Semester i Göteborg del 2

Hej på er! Andra heldagen på vår Göteborgsemester gick vi upp tidigt för att gå en morgon promenad till Slottsskogen där vi hittade ett utegym. Väl tillbaka på hotellet blev det frukostbuffé som smakade extra gott efter powerwalken med bland annat vattenmelon, egengjord granola och yoghurt. Eftersom väderprognosen visade på klarblå himmel bestämde vi oss för att åka spårvagn ut till Saltholmen och ta en båt ut till någon av öarna. När vi kom fram så kollade vi med skärgårdsbåtspersonalen vilka turer de hade och visade sig att en snabbåt skulle gå ut till Vrångö om bara 10 minuter så då hoppade vi på den. Visade sig vara helt rätt beslut för hela ön var fylld med fina vita hus och allt såg så idylliskt ut. Andra plus var ju självklart att det fanns glasskiosk, restaurang och klippor att sola på. Spenderade några timmar där och promenerade runt, sen la vi oss på några klippor i lä för att sola och lyssna på Anders Tegnells sommarprat. Även om det var sol och klarblå himmel så var det tyvärr inte supervarmt. Blåste väldigt mycket så var alldeles för kallt att bada eller ligga på stranden en hel dag. Men ändå betydligt bättre väder än övriga Sverige där det regnade samma dag. Efter ca en timme på klipporna gick vi mot hamnen för att äta rökta räkor på restaurangen som hette Fiskeboa. Så otroligt gott tillsammans med baguette och kändes som ett måste på västkusten.
 
Efter maten promenerade vi till andra sidan ön för att äta glass och vänta på båten tillbaka till Saltholmen och vidare mot hotellet. Eftersom det var lillördag ville vi passa på att klä upp oss och dricka lite bubbel. Köpte med oss massa gott också och satte oss på hotellets innergård för att smaska på linschips, lakritsnappar och Smash choklad. Sen tog vi spårvagnen till Linné för att äta en sen tapasmiddag och dricka sangria. Efter maten gick vi vidare till Tacos och Tequila som delar innergård med Kaffe Magasinet som vi var på dagen innan för att dricka en cider och sitta och prata. Blev en väldigt händelserik semesterdag som slutade med en rolig kväll!♥
 
 
Fick sällskap av en ekorre i uteymmet
 
 
Vårt hotell låg lite utanför citykärnan vid Majorna så var enkelt att ge sig ut på en promenad och var så mycket fina hus på vägen till slottsskogen. 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
Sagolikt fint med alla vita trähus med matchande rosenbuskar ute på Vrångö
 
 
 
Fina syster (Lägg märke till den roliga skylten)
 
 
 
Solade på klipporna och gömde oss för vinden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
 
 
 
 
 
             
 
 
 
 
 

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!