Weekend i Göteborg

 
Hej på er! För 2 och en halv vecka sen åkte jag och Fredrik iväg på en liten minisemester till Göteborg som jag hade fått som födelsedagspresent av honom. Tittade först på att åka utomlands och flyga till Nice, men kände att det var mer värt att avvakta och boka en sistaminutenresa under sommaren istället. Tur var väl det med tanke på Corona pandemin som slog till bara nån vecka efter beslutet. Var lite osäkra på att åka iväg, men med allt redan bokat och förbetalt och semesterdagar tagna så valde vi att åka iväg på vår lilla Sverige weekend ändå. Kände oss helt friska vilket också var mest avgörande i beslutet, annars hade vi inte tagit tåget ner till GBG. Hälften av platserna var obokbara vilket gjorde det lätt att hålla avstånd till varandra och jag och Fredrik kunde sitta helt själva i en fyra med bord.
 
Väl framme checkade vi in på Elite Plaza Hotel och lämnade väskorna för att strosa runt på stan och leta upp ett lunchställe.
 
 
 
            
 
Hittade ett supermysigt ställe som var nedsänkt i kanalen där vi åt lunch, Tyska Bron hette det. Platsen var något bättre än själva maten men blev en mysig lunch i solen ändå.
 
 
 
            
 
Sen gick vi runt i stan och tittade i lite butiker. Jag fick ett par nya solglasögon i present av Fredrik så jag kunde byta ut mina gamla repiga 50 kronors solbrillor. För att sedan bara strosa runt i Kungsparken längs vattnet. Efter att ha varit förbi hotellet och bytt om så var det dax för middag på Toso som vi blivit tipsade om av Fredriks kompis. Beställde in flera små asiatiska rätter som vi delade på och allt var supergott och kändes kul att testa något annorlunda :D
 
 
            
 
Friterade räkor i chilimajo // avocado och mango sallad en med tonfisk o en med kokos
 
 
Så mysigt att sitta på en uteservering i kvällssolen och äta god mat. Kunde inte blivit en bättre start
 
            
 
Promenerade hem till Elite och kände oss rastlösa så gick ner till gymmet för att köra ett styrkepass kl 10 på kvällen
 
            
 
 
Vaknade upp tidigt på fredagen för att äta frukostbuffé
 
 
            
 
            
 
Sen promenerade vi runt med målet att hitta en akut frisörtid till Fredrik som inte klippt sig på 4 månader. Hittade som tur var en salong med drop in tid och jag gick och kollade i butiker medans han fick sitt hår fixat. Möttes upp och satte oss på en bänk på avenyn för att dricka juice och kolla på människor (och spårvagnar!).
 
 
 
Var inte superhungriga när klockan slog lunch, standard att semestern framförallt består av att äta saker hela tiden haha. men satte oss på ett café med goda mackor och gömde oss i skuggan ett tag. Hade verkligen prickat in den varmaste helgen på året hittills. Om ni älskar avocado är det här rätt ställe att gå till, fick en hel skivad avocado på min macka och hade varit lika nöjd med hälften för själva brödet räckte inte till. Viktors Kaffe heter det.
 
 
Spanade in minigolfbanan och bestämde oss för att komma tillbaka när vi hade mindre saker att bära på.
 
 
Vi köpte solkräm och en bok att läsa till mig och la oss i gräset för att sola efter lunchen. Spenderade nästan 3 timmar i parken innan vi behövde göra oss redo för middag med Jessica och Steven som är en gammal klasskompis till Fredrik.
 
            
 
 
Åt supergoda pizzor till middag på Bellora och sen gick vi till hamnen och köpte glass.
 
            
 
            
 
De tyckte deffentivt att vi borde se mer än bara centrala Göteborg så vi tog bussen hem till dem för att hämta bil och körde sen mot kusten med Hönö som mål. Steven är precis som jag väldigt intresserad av fina hus så åkte runt i ett superdrömmigt område med mycket nybyggda villor med havsutsikt medans vi väntade på att bilfärjan skulle gå till ön. Sen fick vi komma på båten och lyckades tajma in solnedgången perfekt. Gick runt på fina klipporna på Hönö och sen åkte vi tillbaka till fastlandet och vårt hotell.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknade upp till fint väder även på lördagen och startade dagen med i princip samma frukost som dagen innan. Begav oss tillbaka till minigolfbanorna för att spela en match och jag förlorade som vanligt mot Fredrik.
 
 
            
 
Sen gick vi till Haga som kändes som gamla delen av Göteborg, likt Visby eller Gränna med små trähus och kullersten. Hade först tänkt gå till ett brunchställe jag kollat upp, men sen gick vi förbi Sjöbaren och kände att vi inte kan åka till Göteborg utan att äta skaldjur. Satte oss på deras bakgård och beställde in varsin tallrik med räkor och jag fick in en gigantisk lemonad.
 
 
            
 
Sen hörde Steven av sig och sa att vi var inbjudna till en annan gammal klasskompis till Fredrik som precis köpt hus ca 20 min utanför Göteborg. Så åkte hem och bytte om och tog sedan båten över till Lindholmen där han och 2 andra kompisar hämtade upp oss med bilen.
 
 
Hängde ute hela eftermiddagen och blev bjudna på snacks och bubbel och spelade både krocket och nummerkubb i deras trädgård. Sen blev det grillmiddag på terassen, lite kattgos och sällskapspel inne när solen gick ner.
 
            
 
            
 
            
 
            
 
 
Var riktigt trötta när vi kom hem, men blev lite chips framför en serie innan vi somnade
 
 
 
Hann med en sista frukost på söndagen innan det var dax att ta tåget hem igen. Våran avgång hade blivit inställd så fick ta ett tidigare tåg hem än vad vi tänkt, men var också ganska skönt att få en halv dag i Stockholm som avslut på helgen. Fick en riktig panghelg och toppenbra start på sommaren med fint väder, god mat och tid att umgås♥ Lär deffinitivt bli flera resor till Göteborg i framtiden!
 
    

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!