Milano

        
 
 
Hej på er! På måndagen den 29 april begav vi oss från Florens med tåg till vårt sista stopp på resan, nämligen Milano. Där hade vi hyrt ett mysigt airbnb en bit utanför centrum med 2 stora sovrum och 2 badrum. Väldigt lyxigt om man jämför med första boendet när vi bodde 6 personer på halva den ytan och delade på 1 badrum. Det bästa var ju att det fanns en stor terass också så vi passade på att fixa middag hemma och köpa massa plockmat.
 
 
 
På tisdagen åkte vi till centrum för att turista, men först blev det såklart en stadig pannkaksfrukost!
 
 
 
Hänge vid katedralen Duomo di Milano och pampiga galleria vittorio Emanuele II och tog lite bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        
 
        
 
 
 
Sen blev det shopping och lunch i solen. Avslutade med varsin glass också innan vi åkte hem till lägenheten igen. Fick med mig ett par örhängen, ett linne och ett par adidas sneakers som ni ser på bilden nedan.
 
        
 
        
 
 
 
 
           
 
 
          
 
Tog en annan väg hem och promenerade ganska långt för att handla på vägen också. Men fick se området, gick igenom en park och såg coola nybyggda höghus på håll. På kvällen dukade vi på terassen igen och den här kvällen var även vår klasskompis Oskar och hans flickvän med och åt middag och firade valborg tillsammans med oss. Alice lagade en supergod skaldjurspasta och jag assisterade, medans Johanna och Linnea stod för efterrätten.
 
 
 
           
 
           
 
På onsdagen som var vår sista heldag så passade vi på att ta det lugnt på förmiddagen och la oss i gräset och solade. Sen på eftermiddagen kände vi ändå att vi var tvungna att göra något så åkte till ett område med massa modern arkitektur som vår gulliga lägenhets host hade rekommenderat. Hette Piazza Gae Aulenti.
 
 
 
 
 
 
Satt i gräset framför coola lägenhetshusen Busco Verticale
 
 
 
 
Sen hittade vi en mysig bar inne på en innegård där vi tog en drink innan middagen
 
 
 
           
 
 
 
Sista middagen i Italien blev såklart en pasta! Kunde inte riktigt bestämma oss så frågade om att få halva portionen av två rätter så blev både räkpasta och gnocchi. Sen blev det även en sista citron gelato innan vi åkte hem till lägenheten för att packa ihop.
 
         
 
         
 
På torsdagen var det dax att åka hem igen efter 1,5 vecka i Italien. Hade bokat flyg med Sas, men på grund av den pågående strejken så var såklart vårat flyg inställt. Men lyckades få tag på kundservice som kunde boka om oss till en senare rutt där vi fick mellanlanda i både Frankfurt och Hamburg innan vi kom fram till Stockholm. De andra tjejerna hade först bokat nattåg därifrån till Luleå och då kände jag att jag hellre stannade i Stockholm eftersom jag ändå skulle missa fredagens lektion. Förvånansvärt nog så var alla våra 3 flyg i tid så de andra lyckades hinna med sista norweigianflyget hem till Luleå ändå och slapp åka nattåg. Jag valde att stanna i Stockholm eftersom jag skulle på konsert på lördagen och hade ändå bara fått 14 timmar i Luleå om jag valt att åka med. Var riktigt skönt att komma hem till mamma efter en sån resdag och få sova i en riktigt säng. 
 
Är otroligt nöjd med resan och var så kul att se så mycket olika saker. Först Rom med alla antika byggnader och arkitekturhistoria, sen Florens som var betydligt mindre och en gullig liten stad för att tillsist avsluta i moderna Milano. En perfekt mix helt enkelt och jag vill definitivt uppleva mer av Italien i framtiden!

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!