Björnrike del 2 och nyårsafton

Hej på er! Tänkte bjuda på resterande bilder från våran julledighet i Björnrike. Hade en väldigt lugn vecka efter att mamma och Olivia hade åkt hem och de flesta dagar bestod av slalomåkning på förmiddagen och sen bastu och sällskapsspel på eftermiddagen och kvällen. De flesta bilderna kommer från vår sista åkdag då vi hade toppenväder med bra underlag, men annars var det tyvärr rätt isigt i backarna och ganska mycket folk i liften. Längtar till påsken då det alltid brukar vara lite varmare och mjukare snö i backarna!
 
         
 
 
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
 
 
 
 
Bastu och hänga i relaxen efter en dag i backen
 
          
 
 
         
 
Pulkaåkning i pisten efter liftarna stängt, riktigt kul att åka ner, mindre kul att promenera hela vägen upp igen haha.
 
 
Pärlemomoln på himlen nästan varje dag när solen precis gått ner
 
 
 
Nyårsdukningen, firade sista dagen på året tillsammans med Fredriks föräldrar, bror, farbror, faster, kusiner och alla med respektive så blev ett gäng på 16 personer.
 
           
 
 
Jag och Elin (Fredriks brors flickvän) var efterrätts ansvariga och gjorde pannacotta med hallonpuré till alla. Sen hade vi fixat urgröpta jordgubbar med vodka i och Moranisse shot (=hotshot med likör43, varm blåbärssoppa och grädde) som blev en succé. Har en känsla av att vi alltid är efterrätts ansvariga från och med nu haha.
 
 
 
På tolvslaget gick vi ut på altanen och skålade och kollade på fyrverkerierna
 
          
 
 
          
 
Elin och Daniel hade 2 vänner som kom upp på nyårsdagen så blev bland annat bjudna på pizza av dem och körde yoga tillsammans på morgonen.
 
          
 
 
          
 
          
 
Var ute och åkte längdskidor en av dagarna och innan vi skulle åka var det sol som bilden till vänster, men väl i spåret möttes vi av snöstorm så såg knappt någonting och fick åka i motvind hela sträckan. Ganska skönt att komma i mål med is och allt i hela håret.
 
 
Efter nästan två veckor i fjällen så var det dax att åka tillbaka till Stockholm. Startade tidigt och renarna vinkade av oss

Första tre dagarna i Björnrike

 
Hej på er! Här kommer lite bilder från våra första dagar i Björnrike. Jag, Fredrik och Olivia bilade dit från Gräddö på juldagen och mötte upp mamma som firat jul i Sandviken på vägen. Var så kul att mamma och syster ville följa med oss den här gången, alltid så mysigt att vara i fjällen och bo i Fredriks föräldrars stuga. Extra mysigt att få hänga lite i snön också när man kommer från ett snöfattigt Stockholm och har firat en icke vit jul.
 
Mamma och Olivia hade liftkort de två första dagarna så hann åka en hel del snowboard och skider i både Vemdalsskalet och Björnikes liftsystem. Vädret bjöd på dimma och blåst, men var riktigt bra underlag i backarna vilket kompenserar upp det.
 
 
Uppe innan solen för att vara på plats i backen när liften öppnade
 
 
 
 
 
 
 
 
          
 
 
         
 
 
 
Bästa att få komma hem efter en dag i backen och sätta sig i bastun och värma sig
 
 
           
 
 Redo för en ny dimmig dag i Björnikebackarna
 
           
 
 
           
 
 
 
 
Blev paus i åkningen för lunch och grillhäng med Fredriks släkt och familjevänner på fredagen. Lagdes både kålbullar och grillades korv.
 
 
 
Redo för lite kvällsåkning
 
 
 
 
 
 
 
 
På lördagen när vi hade en åkfri dag åkte vi till torget vid Vemdals skalet för att kolla lite butiker och se mer av skidbyn. Sen fortsatte vi till Storhogna för fika på Högfjällshotellet och hänga i Vinterträdgården.
 
 
 
 
 
 
 
          
 
Var som minst 9 personer och mest 16 personer under resan så var långbords middag varje dag

Julafton på Gräddö

Hej på er! Tiden går så fort så det är redan mer än en vecka sen det var julafton. Tänkte iallafall bjuda på en bildbomb från vårt julfirande på Gräddö. Jag, Fredrik, My, Isa och Oscar bilade dit den 23e och kom fram på kvällen. Väl framme väntade kalkonmiddag med pappa och Anna som redan var på plats. Efter maten klädde vi granen och sen blev det glögg och sällskapsspel. Själva julafton började vi med en brakfrulle och sen blev det en promenad till en strand lite längre bort. Hann baka pepparkakshus och julgodis, samt göra oss iordning innan Irene, Mats och Olivia anlände efter att ha jobbat. När alla var på plats så blev det middag och julmat. Åt massa rökt lax som är favoriten på julbordet och sen även saffranspudding till efterrätt. Eftersom vi inte har tv på Gräddö så kollade vi på en inspelad version av Kalle lite senare på kvällen. Hoppas ni också hade en mysig jul med massa skratt. Kramar♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Fredrik var klädda i rött dagen till ära♥
 
 
 
 
Isa och Oscar
 
 

Dagarna innan jul

Hej här kommer en liten sammanfattning av mina dagar innan julen och ledigheten började.
 
 
 
Var och åt julbords lunch med jobbet på Långbro Värdshus
 
        
 
 
 
 Fikat hos Olivia en eftermiddag efter jobbet och testade deras goda varm choklad
 
         
 
 
Promenerat i regnet med Fredrik och upptäkt nya områden på söder
 
 
 
Minijul hos mamma med massa god julmat och sällskapsspel
 
 
Julfikat hos Fredriks föräldrar i Hässelby den 3e advent
 
 
 
Jobbat på som vanligt och nu börjar det hända saker inne i hallbyggnaden. De flesta innerväggarna är på plats och nästan hela utsidan är klar.
 
 
Var och bowlade med Fredriks kompisar på Mariatorget
 
          
 
 
Sen gick vi till en grekisk restaurang för att äta middag. Jag hade bokat bord med Olivia, Isa och My senare på en annan restaurang så drack bubbel och åt förrätt först med bowlinggänget innan jag mötte upp dem för pizza på Primo Ciao Ciao.
 
          
 
 
 
         
 
Julklappsjakt på stan och även spanat på inredning. Första prio är att hitta en ny matta till vardagsrummet! Men är så svårt att bestämma sig..
 
 
 Varit och fikat med Bella, Johanna, Julia och Melinda
 
 
Promenerat vid slussen och gamla stan
 
 
 
Sen den 23e så jobbade jag min sista dag för 2019 och började därefter den efterlängtade julledigheten. Puss

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!