Drejkurs

Hej på er! Här kommer lite bilder från alla hjärtans dag, en AW med Melanie och Viktor och helgmys i form av en övernattning i Hässelby, brunch med Olivia, middag hemma hos pappa och drejkurs med Fredrik♥
Sen blev det såklart jobb också och jag tog beslutet att säga upp mig för att minska restiden. Beslutet kändes extrabra när det blev snökaos och det tog 2,5 att ta sig hem.. Då kunde jag iallafall trösta mig med att jag bara behövde forsätta pendla februari ut. (+ att jag kunde jobba mycket hemifrån).
 
 
 
 
 
 
Vin och Oliver på Combo vinbar vid Odenplan. Sen fortsatte vi till nyöppnade Animo som drivs av en som vann kock VM 2018 för att äta middag. Allt var supergott förutom en av förrätterna som var lite konstig smakkombination med lakrits.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Shopping på second hand shopen Arkivet och sen brunch med Olivia på Nybrogatan 38.
 
 
 
 
På lördagkvällen kom Viktor och Melanie hem till oss o vi lagade hemmagjord pizza och bokade gemensam resa till sommaren. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
Fick i present av Fredrik när jag fyllde år att vi skulle testa på att dreja. Vi hade 1,5h på oss så var nästan så att man velat ha 1h till att prova på. Men blev en varsin skål tillslut fast det var mycket svårare att dreja än vad det såg ut haha. Sen promenerade vi till Gamla Enskede för att äta en lunch på Matboden♥
 
 
 
 
 
 

Min 25årsdag

Hej på er! Den första februari fyllde jag hela 25 år och blev väckt tidigt av min kärlek som hade fixat ihop en fin födelsedagsfrukost med fruktsallad och fralla med skagenröra. Eftersom det var en tisdag så väntade jobb för oss båda efteråt, men unnade mig att gå på en ansiktsbehandling på lunchen och när jag kom tillbaka till lägenheten väntade ett fint blombud från pappa, Anna och mina systrar♥ På kvällen hade Fredrik planerat en överraskningsmiddag på Deli de Luca och vi åt en god middag tillsammans och skålade med amaretto sour.
 
Sen till helgen blev det mer firande tillsammans med några vänner och familjen.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
På fredagen blev jag firad av Ellen Jonna och ett gäng av Fredriks kompisar på Thaibåten

 
 
 
 
På lördagen kom mamma, Olivia, mormor och morfar till oss med tårta och presenter. Efter firandet tog vi en promenad längs årstasjön och sen åkte jag mot tallkrogen för att vara med på ett överraskningsfirande för Julia som tagit examen. Efter det återanslöt jag till familjen och åkte hem till mamma för middag och kolla på mello.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen väntade firande hemma hos pappa och Anna som hade fixat fint med en smörgås och bubbel lunch
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter 3 dagars firande så var vår lägenhet så fin med massa buketter♥
 
 
 
 
 
Efter en veckas jobb väntade ännu en rolig med något lugnare helg sombörjde med spontanhäng på fredagen med Melanie och Viktor där vi möttes upp för en middag på Phil's burger och sen drinkar på Tjoget.
 
 
 
 
 
 
På lördagen njöt vi av det fina vädret och tog en långpromenad, sen på kvällen kom Anna och William över på middag och spelkväll
 
 
 
 
 
 
På söndagen var vi på 3 visningar och sen blev det en lugn kväll hemma
 
 
 
 
 

Weekend in Umeå

Hej på er! Jag, Fredrik och 3 av hans vänner bestämde oss för att åka upp till Umeå för att hälsa på Gabriel som Fredrik pluggade med i Luleå. Väldigt kul med en weekend och få se en ny stad som jag bara åkt förbi innan, men som visade sig vara rätt så lik Luleå. Vi flög upp på fredagskvällen och kom fram för en sen 5-rätters middag på Hunger och Törst. Övernattade på Elite hotell så efter att ha ätit deras goda frukostbuffe gick vi ut på stan och handlade inför kvällen då det väntade inflyttningsfest hos Gabriel. Sen gick vi på Gitarrmuséum och åt brunch/lunch på guilty pleasure café efteråt. På söndagen var vi ett rätt så trött gäng som checkade ut från hotellet, så blev lite shuffleboard spel innan vi begav oss till flygplatsen för att åka hemåt igen♥ Väldigt kul helg som gick lite väl fort!
 
 
 
 
 
      
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Januari

Hej på er! Efter en härlig julledighet i fjällen var vi tillbaka i Stockholm och fick chans att fira en sen jul med pappa, Anna och My efter de tillfrisknat från covid. Åt gott och bytte julklappar med varandra sen promenerade jag och Fredrik hem medans det snöade riktigt stora flingor.
 
 
 
 
 
       
 
 
På lördagen var jag, Julia och Johanna hemma hos Felicia på en mysig brunch.
Därefter åkte jag in till stan och mötte upp Fredrik för att gå på massage på Sturebadet som jag fått i present från honom. Helt underbart var det och vi var båda nära på att somna under middagen efteråt för kände oss så avslappnade haha.
 
 
 
 
 
 
På söndagen strosade vi runt på stan och hittade en väldigt gullig matbutik. Sen på kvällen testade vi att göra egna raviolis som tyvärr inte blev så fina efter att vi hade kokat dem.
 
     
 
 
 
 
Sen väntade en veckas jobb och jag började söka nya tjänster i Stockholm för att slippa ha så långt att pendla.
 
 
 
 
Jag och Fredrik var på bio för att se Jungle Cruise
 
 
    
 
En söndag som innefattade promenad på stan och Ramen till lunch. På kvällen kom mina vänner över för att äta tacos och titta på handbollsmatch
 
 
 

Nyårsafton

Hej på er! Här kommer andra halvan av bilderna från vår julledighet i Björnrike där vi var i totalt 2 veckor. Firade nyårsafton tillsammans med Fredriks familj med en utomhus lunch/afterski först hela gänget sen åt vi god 3-rätters middag separat för att tillslut mötas upp på gatan vid 12-slaget.
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Nyårsdagen var väldigt lugn och vi orkade oss ut på en promenad. Sen på kvällen blev det traditionsenlig pizza och sällskapsspel
 
 
 
 
 
 
Fredriks kusin och farbror hade gjort världens godaste hummersoppa på skalresterna från kvällen innan som de kom över med.
 
 
Andra januari var vi taggade på att åka i backen igen och åkte till Vemdalsskalet för att åka där hela förmiddagen
 
 
 
 
 
 
 
På väg för att bada jacuzzi hos Fredriks kusiner
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En utelunch med renskav som lagades på muurikka
 
 
 
 
 
 Sen var det dax att åka tillbaka till Stockholm igen♥

Julafton och mellandagarna

Hej på er! Här kommer lite bilder från juldagarna som inte riktigt blev som planerat. Tyvärr åkte pappa och Anna på Corona dagen innan julafton så istället för att fira jul på Gräddö som planerat så åkte vi till mormor och morfar i Sandviken och firade där. Så blev 2 nätter där och sen åkte jag och Fredrik vidare till Björnrike för att spendera mellandagarna med hans familj.
 
 
Inslagning av julklappar den 23, sen åkte jag till Hässelby för att vattna blommor o hämta bilen.
 
 
 
 
Åkte tillbaka till stan för att ta en julfika med kompisarna hemma hos Melinda
 
 
 
 
Hämtade upp Fredrik när han hade slutat och sen åkte vi till mormor och kom fram lagom till öppesittarkväll 
 
 
 
Julaftonsmorgon med god frukost. Sen fixade vi oss och åkte hem till morbror och kusinerna för att fira julafton hemma hos dem.
 
 
 
Välkomst glögg utomhus innan vi gick in och såg Kalle
 
 
 
 
Blev massa god julmat, julklappsspel och prat hela kvällen♥
 
 
 
På juldagen åkte vi upp till fjällen
 
 
 
 
 
 
 
Kalkonmiddag
 
 
 
 
 
 
 
 
Dopp i grytan till lunch
 
 
 
 
 
Gav Fredrik flera chilisåser i julklapp så blev tvingad till en provsmakning haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Fredrik fick en pasta maskin av Daniel och Elin som vi invigde med att göra salsicca pasta
 
 
 
 
 Hade väldigt mysiga dagar och tänker att jag fortsätter med resterande bilder i nästa inlägg :)

Julbord på Taxinge Slott

Hej på er! Blev mycket julstämning genom hela december med julmarknad, julbord, luciafirande och tid tillsammans med familjen. Jag och Fredrik åkte med hans familj ut till Taxinge slott (även kallat Kakslottet, där hela Sverige bakar spelas in) för att äta julbord tillsammans. Var otroligt taggad och var ett enormt efterrättsbord med massa gott, tyvärr åt vi för mycket julmat innan så orkade inte testa alla sorter...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter julbordet åkte vi till Hässelby och sov över och spelade wingspan
 
 
 
På söndagen mötte vi upp Viktor och Melanie för brunch på Jacquline's som vi tyvärr blev lite besvikna på. Inredningen fick däremot ett stort plus.
 
 
 
 
Sen promenerade vi till NK för att kolla på julskyltningen
 
 
 
Gulliga grannar hade bakat pepparkakshjärtan och hängt upp på allas dörrar♥
 
 
 
Lussebullsfika på jobbet på Lucia
 
 
Var hem till Ellen för att fika och träffa hennes nyadopterade urgulliga hund Alfons
 
 
 
 
 
Vår Ica har som en liten bistro som annordade ostprovning
 
 
Julfirande hemma hos mamma en vecka för tidigt
 
 
 
 
 
 
Var riktigt mysigt att promenera längs havet
 
 
 
 

Starten av december och jobbevent

Hej på er! Här kommer lite blandade bilder från början av december. Hade lite roliga jobbevent där jag fick stå på mässa i Uppsala och sälja in Tyréns, vi hade en rolig julfest och vi fick åka på platsbesök i Gävle till Sveriges Järnvägsmuseeum som vi ritat bygghandling för upprustning på och äta middag med kollegorna där.
 
 
Ett julpyntat Mall of Scandinavia
 
 
Snö i Uppsala
 
 
Kontoret hade fixat chokladkalendrar och vi hade quiz inför julfesten.
 
 
 
 
 
Julfest på kontoret. De hade caterat väldigt god julmat i ny tappning med mycket vegetariska alternativ.
 
 
 
 
 
Jag och mamma promenerade till Gamla stan för att gå på Stortorgets julmarknad. Och sen åt vi lunch på Esperia och gick hem till mig för att baka saffransbullar och kolla på en julfilm
 
 
 
 
 
 
På besök på Gävlekontoret
 
 
 
 
 
Stora vagnhallar inne på Järnvägsmuseet
 
 
 
 
Middag på Sarahs innan vi åkte hem till Stockholm/Uppsala igen
 
 
  

Farsdag och novembermat

Hej på er! Här kommer lite blandade bilder från slutet av november. Vi firade fars dag både med Fredriks pappa och min pappa och åt massa god mat.
 
 
 
Var och såg Jungle Cruise på bio
 
 
En god helgfrukost med nybakade scones
 
 
Farsdagfirande med Fredriks familj på restaurang Voisine
 
 
 
 
På kvällen spelade vi padel och promenerade hem från Årsta med ett stopp på 800grader för pizza.
 
 
 
På söndagen var vi inne i stan och åt lunch i Hötorgshallen
 
 
Var hem till pappa för att kika på deras nya kök och sen tog vi en promenad och fika på St Paul's. Så gott med årets första saffransbulle♥
 
 
 
 
 
AW med Jonna och Ellen på Folkbaren
 
 
 
Middag på Bistro Süd
 
 
 
Spontanhäng med Fredriks vänner på Texas Longhorn
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!