Andra dagen i Rom

 
Dag två i Rom samlades vi utanför Santa Maria degli angeli, vilket är en enorm byggnad som var ett bad under romartiden men som nu byggts om till en kyrka. Tyvärr hann vi bara några meter in innan en kvinna föste ut halva gruppen som inte hade långbyxor och långärmat på sig, men fick iallafall en skymt därinne. Var mycket finare väder än tisdagen så hade såklart tagit på oss svala kläder, men skulle tänkt på att vi skulle besöka massa kyrkor. resten av dagen gick det som tur var bra och då kunde jag knyta en kofta för att täcka knäna och ha jackan på mig när vi gick in i de andra kyrkorna.
 
 
 
Sen fortsatte vi till kyrkan som jag fått i uppgift att läsa på om och presentera för gruppen, San Carlo alle quattro fontane. Var riktigt kul att få se den med egna ögon efter att ha läst om den och sett bilder. Ritad av Francesco Borromini som frångick standarden med raka fasader och skapade en fasad med bågar i ett konkav-konvex-konkav mönster. Även insidan är speciell för hans tid då kupolen är ovalformad och inte cirkulär, som man ser 2 bilder ner.
 
 
 
        
 
Sen gick vi vidare till fina Fontana de Trevi där vi hade glasspaus och kollade på akvedukten som ger den vatten och som fortfarande är i bruk
 
 
 
 
 
Änglalikt tak inne i Santa Maria della Vittoria
 
 
           
 
Ett annat verk av Francesco Borromini till vänster och ett frukostens vid fontana di trevi
 
 
Sen var nästa stopp spanska trappan som var så fin med alla blommor som stog utplacerade
 
 
 
 
 
 
Tvillingkyrkorna vid piazza del Popolo
 
 
Sen tog vi en spårvagn för att åka en bit ut från staden för att kolla på den olympiska byn som byggdes upp för OS 1960. Kupolen ovan är en av arenorna som användes och den heter palazzetto dello sport. Tyvärr var den nedstängd så gick inte att komma in i den, men det ska vara ett väldigt coolt innertak. Sen kollade vi även på Villagio Olimpico där alla atleter och OS arbetarna bodde under spelen, men som nu är hyresrätter. Lite slitet idag, men coolt att det är byggt så man kan passera fritt under husen och att det var så mycket grönska runt omkring.
 
 
 
 
Kollade även på Europas största konserthall - L’Auditorio av Renzo Piano 
 
         
 
Sista stoppet för dagen var på konstmuseet Maxxi av Zaha Hadid, riktigt cool och underlig byggnad.
 
 
 
 
           
 
 
Promenad i solnedgången när bussarna inte går som de ska
 
 
Gick förbi Circus maximus och fick se det i kvällsljus också
 
 
 
Hade fått tips av vår lärare att äta middag på Da giggetto där man var tvungen att äta kronärtskocka. Var vi som bodde tillsammans och sen 5 till från klassen över oss som åt tillsammans. Efter middagen var vi så trötta efter allt promenerande så fick bli en Uber hem till lägenheten och somnade direkt.
 
 
           
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!