Torsdag till söndag

            
 
Hej på er! I torsdag var jag och Julia ute på promenad efter jobbet. Gick hela vägen till Hammarby sjöstad och där sprang vi på Felicia och hennes pojkvän Elias av bara slumpen. Blev otroligt förvånade alla 4. Stod och snackade en stund och sen gick jag och Julia och köpte glass.
 
            
 
På fredagen åkte jag direkt hem till Anna när jag hade slutat. Vi köpte med oss bubbel, snacks och ingredienser för att göra hemmagjord pizza hos henne. Satte oss sen på balkongen för att äta och hade det supermysigt. Fick lära mig ett nytt kortspel och pratade om allt som hänt sen sist vi sågs.
 
            
 
            
 
På lördagen var jag och mamma och tränade på morgonen. Körde bodypump och sen ett core-pass, men hade tänkt lite fel med tiden så efter det vart det superstressigt. Fick duscha, fixa mig och packa väskan på 10 min för sen skulle jag in till stan för att möta upp Fredrik som tagit tåget från Gävle. Vi promenerade till Stureplan där vi mötte upp Sofia och hennes kompis som var på besök i Stockholm för att gå på Lollapalooza. Passade på att ta en fika med dem på mr Cake och promenera runt lite på stan.
 
 
             
 
 
             
 
 
             
 
Vinkade av tjejerna som skulle vidare på festivalen och åkte ut till Hässelby. Var väldigt varmt så promenerade ner till Riddersviks klippor på en gång för att bada. Blev ett premiärdopp för iår i den 18 grader kalla Mälaren. Sen gav jag och Fredrik oss ut på en löprunda i elljusspåret innan vi satte oss i soffan och åt tapas framför en film.
 
             
 
             
 
             
 
Idag, söndag vaknade vi upp till lika fint väder och satte oss på altanen och åt frukost. Sen var vi tvungna att hinna med att bada en gång till innan Fredrik behövde ta tåget tillbaka. Kändes ändå lite enklare att doppa sig idag, men hade nog inte hunnit bli så mycket varmare haha. Nu på kvällen har jag och mamma tagit en promenad och ätit jordgubbar med glass. Hoppas ni också har haft en bra helg!♥ Puss
 
             
 
             
 

Midsommarhelgen

            
 
Hej på er! Här kommer lite mobilbilder från min midsommarhelg, har tråkigt nog inte kunnat fota med systemkameran eftersom den inte vill läsa minneskortet. Men tror det ska gå att lösa utan att lämna in på lagning för ett annat tomt kort gick bra. Vaknade iallafall upp till stor sol på midsommarafton och startade dagen med att äta brunch med mamma och Fredrik. Hade dukat fram alltifrån macka, yoghurt och bär till sill, potatis och rökt lax. Sen åkte vi till Flatenbadet för att sola och doppa tårna i det kalla vattnet. Trodde ändå det skulle vara varmare med tanke på att det är en sjö och vi haft så varmt i luften senaste veckorna.. Men tyvärr inte, så blev inget bad för oss. Istället åkte vi hem och åt rabarberpaj jag bakat dagen innan.
 
            
 
            
 
På kvällen grillade vi kött som åts tillsammans med en vattenmelonsallad. Älskar sommarmat! Till efterrätt grillade vi marsmellows och gjorde egna smoores.
 
            
 
            
 
På lördagen vaknade vi pigga och glada tidigare än vanligt. Jag och Fredrik åt frukost i solen och sen åkte vi in till söder. Ville promenera runt lite i vårat nya område och sprang in på alla ica i närheten för att kolla utbudet. Finns många mataffärer men alla är rätt små så får försöka åka någon annanstans och storhandla sen när vi flyttat in. Hade tänkt att kolla inne på gymmet också, men var tyvärr stängt. Promenerade istället ner till Tantolunden och gick runt där. Har ju bott nära södermalm och såklart hängt där en del, men just vårat område och närmare Hornstull har jag inte varit så mycket, så är kul att upptäcka nya platser.
 
            
 
            
 
Sen när vi blev hungriga började jackten på ett lunchställe, inte det lättaste när det är en röd dag men vi hittade ett italienskt ställe med uteservering. Beställde in varsin pizza som var supergoda och fräscha. Hette Da Luigi och låg bara 400 m från oss så kommer definitivt gå tillbaka dit! Efter lunchen åkte vi ut till Hässelby för att sola och hänga med Fredriks föräldrar. Sen på kvällen blev det grillat till middag och sällskapsspel.

            
 
            
 
            
 
            
 
På söndagen tog vi det lugnt i solen bara och på eftermiddagen behövde Fredrik åka tillbaka till Gävle. Jag passade på att träna och sen äta middag hos pappa. Puss

Sol, lägenhet och såklart massa matbilder

 
           
 
Hej på er! Hoppas allt är bra med er. För mig känns det som dagarna går i raketfart. Har blivit mycket häng i Hässelby de dagar jag inte jobbat där vi solat på altanen och grillat en massa. Så härligt att bara njuta av det fina vädret och ta det lugnt när man är ledig.
 
 
             
 
För 2 helger sen var jag och Fredrik och kollade på vår lägenhet igen. Passade på att mäta lite och klura på hur vi ska möblera. Så galet att vi ska bo där om bara 1 månad! Kändes väldigt kul att se våra namn på dörren och brevlådan.
 
 
             
 
Sen har jag ju såklart jobbat en massa. Började min 7 månaders praktik på byggentreprenaden In3prenör för lite mer än 2 veckor sen. Sitter för tillfället på huvudkontoret i Solna och har hittills mest fått göra administrativa saker så som att mängda material, göra tidsplan och fixa med ett nytt digitaltfältverktyg de ska ta fram. Även hängt med på möten och varit ute och kollat på flera byggen. Är mycket att ta in i början, men kul o testa på massa olika saker och göra något relaterat till min utbildning.
 
             
 
En fredag satt jag själv på kontoret så då fick jag ta halvdag och gå hem vid ett så var lyx. Passade på att träffa My och sola ute i det fina vädret.
 
             
 
Sen på lördag morgon kom Fredrik till Stockholm och vi började med att äta frukost/lunch på Reload. Sen blev det fönstershopping för att leta inspiration till lägenheten. Kollade nån ny prylbutik i stan och Zara Home och HM Home innan vi åkte till Barkarby och Ikea. Den grå djupa sammets soffan hade varit riktigt snygg hos oss!
 
             
 
             
 
Har också hunnit äta pasta på Vapiano med Fredrik och tårta i Julias trädgård med henne, Bella och Johanna ♥

Olivias studentdag

         
 
Fredag den 7e juni var det Olivias tur att springa ut från Sjölins gymnasiums portar. Hela familjen och flera släktingar var såklart där för att se henne ta studenten, hela 19 personer om man inte räknar in alla vänner som också var där. Kändes väldigt känslosamt att se henne springa ut, alla var så glada och kände mig superstolt över lillasyster som är klar med skolan. När blev hon så stor och vuxen liksom?
 
 
          
 
 
 
 
Redo för flak
 
            
 
 
Sen var det mottagning i trädgården och massa god mat
 
 
 
 
 
Fina mormor♥
 
 
 
 

Sommarlovsdagar

Hej på er! Här kommer lite bilder från mina lediga dagar i Stockholm och Gävle innan praktiken på In3prenör drog igång. Kom till Stockholm på tisdag eftermiddag och på onsdagen så var jag och pappa och lunchade på en libanesisk restaurang. På kvällen kom även Fredrik och hans kompis från Umeå till Stockholm så åkte ut till hässelby för att grilla hamburgare och sova där.
 
         
 
         
 
På torsdagen var det inte superbra väder, men det stoppade inte oss från att ha picknik ute. Flera av Fredriks kompisar hängde på och vi packade bl.a ner bär, mackor och kakor åkte bil ut till Görvälns slott. Sen på eftermiddagen började det regna så då åkte jag hem till mamma och Olivia för att hänga med dem medans dom andra åkte till grönan för att se Lenny Kravitz. 
 
         
 
På fredagen var ju jag och Olivia och åt brunch på at Six och sen på eftermiddagen hängde jag med Fredrik och hans kompisar på ölrunda och lite Stockholm sightseeing. Åkte ut till ett bryggeri i hammarbysjöstad där man kunde sitta ute och sen tillbaka till gamla stan för att käka middag på Texas Longhorn.
 
          
 
         
 
         
 
 
        
 
På fredagen stod det bad, sällskapsspel och grillning på schemat ute i Hässelby. Alla hade fått förbereda 5 frågor var och efter middagen körde vi egen verision av Vem vill bli miljonär.
 
        
 
         
 
På söndagen hängde jag med Fredrik tillbaka till Gävle för att vara där i 2 dagar. Fick tyvärr sitta i olika vagnar, men jag hamnade brevid två jättesöta hundar på tåget så gjorde inget haha. Passade på att ta sovmorgon och skriva klart en sista uppgift till skolan medans fredrik jobbade. Sen på kvällen var vi iväg och tränade och åt middag på Elsas. 
 
         
 
 
         

Isas student

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
Den 5e juni var det dax för Isa att ta studenten och springa ut från skolan. Eller i det här fallet springa ut från en båt. Riktigt pampig entré gjorde dem när 3 stora båtar närmade sig på rad med alla studenter och flaggor. Hela familjen stod redo på bryggan och tog emot Isa med blommor, bubbel, gosedjur och kramar. Sen var det dax för flak och vi åkte hem och fixade mottagningen. Jag fick i uppdrag att pynta smörgåstårtorna och sen började gästerna komma. Både vänner och familj var på plats så blev ca 50 personer som kom och gick och vi hade som tur var toppen väder så kunde hänga ute på baksidan hos pappa och Anna i föreningens trädgård. Var först tänkt att vi skulle gå på en fest hos Isas kompis efter mottagningen, men det hade varit en för tuff dag för studenten så hon somnade och jag åkte hem till mamma istället. Puss

Milano

        
 
 
Hej på er! På måndagen den 29 april begav vi oss från Florens med tåg till vårt sista stopp på resan, nämligen Milano. Där hade vi hyrt ett mysigt airbnb en bit utanför centrum med 2 stora sovrum och 2 badrum. Väldigt lyxigt om man jämför med första boendet när vi bodde 6 personer på halva den ytan och delade på 1 badrum. Det bästa var ju att det fanns en stor terass också så vi passade på att fixa middag hemma och köpa massa plockmat.
 
 
 
På tisdagen åkte vi till centrum för att turista, men först blev det såklart en stadig pannkaksfrukost!
 
 
 
Hänge vid katedralen Duomo di Milano och pampiga galleria vittorio Emanuele II och tog lite bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
        
 
 
 
Sen blev det shopping och lunch i solen. Avslutade med varsin glass också innan vi åkte hem till lägenheten igen. Fick med mig ett par örhängen, ett linne och ett par adidas sneakers som ni ser på bilden nedan.
 
        
 
        
 
 
 
 
           
 
 
          
 
Tog en annan väg hem och promenerade ganska långt för att handla på vägen också. Men fick se området, gick igenom en park och såg coola nybyggda höghus på håll. På kvällen dukade vi på terassen igen och den här kvällen var även vår klasskompis Oskar och hans flickvän med och åt middag och firade valborg tillsammans med oss. Alice lagade en supergod skaldjurspasta och jag assisterade, medans Johanna och Linnea stod för efterrätten.
 
 
 
           
 
           
 
På onsdagen som var vår sista heldag så passade vi på att ta det lugnt på förmiddagen och la oss i gräset och solade. Sen på eftermiddagen kände vi ändå att vi var tvungna att göra något så åkte till ett område med massa modern arkitektur som vår gulliga lägenhets host hade rekommenderat. Hette Piazza Gae Aulenti.
 
 
 
 
 
 
Satt i gräset framför coola lägenhetshusen Busco Verticale
 
 
 
 
Sen hittade vi en mysig bar inne på en innegård där vi tog en drink innan middagen
 
 
 
           
 
 
 
Sista middagen i Italien blev såklart en pasta! Kunde inte riktigt bestämma oss så frågade om att få halva portionen av två rätter så blev både räkpasta och gnocchi. Sen blev det även en sista citron gelato innan vi åkte hem till lägenheten för att packa ihop.
 
         
 
         
 
På torsdagen var det dax att åka hem igen efter 1,5 vecka i Italien. Hade bokat flyg med Sas, men på grund av den pågående strejken så var såklart vårat flyg inställt. Men lyckades få tag på kundservice som kunde boka om oss till en senare rutt där vi fick mellanlanda i både Frankfurt och Hamburg innan vi kom fram till Stockholm. De andra tjejerna hade först bokat nattåg därifrån till Luleå och då kände jag att jag hellre stannade i Stockholm eftersom jag ändå skulle missa fredagens lektion. Förvånansvärt nog så var alla våra 3 flyg i tid så de andra lyckades hinna med sista norweigianflyget hem till Luleå ändå och slapp åka nattåg. Jag valde att stanna i Stockholm eftersom jag skulle på konsert på lördagen och hade ändå bara fått 14 timmar i Luleå om jag valt att åka med. Var riktigt skönt att komma hem till mamma efter en sån resdag och få sova i en riktigt säng. 
 
Är otroligt nöjd med resan och var så kul att se så mycket olika saker. Först Rom med alla antika byggnader och arkitekturhistoria, sen Florens som var betydligt mindre och en gullig liten stad för att tillsist avsluta i moderna Milano. En perfekt mix helt enkelt och jag vill definitivt uppleva mer av Italien i framtiden!

Mobilbilder

          
 
När flyget till Luleå blev inställt på väg hem från Milano så tog jag beslutet att stanna i Stockholm och fick en ledig fredag tillsammans med Johanna. Vi bestämde oss för att ta en promenad och fikade på Delselius bageri.
 
          
 
 
Fredrik kom till Stockholm på fredag kväll och vi hängde i hässelby tills lördag kväll då vi hade bestämt att äta middag på Urban Deli på Södermalm. Precis när vi kommer fram dit får vi ett samtal från en mäklare vars lägenhet vi är intresserade av, men inte haft möjlighet att kolla på under den planerade visningen. Hon säger att vi kan komma och kolla på lägenheten nu direkt så vi skyndar oss till andra sidan söder för att kolla på den här fina nybyggda 2an. Vi båda fick en superbra känsla direkt när vi kom in i lägenheten och eftersom det var accepterat pris kunde vi säga att vi ville ha den direkt! :D ♥
 
        
 
        
 
Sen gick vi och hittade lite mat och blev en snabbare middag än tänkt i form av pasta på Vapiano. För efter det skulle vi nämligen möta upp Anna och hennes klasskompisar för att gå på Swedish house mafia konsert! Riktigt kul och såklart spelade de alla deras bästa låtar.
 
 
        
 
 
 
          
 
Sen var det dax att flyga hem till Luleå efter att ha varit borta i totalt 3 veckor. Var tillbaka till vardagslivet och plugg igen. En kväll hade jag, Linnea och Sofia Game of Thrones mys med popcorn och morotskaka.
 
          
 
           
 
På fredagen var vi ett gäng hemma hos Mathilda och grillade och sen blev det förfest hemma hos mig innan vi gick ut på Stuk.

           
 
En glass i solen en fredag när grupparbetet äntligen började bli klart. Sen efter lunch satte jag mig på flyget hem till Stockholm för att fira pappas födelsedag som jag redan bloggat om.
 
           
 
           
 
           
 
På lördagen hade jag och Fredrik en riktigt chilldag i hässelby och åt en sen frukost i solen innan vi gav oss ut på långpromenad. Gick hela 1 mil och var förbi Gåseborg och kollade på ruiner från vikingatiden som ligger där. Hade glömt solglasögon så fick låna ett par som såg väldigt roliga ut på mig.
 
           
 
          
 
På kvällen grillade vi massa gott och kollade på Eurovision. Är så taggad på att kunna grilla på vår balkong i nya lägenheten sen när vi flyttat in!♥
 
          
 
          
 
Blev våfflor till frukost innan båda var tvungna att lämna Stockholm igen.
 
          
 
Sista veckan i skolan bestod såklart av massor av plugg, men hann med en myskväll med Linnea och Sofia med pizza och passade på att köra lite av mina saker som ska vara kvar i Luleå till Sofias föråd.
 
           
 
På fredagen var alla presentationer gjorda och inlämningar klara och vi firade att vi var klara med 3an med en liten klassfest hemma hos Johanna och Alice. Beställde dit typ 15 pizzor och körde singstar och satt och snackade hela gänget. Jag och Linnea åkte in till stan vid 12tiden för att dansa på nya Holy Cow som är ett nytt dansställe och restaurang som de slagit ihop med CG baren och sportbaren AllStar. Låter väldigt skumt, men är mycket bättre nu än innan iallafall, haha.
 
           
 
           
 
Sen var det bara för mig att försöka packa ihop hela lägenheten på 4 dagar och sälja de sista möblerna som inte skulle med i flytten. Man fattar inte hur mycket saker man har förän man börjar tömma alla lådor och garderober... haha. Det på bilden nedan är bara saker som skulle vara kvar i Luleå och tas med till Sofias föråd. Sen på tisdagen flög jag hem till Stockholm för att börja sommarlovet!♥
 
           
 

Frukostbuffé

 
 
 
 
 
 
 
Hej på er! Länge sen jag gjorde ett inlägg med bilder tagna inom de närmsta 24 timmarna, men tro det eller ej så är dessa från gårdagen. När Olivia fyllde 19 fick hon i present av mig att jag skulle bjuda på brunch någon dag och igår blev det äntligen av. Vi var och åt frukost på hotellet At Six och måste vara den bästa frukostbuffén jag testat med massa god och fräsch mat. Älskar att det finns ett så stort utbud av frukt och sen får man varm dryck levererat till bordet.
Var väldigt mysigt att få spendera tid med syster som snart tar studenten. Helt galet hur tiden kan gå så fort. Sen kommer hon resa massor i sommar och jag praktisera så vet inte hur mycket vi hinner ses de närmsta veckorna framöver.
 
Känns väldigt skönt att ha tredje året avklarat och att ”sommarlovet” börjat nu. Lämnade in sista uppgiften förra fredagen och sen försökte jag packa ner alla saker i lägenheten och göra klart inför flytten i juli. Lite konstigt att se möblerna säljas och vemodigt att lämna lägenheten jag och Fredrik trivts så bra i, men är så taggad på att flytta in i våran nya lägenhet på Södermalm!  Den 26 juli får vi nycklarna och ska köra alla möblerna från Luleå till Stockholm. Men tänkte låna nycklarna nu i förväg och mäta lite någon dag inom de närmsta veckorna så tänkte ta lite bilder då! Puss

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!