Semester i Stockholm

 
Efter drygt en vecka i Björnrike åkte vi tillbaka till Stockholm och Hässelby för att lämna tillbaka bilen. Vi beslutade oss för att stanna där en dag för att njuta av det fina vädret och bada vid Riddersviks klippor, sen på kvällen blev det spel och grillning.
 
 
 
 
 
 
Bygget brevid vår lägenhet börjar äntligen bli klart
 
Sen kände vi att det var dax att åka hem till vår saknade lägenhet! Så skönt att vara tillbaka efter 1,5 vecka och veta att man fortfarande hade halva semestern framför sig och inte så mycket inplanerat. Vi bestämde oss för att hitta på det vi kände för bara och ta varje dag som den kom. Efter att ha packat in resväskorna i lägenheten gick vi och åt på Shanti Soft Corner vid oss och satt på deras uteservering. Åt deras goda indiska mat och Fredrik beställde in den största ölen jag varit med om.
 
 
 
Våra balkongblommor har aldrig varit så fina trots att vi varit borta 1,5 och inte kunnat ta hand om dem
 
 
 
De dagar det var mindre fint väder tog vi det lugnt hemma och var sen iväg på padel och lagade mat tillsammans.
 
 
 
Fredrik var iväg hos tandläkaren och jag passade på att ta en ensamfika vid Björnsträdgård medans jag väntade in honom. Sen möttes vi upp för lunch och åt på the boarder som är ett mexicanst ställe vid Skanstull. Så mysigt att promenera runt på söder utan att ha ett specifikt mål. Blev istället en spontan väg med stopp för glass.
 
 
 
 
På fredagen vaknade vi tidigt och jag gick iväg för att köpa färskt bröd till frukosten. När magen var full med mackor tog vi bussen till Långholmen för att padla kajak. Den här gången testade vi på varsin singelkajak istället för att sitta i samma och måste säga att det kändes lättare eftersom man behövde vara så synkade i dubbelkajaken för att få kraft framåt. Var väldigt mysigt att padla runt Långholmen och sen vidare runt Reimersholme. Lite lugnare vägar mellan öarna och få båtar eftersom vi var ute tidigt. Utanför Reimersholme blev det dock ganska mycket vågor och jag som är jobbigt känslig blev såklart sjösjuk fast jag var så nära vattnet och guppade. Så blev att paddla tillbaka snabbt till kanalen igen och avsluta lite tidigare. Istället gick vi och åt lunch på ett thaiställe och tog oss sen hem för att sola på balkongen. På kvällen åkte vi tillbaka till Hässelby för att låna Inga-Lill och Jannes hus och vattna deras blommor eftersom de åkt tillbaka till Björnrike.
 
 
 
            
 
 
 
 
 
Tapas night med chark, burrata, pizza och godis
 
 
På lördagen var vi och spelade padel med Fredriks kompisar och sen anslöt några fler för att hänga med och bada efteråt. Hann spela lite spel också innan jag behövde åka tillbaka till stan för att gå på kalas och inflyttningsfest. Tog bilen till söder och köpte sushi på vägen och sen kom Bella och Julia hem till mig för att föra och äta lite innan vi rörde oss till Felicias födelsedagsfirande och nya lägenhet i Hornstull.
 
 
 
 
 
             
 
 
 
 
På söndagen bjöd vi över mamma och Olivia på grillmiddag och tog ut vårt stora matbord på balkongen (som precis fick plats!) för att duka upp en pangmiddag. Riktigt gott med massa olika grillade grönsaker, kött, sallad och ugnsrostad potatis med pesto och fetaost♥
 
 
 
Valde att åka tillbaka till Hässelby för 3 dagar där med närmare till badställen och bo lite större
 
 
 
 
 
Cyklade till Vällingby centrum för att träna på Sats
 
 
 
Pannkakslunch hör till på sommaren
 
 
 
 
Insåg när vi padlade att vi knappt varit på Långholmen så på torsdagen tog vi oss till badstranden där för att sola och läsa bok. Sen på kvällen åt vi god middag på Nyko inne i stan för att fira sista semesterdagen tillsammans innan Fredrik åkte iväg till Göteborg för att gå på Stivens svensexa.
 
 
 
 
 
            
 
            
 
            
 
            
 
När jag hade vinkat av Fredrik på fredagmorgonen gjorde jag god frukost och satt på balkongen och solade på förmiddagen. Sen på kvällen tog jag en långpromenad och satt sen och myste i soffan framför serier och åt pestopasta.
 
 
 
 
 
På lördagen åkte jag mamma och Olivia till Tyresö och Sandholmarna för att sola på klipporna där. Sen hade vi afterbeach hemma hos mamma och drack bubbel och åt snacks.
 
 
 
             
 
På söndagen var jag medbjuden på släktkalas hemma hos Fredriks faster och hängde med hela familjen utan honom eftersom han inte kom hem från Göteborg förens senare den dagen. Var supertrevligt att få komma dit och se hur de bor och bli bjuden på lunch. Efter maten gick hela gänget iväg för att bada och sen blev det fika innan jag fick skjuts tillbaka hem.
 
 
 
             
 
 
           

Sommar i Björnrike

Hej på er! Efter vi varit en helg på Gräddö åkte vi vidare mot fjällen för att spendera första semesterveckan i Björnrike. Kom upp söndag kväll och blev välkomnade med middag av Fredriks föräldrar och hans mormor som redan var där. Var så skönt att komma fram dit och landa utan några direkta planer vad vi faktiskt skulle hitta på och när vi skulle åka hem. Blev mycket vandring, äta god mat och spela sällskapsspel. Hade halvbra väder med lite regn, men oftast fina kvällar så vi kunde sitta ute och äta middag.
 
 
 
 
Blev en lugn första dag. Satt och åt hemmagjorda scones på terassen och njöt av utsikten sen på eftermiddagen bestämde vi oss för att gå till toppen av fjället. 45 minuter promenad i konstant lutning.
 
 
 
 
 
 
Nu när det är så lite folk i fjällen jämfört med vintern så har det varit som att bo i en djurpark med renar som springer runt på tomterna varje dag och även räv som besökt oss några av dagarna.
 
 
 
 
På tisdagen skulle Fredrik iväg och golfa på förmiddagen så jag tog sovmorgon och bestämde mig för att gå upp på toppen igen och försöka att inte ta massa pauser som dagen innan. Så tog mig upp på 30 min och sen började regnet ösa ner och jag försökte springa hela vägen ner och hem så fort jag kunde, men blev helt dygnsur.
 
 
              
 
Tog ett bad efter min regniga springtur och sen blev det lunch när Fredrik kom hem. Bakade även blåbärspaj av bären som Inga-Lill hade plockat.
 
 
 
På onsdagen bestämde vi oss för att ta Sittliften i Vemdalsskalet upp till toppen för att se den fina utsikten och vandra
 
 
 
Så fint uppe på toppen!
 
 
 
 
Vi hittade en vandringsled till en annan topp så blev att vi gick ner och sen upp igen på nästa berg.
 
 
 
När vi kom upp till Varggranstjärn så tog vi en efterlängtad paus med mackor och bullar. Är så imponerad av Fredriks mormor som är 80+ och också var med och gick hela vägen!
 
 
 
             
 
 
Efter en heldag på fjället blev det en lugn och fin kväll på terassen
 
 
 
 
Regnade i princip hela torsdagen, men vi gav oss ut i regnkläder för att gå en promenad och sen blev det sällskapsspel och pizza till middag
 
           
 
 
 
Stötte på ett stort gäng av renarna på vägen dit
 
På fredagen var Fredrik iväg för att spela golf igen så jag hängde på hans faster och kusin Maria på en liten vandring runt naturstigen. Lagom lång sträcka och skönt att slippa gå så mycket uppför som det automatiskt blir i Björnrike eftersom vi bor brevid skidbackarna.
 
 
 
 
 
 
Kvällen bjöd på drömmigt väder och vi satt ute och åt grillat till middag och spelade sen Mexican Train igen
 
 
 
 
På lördagen hade min morbror Andreas med familj kommit upp till Vemdalen och skulle vara vid Oxsjön över dagen. Så jag och Fredrik bestämde oss för att ta bilen dit så långt man kunde (till något som hette Gradins väg) och sen gå sista halvmilen. Tappade telefonsignalen med Andreas uppe på fjället så visste inte riktigt vart de skulle hålla till eller om de ens var kvar när vi kom dit, men promenerade på och tänkte att vi iallafall går till sjön och kollar efter dem. Gick lite fel och hamnade vid ett blött träsk och på privatmark så fick vända och gå tillbaka till tidigare vägskäl innan vi kunde hitta en stig som ledde hela vägen ner till Oxsjön. Var en ganska stor sjö så vi bestämde oss bara för att hitta en plats att pausa på och äta vår matsäck, men så ser jag 2 personer vid en brygga som jag känner igen och så är det Camilla och Junie som står där. Så hittade varandra otroligt nog. Stannade och pratade och lyckades ta ett snabbt dopp i det iskalla vattnet. Sen sa vi hejdå och fortsatte tillbaka till bilen. Var så trött på att vandra efter en vecka i fjällen och att ha gått hela den dagen så beslutade oss för att springa sista 2,5 km till bilen för att komma hem fortare haha.
 
 
 
 
 
Väl hemma var vi helt slut och fixade snacks som vi åt för att få tillbaka lite energi innan middagen och blev tilldelade uppgiften som räkskalare till kvällens Paella. Var Fredriks föräldrars och mormors sista kväll därav lite extra lyxig middag och laga mat utomhus. Sen blev det världens finaste solnedgång och jag och Fredrik tog en kort kvällspromenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen bestämde vi oss för att ge oss ut på ett sista äventyr i fjällen och tog bilen bortanför Klövsjö för att se Fetjeåfallet. Riktigt fin stig längs forsen där man gjort broar och lagt shifferplattor som trappsteg för att man enklare ska kunna ta sig ända fram till vattenfallet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen på måndagen kände vi att det var dax att åka hem igen mot ett lite soligare Stockholm♥

Semester start och en kväll på Lidö

 
Lördag den 25e juli började vi vår semester med att åka ut till Gräddö för att umgås med pappa, syster och resten av familjen+respektive och åka ut till Lidö för att äta god middag på värdshuset där.
 
 
 
Mycket varmare på landet än i stan så första vi gjorde var att byta om till bekväma sommarkläder och sen blev det lunch plus fika i trädgården som följdes av kortspel och häng i solen.
 
 
 
 
 
Lite senare när solen försvann tog jag, Olivia och Fredrik en promenad till ica för att köpa juice och snacks till kvällen. Efter det blev det kubbspel i trädgården, en malibu drink och fixa oss inför kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
Vid 7 tiden tog hela gänget båten ut till Lidö (tror vi måste slagit rekord med 9 personer i vår lilla motorbåt haha) för att äta supergod middag på värdshuset. Godaste var helt klart min potatiskaka som var dränkt i vinsås!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hela gänget i en groupie
 
 
 
 
 
 
På söndagen blev det sovmorgon och när vi vaknade hade pappa och Anna redan åkt iväg tidigt till Fredlarna. Vi tog däremot en lugn frukost på bryggan och hann sola en liten stund, men sen var det dax att packa ihop våra saker och åka vidare mot Björnriket.
 
 
 
 
 
 
 
Hann till Gävle innan vi blev hungriga igen och kände att det var givet att stanna vid Elsas café som vi var mycket på när Fredrik bodde där. Blev ett lite längre stopp än vad vi tänkt då det också var många andra ville sitta på uteservering en söndag när det var fint väder. Men ändå skönt att inte behöva stressa. Var inte alls mycket bilar på vägen så kunde ändå köra in den extra tiden vi la på lunchen. Kom fram till Fredriks föräldrars hus vid 8 tiden kanske, men ni får veta mer om dagarna där i nästa inlägg :)
 
 

Sista veckan innan semestern

 
Lunch med Anna på Nybrogatan 6 med promenad längs södermälarstrand efteråt
 
 
          
 
Balkonghäng med melon och grillat till middag
 
 
Frukost i sängen
 
 
Middag på Bastard burgers, blev ett riktigt bra armpass på gymmet med massa ostpommes i magen
 
 
 
Magisk solnedgång från vår balkong (snart börjar huset brevid äntligen bli klart!!)
 
 
Morgonträning och sen cyklade jag till Hellas för att sola med mamma och Olivia
 
 
 
Padelmatch med Fredrik, Julia och Melinda och god middag efteråt
 
 
              
 
Promenad till Mariatorget och god tacoinspirerad chili sin carne
 
 
Grön juice i solen efter gym
 
 
 
Lyxade till det med lövbiffspasta till middag
 
 
Sen blev det äntligen Fredriks sista jobbdag innan semestern och vi firade med att ta långlunch på Babylon
 
 
 
Jag åkte ut till Hässelby för att låna Fredriks föräldrars bil och vattna deras blommor på eftermiddagen
 
 
 
Sen blev det äntligen kväll och vi skålade in semestern med champang och en pangmiddag som innefattade rökta räkor och västerbottenostpaj
 

Storkrån med vänner

 
Hej på er! här kommer lite bilder från en mysig helg på Julias landställe. Jag och Fredrik tog bussen ut till Vaxholm där det var fullt med folk och långa köer till alla båtar förutom våran som tur var. Men var ute i god tid utifall att och kunde köpa en glass och sitta på en bänk och titta på folk medans vi väntade.
 
 
 
Sen kom Silveröbåten som skulle ta oss ut till Storkrån och vi blev uppmötta av Julia och resten av gänget när vi kom i land efter 25 minuter båttur. Lämnade av våra saker i stugan och sen gick vi direkt till bryggan för att bada.
 
 
 
 
Rätt så kallt i havet så blev bara ett snabbdopp från stegen för mig, men ändå skönt att bada efter att ha rest i över 2h och burit på tunga ryggsäckar med mat. När vi kommit upp och häng badkläderna på tork blev vi serverade drinkar och satt och snackade hela gänget på altanen.
 
            
 
 
 
 
Blev massa gott och grillat till middag som vi åt ute och sen när det blev mörkt så körde vi ett roligt spel som hette Hint och innefattade både charader, nynna låtar och beskriva saker med andra ord.
 
 
 
 
Ny dag som bjöd på soligt väder så vi var uppe vid 9 för att äta frukost. Sen borsta tänderna och gå ner till bryggan.
 
 
 
 
Resten av dagen spenderade vi på byggan i solen och badade och några testade på att paddla kajak.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen vid halv 3 tiden var det dax att åka hemmåt och vi städade ur stugan och gick ner till båtbryggan för att vänta. När båten väl kommer ropar de ut att det bara finns 2 platser tillgängliga och vi är minst 15 som vill åka med. Men som tur var kunde de sätta in en extra båt så fick vänta 20 minuter extra innan den dök upp och vi kunde åka tillbaka mot stan.
 
 
            
 
Så skönt att komma hem sen efter att ha åkt en alldeles för varm och fullsatt buss från Vaxholm. Jag och fredriik grillade på balkongen och tog det lugnt resten av kvällen.

En dag på Gräddö

Hej på er! Valde att åka ut till Gräddö en torsdag i juli för att hänga på landet bara över dagen när väderprognosen visade 26 grader och sol. Steg upp tidigt för att ta tunnelbanan och två bussar och var framme vid 10 tiden. Så skönt att kunna åka iväg för att vara vid vattnet och inte behöva smälta bort i en varm lägenhet. Fick chans att hälsa på pappa och Anna också som spenderade sin semester där. Hängde på bryggan och läste i min bok och sen åt vi pasta till lunch i skuggan. Väldigt lugn dag som avslutades med glass från macken innan jag behövde åka tillbaka till stan. Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
            
 
 
 

Back to Stockholm

 
Hej! Efter Göteborgssemestern blev det en vecka hemma i Stockholm med lite mer vardagsrutiner eftersom Fredrik fortfarande jobbade. Vi körde tillbaka en lördag så spenderade i princip hela dagen i bilen och när jag väl kom hem så gick jag och Fredrik iväg för att äta pizza på Omnipollos Hatt. Hade sån tur för när vi promenerade till restaurangen hängde regnet i luften och när vi precis fått ett bord så började det ösa ner. Men bara en timme senare när vi ätit klart så hade det spruckit upp igen som ni ser på bilden här under och vi kunde ta en promenad upp mot Mosebacke.
 
 
              
 
Fixat goda luncher hemma och sen när Fredrik slutat för dagen har vi gått väg och tränat. Testade bland annat att åka till Hammarby Sjöstad för att köra ett Heat pass, men tråkigt (eller tur?) nog så hade värmesalens agregat gått sönder så fick göra våra tabata intervaller i normal rumstemperatur istället för 40grader.
 
              
 
 
Vi fick hjälp av Fredriks pappa att sätta upp en till gardinskena i sovrummet 2 veckor innan och kunde sen hänga upp en tunnare gardin bakom våra mörkläggningsgardiner för att få lite mer hotellkänsla i rummet och kunna dra för fönstret utan att det blir helt mörkt.
 
 
 
Bakat supergoda kladdkakecookies
 
            
 
Var och lunchade med Julia i stan och sen på kvällen sågs vi igen med Melinda och Bella för att spela padel
 
 
 
En riktigt smidig middag med fetaost och tomater i ugn som man sen lägger på spagetti och rör runt
 
 
Så mysigt med ljusa sommarkvällar och promenera hem genom stan
 
 
En annan supergod grillmiddag
 
 
 
När det blev helg igen så tog jag och Fredrik en dejtnight och åt middag på Bistro Boheme vid Nytorget och beställde in massa goda tapasrätter
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!