Nyttig morotskaka
Eftersom pappa och Olivia skulle komma på besök nu i helgen så ville jag passa på att baka något gott att bjuda dom på. Jag är ju en riktig socker-älskare och älskar även att baka och laga mat, så tänkte att det vore kul att experimentera lite och laga något sött men nyttigt. Hittade en bra studentrabbat på nätet i veckan så passade på att beställa hem lite nyttiga bakingredienser, torkad frukt, jordnötssmör, bönpasta och sockerfritt godis från Apotea.se. Resultatet blev iallafall att jag bakade en nyttig morotskaka som smakade precis lika gott som en vanligt morotskaka fast den var helt sockerfri och glutenfri.
Utgick från ett recept av GoForFit men la också till lite egna ingredienser:
♥ 2 dl Pofiber
♥1 msk Agave sirap
♥1 tsk vaniljpulver
♥1 dl kokosmjöl
♥ 0,5 dl smält kokosolja
♥ Några droppar Citronsaft
♥ 2 teskedar kanel
♥ 1 tsk kardemumma
♥ 0,5 tsk bikarbonat
♥ 0,5 tsk bakpulver
♥ 1 krm salt
♥ 0,5 tsk bakpulver
♥ 1 krm salt
♥ 0,5 dl smält kokosolja
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°. Riv morötterna fint tills du har ca 2 dl rivna morötter. Vispa äggvitan fluffig tillsammans med salt. Tillsätt Sötströ samt ägget och vispa ytterligare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman tills de är jämt fördelade. Häll över i en form och grädda i 20-25 min.
Kommentarer
Trackback