Rom dag 4 och 5

Hej på er! Här kommer äntligen de sista bilderna från vår Rom resa. Måste säga att fredagen (dag 4) helt klart var den roligaste dagen trots att det regnade hela eftermiddagen och vi inte fick komma in på det sista stoppet. Började dagen tidigt och möttes upp på Petersplatsen för att gå in i Peterskyrkan när de öppnade.
 
 
 
Lägg märke till vakterna med fina randiga outfits, tycker de påminner om gycklare
 
 
 
Inne i Peterskyrkan och vatikanen, hur mycket detaljer som helst
 
 
 
           
 
 
 
 
Dagens andra stopp var vid fortet Castel Sant'Angelo som sitter ihop med vatikanen via en underjordisk tunnel och ska vara den säkraste platsen i Rom.
 
         
 
 
 
Ponte Sisto, enda bron över tibern fram till slutet av 1800-talet
 
 
Medeltida kvarter, där man placerade fönstrena långt ut mot hörnen för att ljuset skulle nå hela rummet.
 
 
Lunchstopp och vi hittade ett pastaställe som var rankat topp 25 i Rom som var riktigt bra, åt en pestopasta och sen unnade vi oss Aperol och Prosecco eftersom det ändå var sista dagen av kursen.
 
         
 
 
 
 
 
 
Sen promenerade upp för en hög kulle för att komma till det lilla templet Il tempietto som uppfördes som en hyllning till Jesus apostel Petrus på den plats han tros ha korsfästs. Templet anses vara en av de mest fulländade byggnaderna i arkitekturhistorien.
 
           
 
 
 
         
 
Började regna efter lunch och fortsatte hela eftermiddagen så blev tyvärr inte några fler bilder på vad vi såg sen. Sista stoppet för dagen var Pantheon och vi fick stå och köa i typ en halvtimme i regnet, men när vi hade 10 meter kvar stängde de för gudstjänst så var en besvikelse. Hittade en innergård med tak där vi satte oss och hade avslutning och prisutdelning för bästa presentation under resan. Sen var vi hungriga så letade upp en liten vinbar där vi åt middag.
 
         
 
Hade tur och kom dit innan det blev kö, folk stod ute på gatan och drack vin i väntan på att få en plats
 
 
        
 
På kvällen bestämde jag Linnea och Alice för att gå ut och mötte upp några andra från klassen för att dricka drinkar. Gick till massa olika barer och på alla så gick det att ta take away så folk stod och drack alkohol på gatorna i små plastmuggar. Helt annorlunda mot Sverige. Hittade även ett ställe som serverade 1liters drinkar.
 
         
 

 
 
På lördagen hade vi en hel sista dag tillsammans i Rom innan Linnea L och Jonna skulle åka hem och jag, Linnea, Alice och Johanna skulle åka vidare. Passade på att unna oss en riktigt god brunch som smakade väldigt bra efter gårdagens utgång.
 
 
 
 
 
Sen kände vi att vi var tvungna att gå tillbaka till Pantheon och se den på egen hand eftersom vi aldrig fick gå in där på fredagen. Var riktigt mäktigt att komma in och se den stora perfekt halv klotformade kupolen. Dock var det extremt mycket folk och väldigt högljutt för att vara en kyrka så tror det hade varit ännu mer mäktigt om det inte var så hög volym därinne.
 
 
Sen gick vi och köpte glass på Giolitti som var ett ställe som vår lärare tipsat om som enligt honom är Roms bästa glassbar. Väldigt god glass och många smaker, tog pink grapefrukt och citronsorbet, men otrevlig personal tyvärr. 
 
           
 
 
 
 
Sen ville vi passa på att besöka Fontana de trevi igen eftersom vi bara hann passera den lite snabbt innan. Efter det kändes det som vi verkligen hade gjort allt och sett hela Rom så promenerade till närmsta park och satte oss i gräset och njöt en stund.
 
 
 
             
 
 
 
          
 
 
Passerade Colosseum en sista gång på vägen hem och hann ta det lugnt och börja packa lite innan vi gick ut för att äta en sista middag i Rom. Delade på bruschetta och tapasbricka som var riktigt goda, men tråkigt nog var huvudrätten och pannacottan bland det sämre vi ätit under resan. Bara Alice skaldjurspasta som var bra. Men vi var mer än nöjda med våra dagar i Rom.
 
 
             
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!