en långpromenad och få frisk luft. Uppskattade vintern enormt mycket när jag kom direkt från gråa Stockholm och är så extremt vackert på isen.
 
 
 
 
             
 
Var och storhandlade och gjorde nyttiga chokladbollar samt matlåda på kvällen.
 
             
 
Var jobbigt att åka ifrån Fredrik och att veta att vi skulle gå tillbaka till att ha ett distansförhållande, men som tur var behövde vi bara vara ifrån varandra 3 dagar innan han kom till Luleå för att stå på arbetsmarknadsmässa och representera sitt företag. Bodde med honom på Scandic hotell en natt och fick äta god frukostbuffé kl 6 på morgonen.
 
 
              
 
Var tillbaka på gymmet och jag och Sofia hade mysiga kvällar framför tvn
 
 
En fin soluppgång på vägen till skolan
 
             
 
På fredagen hade vi kort dag så då unnade vi oss att åka till stan och äta lunch på Sushibar och sen kolla lite butiker.
 
 
              
 
              
 
På lördagen var vi ett stort gäng som var ut på en 2h lång promenad på isen. Sen blev det lunch på Espressohouse i stan. På kvällen var vi hemma hos Frida och spelade sällskapsspel. Sen slutade det med att hon och jag var de enda som gick ut och dansade till klubben stängde. Missade såklart bussen och fick promenera hem till Sofia kl halv 3 på natten.
 
             
 
 
Var förbi Linnea och drack te och kollade serie
 
             
 
Gott mellis och plugg inför labb i akustik
 
             
 
Ångestpodden var på skolan och höll en lunchföreläsning på torsdagen, sen på kvällen var jag och Frida och tränade och sen stannade jag uppe sent och packade ihop mig från Sofias lägenhet och gjorde mig redo för att resa hem till Stockholm på fredag morgon. Så rädd att försova mig att jag vaknade halv 4 och var redo att åka haha.

Två veckor i januari

Hej på er! Hoppas allt är bra, jag har precis landat i Stockholm efter 2 veckor i Luleå och nu är jag supertaggad på en långhelg här och fira födelsedag imorgon. Ligger lite efter med uppdateringen här så nu kommer bilder från 4-17e januari.
 
           
 
Vi åkte hem från Björnrike den 4e och efter den 7h långa resan med stopp för korv på Biltema så var vi framme i Stockholm och i lägenheten. Lastade ur alla saker och bytte om och sen åkte vi in till Odenplan för att äta middag på L'Avventura. Har velat äta där väldigt länge men inte funnits några lediga bord så nu hade jag lyckats reservera för den här lördagen redan i oktober. Vi åt Burrata till förätt och sen delade vi på en krabbspagetti och en vodka pasta. Allt var såklart supergott. Restaurangen ligger i en supercool lokal som varit en gammal biosalong så är väldigt pampig känsla där inne.
 
 
           
 
 
           
 
På söndagen försökte vi komma tillbaka till lite rutiner efter den långa ledigheten. Var och tränade på förmiddagen och sen köpte vi med oss sushi som vi delade på till lunch. På eftermiddagen/kvällen var Fredrik och lämnade tillbaka bilen och hälsade på en kompis. Jag mötte upp My som ville komma och se lägenheten och vi köpte med oss säsongens sista saffransbulle att fika på. Jag och Fredrik hade beställt hem mat från Mat.se så fick alla kassar levererade till dörren. Så skönt att kunna storhandla från dem för oss som har långt till någon större matbutik. Sen hängde jag med My hem till pappa och Anna på spontan middag när jag hörde att det vankades pestopasta med mozzarella och parmaskinka.
 
           
 
            
 
Måndagen som var sista röda dagen innan vardagen skulle dra igång igen så då åkte vi in till stan för att kika i lite affärer. Blev sugen på den fina fotöljen ovan men vi är inte hundra på om den passar hos oss än så ska nog köpa en matta först. Gav upp ganska fort efter en sväng på Åhlens city då vi var hungriga och gick till Sturegallerian för att äta på Tures.
 
 
 
            
 
Sen var det tillbaka till verkligheten med näst sista veckan på praktiken, träning och allt annat.
 
 
På fredagen hade jag stämt träff med Anna för att äta middag och passa på att umgås innan jag skulle tillbaka till Luleå. Blev först bubbel och massa god plockmat på Boqueria. Sen rörde vi oss mot Norrmalmstorg för att ta en drink på Vau de Ville.
 
           
 
 
           
 
           
 
På lördagen var jag ute på en promenad med Hedda i Tantolunden och sen på kvällen åt jag, mamma och Olivia middag tillsammans. Det var min och systers julklapp till mamma att äta på O'Pizzicato och sen gå på bio och se musikalen En del av mitt hjärta. Blev en riktigt mysig kväll och kändes kul att få lite kvalitets tid tillsammans innan vi skulle splitras några månader och bo på olika platser.
 
           
 
 
På söndagen vaknade jag och Fredrik upp och var sugna på brunch så åkte in till stan med siktet på Sthlm Brunch Club. Visade sig vara superlång kö och vi och våra hungriga magar fortsatte då till ytterliggare 2 ställen innan vi hamnade på Kaferang. Där blev det fullträff med precis det vi va sugna på och lediga platser.
 
Jag hade gett Fredrik en shoppingdag i julklapp så efter brunchen gick vi till MQ där han shoppade loss på deras rea och kom hem med flera nya jobbplagg.
 
             
 
           
 
Jag och Olivia möttes upp på för att fika 2 ggr under veckan. Först på Mahalo och sen på st Paul. Hann även kolla på lite saker hon behövde inför resan och gå i vintage butiker.
 
 
           
 
Sen blev det tillslut fredag och min sista dag på praktiken efter över 7 månader jobb. Blev avtackad av kollegorna och jobbet bjöd på lunch på Enskede värdshus. Galet hur fort sista 2 månaderna gick ändå! 
På kvällen bestämde jag och Fredrik oss för att ha en riktigt mysig hemmakväll och gick en långpromenad till det bästa Icat för att handla ingredienser för tacos och snacks.
 
          

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!