Långfredag

 
 
Hej idag har vi varit här precis i en vecka och det är också en vecka kvar tills vi åker hem! Väldigt skönt att veta. Jag och Olivia var uppe tidigt i morse och joggade och sen hem för en snabb frukost innan v drog ner till stranden för att sola. Vi skulle möta upp mamma som kom hit idag så var där extra tidigt. Hon har jobbat hela veckan kom hit vid lunchtid och då firade vi med frukt och baguett. Så nära påsklunch man kan komma. Hon hade med sig lösgodis så hon var helt klart välkommen. haha.
 
 
 

Lanzarote

 
 
Hejsan hur är det med er? Med mig är det bara bra! Är på Lanzarote med min syrra och min mormor och morfar och vi gör inget annat än att slappa. Solar, badar och shoppar och har inte riktigt haft tid och ork att uppdatera även fast jag har free wifi och både mobilen och datorn med mig. Men har passat på att vara ute i solen och tagit ledigt från bloggen helt enkelt.
 
Men nu sitter jag här även fast jag tänkte att jag skulle hoppa bloggningen de här två veckorna. Haha har svårt att låta bli! Idag har jag ändå varit för mycket i solen och lyckats skaffa mig en lite för röd bränna så ville ha något att göra när jag spenderar denna alldeles för fina eftermiddagen innomhus (Har inte sett ett moln på hela dagen!).
Så nu ska jag fixa ihop några inlägg! Bjuder på 5 bilder från veckan så länge! puss o kram
 
 
ett av poolområdena från vår balkong
 
 
 
 
Har blivit en del shopping, Det är en stor fördel att bo 5 minuters promenad från ett shoppingcenter, eller det tycker jag och syrran iaf. Morfar och mormor är väl de som betalar ;)

Torsdag


dagens outfit med topp från lindex, linne med krage från H&M, Byxor från Hollister och Skärp - Bikbok
 
Hejsan haft en bra sista dag i skolan och nu väntas mer än 2 veckors ledighet! Flyr kylan och snön ner till Lanzarote för er som inte visste det. Fick stanna kvar extra länge idag eftersom jag skulle göra So provet som jag missar imorgon. Var inte så svårt men man behövde tänka länge för att få med allt. Var glad att min lärare glömde bort mig och gick på ett möte för då fick jag 1 timme extra tror att de som har imorgon bara får 1 och en halv timme? Är inte helt hundra.
 
Nu ska jag packa ner alla saker jag ska ha från pappa och sen åka hem till mamma. Puss
 
 

1 och en halv dag kvar

Har haft en bra dag idag även om jag inte fick så mycket sömn inatt. Har kollat en del på pretty little liars och det är så spännande!! Gaaah vill bara veta mer och mer.
 
Fick reda på att jag får göra So provet imorgon eftersom jag är ledig på fredag så denna kväll har jag spenderat åt plugg. Hann även med ett tandläkarbesök som endast varande 2 min. Hade jag vetat det så hade jag sluppit oroa mig för det hela dagen. Hatar den där kameran de kör upp i munnen, men som tur va slapp jag den. Sen när jag kom hem följde jag med pappa och Olivia till Sickla för att hämta ut Olivias nya cykel och växla mynt. Det sistnämda fejlade vi med eftersom atomaten var trasig :(
 
Nu ska jag sooova godnatt!!

Skolan dödar motivationen

 
 
 

NP i Kemi och Chill box

 
bild från FELICIAS blogg
 
Hejsan svejsan. Allt bra med er? Idag har jag haft NP i Kemi och var endast en fråga jag visste svaret på till 100%, resten chansade jag hejvilt på. Får väl bli som det blir men ett E hoppas jag att jag får! Var skitsvårt.
 
Slutade 12 så jag Julia, Frida och Felicia drog till Liljeholmen för att kolla ett gymnasium som Frida ska till imorgon. Sedan åkte vi vidare till Täby centrum för att köpa frozen yogurt på Chill box. Var hur gott som helst! Helt klart värt att åka 50 minuter för att komma dit!!!
Var bara att plocka på alla tillbehör man ville ha så vi bombade lite - blev ju inte särkilt snyggt... Men det är smaken som spelar roll!
 
Sen åkte jag direkt till gymmet där jag mötte upp Hedda för ett corepass och sen var vi inne i styrkegymmet och fokusera på armar och insidalår.
Nu ska jag duscha och sen blir det PLL.

Packar lite för mycket

old pic
Hej! Har börjat packat lite nu till Lanzarote som jag åker till på fredag! Längtar!! Haha är tänkt att jag ska ha en lätt packning. Som om det kommer att hända!? Har tagit fram alla fina sommarkläder och skulle villja ta med ca 9 par shorts, ca 8 klänningar och en hel hög med linnen och blusar... Och det här är bara hos pappa. Förstår inte hur jag ska få ner allt?
Måste sortera bort lite...
 
Nu ska jag iaf ta och duscha och sen lägga mig tidigt. SÅ TRÖTT.
 
 

Skidor, tårta, älgar och godis

 
Haha den fina rubriken beskriver min fina helg i Mora Har varit hos min farmor och farfar i helgen så har varit dålig uppdatering i helgen. Hade inte träffat dem på jättelänge så var riktigt värt att åka 4 timmars bilresa på fredagen och 4 timmars bilresa idag
 
På lördag förmiddag åkte vi till Eldris och för att åka längdskidor. Jag som åker snowboard har inte stått på ett par skidor på evigheter så var lite vingligt. Dessutom var vår utrustning säker över 20 år gamal så skyller lite på den också. Fick in det rätta tempot sen så blev totalt 4 km, men jobbigt var det!
 
 
Jag och Isa i spåret
 
 
Olivia fyllde ju år i onsdags så vi firade henne lite med tårta och presenter. Hon fick b.la. en ny cykel, haha de hade slagit in sadeln i ett paket - resten av cykeln hämtas på onsdag.
 
 
 
Idag var vi på älgjakt i skogen, men såg tyvärr inga. Resten av familjen såg 2 älgar på lördagen när de var ute och promenera. Glad att jag inte var med för att jag tycker att älgar är alldeles för stora, samtidigt som jag skulle velat fota dem!
 
 
På vägen hem idag stannade vi i Avesta och åt lunch. Skulle köpa godis på en godisfabrik, sett fram emot det jättemycket (inte ätit lösgodis på 2 veckor nu, riktigt bra jobbat för att vara mig!) så blev rejält besviken när vi kommer fram och ser att de har söndagsstängt :(.
 
 
 
 
Haha My springer mot godiset
 
 
Men fick bli godis från Willys istället!
 

i bilen

hejsan sitter just nu i bilen på väg hem till Stockholm. Har varit vid Avesta, käkat lunch och köpt godis så nu ska jag väl klara mig resten av resan ^^







13 år den 13:de

 
 
 
Hejsan! Har varit med Alva idag efter skolan. Var jättekul att träffa henne eftersom det var över en månad sen! Vi snackade en hel del, bakade kladdkaka och spelade in några videos ^^. <3
 
Är syrrans födelsedag idag. Lilltjejen har fyller 13år så ska vara lite social med familjen. PUSS.

Studiedag

Har studiedag idag, så skönt!! Tog sovmorgon till 10 sen gick jag upp och åt frukost framför ett avsnitt av pretty little liars. Efter det drog jag till gymmet för att möta upp Hedda. Vi körde uppvärmning på löparbanden och sen ett 45 minuters bodypump-pass.
Första gången vi körde det och kommer 100 procentligt ha träningsvärk i framför allt armar, men också rygg och lår, imorgon!!
Drog sen hem till pappa duscha, åt lunch och kolla på 2 till PPL avsnitt innan jag åkte till stan med Julia. Köpte en present till syrran som fyller 13 på onsdag (!). Min lilla plutt blir tonåring, hur konstigt känns inte det?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från helgen. Har haft mysig tacokväll med tjejerna. kollat på mellon, dansat till Antons Begging, spelat candy cruch och ätit brownie. Sov även över och igår var jag och julia på badhuset.
 
Nu blir det mat puss

Bästa dagen på länge

 
Koftan jag köpte på lovet och som jag hade i måndags.
 
 Idag har varit en bra dag! Jag har:
  • Haft muntlig NP i FR och fått ett C i betyg
  • Ätit god lunch!
  • Haft på mig min skinnjacka även fast det var lite kallt.
  • Fotat med My
  • Kollat på Pretty little liars
  • kört SH'BAM
  • Tränat i Switch-salen
  • Ätit tacos
  • Duschat läääääänge
  • Druckigt mango shake.
  • kollat på vampire diaries
  • skaffat yttligare en månads spotify premium ^^
Och nu ska jag gå och sooova!
 
 
Lunch. Man ser den stora skillnaden på bildkvalitén mellan min kamera och min mobilkamera...

Franska

 
 

 Hejsan! Il fait trés beau aujourd'hui! Mais il fait froid...  Haha lite snygg övergång till franska sådär. Hade ju den muntliga delen i franska idag och det gick faktiskt bra! Lite förvånad eftersom det kändes som om vi inte sa så jättemycket... Men fick ett C! :D.
okej tar det där på svenska också ;) har varit superfint väder idag. Klarblå himmel och allt. Men det är fortfarande kallt.
Var ingen god mat i skolan idag så vi var några tjejer som promenerade till Bea och köpte sallad. De har fått sån där salladsvagn så man kan plocka ihop sin egen sallad, eller fått och fått, har aldrig sett/tänkt på den förut.
 
Nu ska jag kolla på PLL och sen blir det träning. Kram♥

Harlem Shake

 
Harlem shake som jag och några andra 9:or gjorde i Falun!
 
Hejsan! Har haft nationella i Franska hela dagen idag. Kändes helt okej faktiskt, nu har jag bara den muntliga delen kvar som görs imorgon. Wish me good luck!
 
Efter skolan köpte jag nytt gymkort! Äntligen kan jag blippa kortet och bara gå förbi spärrarna. Känns segt att behöva fråga dem i kassan om de kan släppa in en
Jag och Hedda körde styrkegym, körde de flesta maskiner så får se hur mycket träningsvärk jag har imorgon... Men just nu känns det lugnt iaf!

Köper sommar

 
 
Hej alla! Hade på mig skinnjackan idag och med kofta och en tunn luvtröja under så fungerade det utan att jag frös ^^. Härligt att det börjar bli lite varmare ute!
Jag stannade kvar i skolan i nästan 2 timmar. Först för att skriva klart ett svenska steg och sen redovisa det och ett franska steg. Stackars Julia som behövde vänta på mig!
Men sen när jag var klar köpte vi mellis på konsum. Vindruvor till mig och Froosh till Froosh-älskaren. Åkte in till stan när vi laddat med ny energi. Skulle kolla på en velor-tröja men hittade ingen snygg. Vill ha en blå ju! Hittade iaf världens snyggaste bikini på cubus som fick följa med mig hem och 3 stycken snygga nagelack i sommarfärger. Laddar gaderoben med sommarkläder! Längtar såå!
 
Nu ska jag kolla på pretty little liars. SÅ SPÄNNANDE!
 
 

Min dag

2 snygga plagg jag gärna velat köpa när jag var i helsingfors.
 
Hejsan! Första dagen i skolan efter lovet är nu avklarad. Hade min nya kofta från butiken Stil som jag ännu inte har någon bild på men det kommer i veckan ;). Jag stannade kvar efter skolan och repeterade lite franska inför NP i franska som är på onsdag. Hoppas verkligen att jag inte får hjärnsläpp och glömmer all den franska jag lärt mig under de här 4 åren!!!
 
Vid halv 4 drog jag till gymmet där jag mötte upp Julia och Stina. Körde hela 6.5 km löpning på bandet och 7.5 km blev det med uppvärmning och nervarvning. Var ordentligt svettig efteråt men jag börjar närma mig milen! Körde ett CX pass efter 30 mins vila och stretch.
 
Nu på kvällen har jag käkat, duschat, kollat 2 avsnitt av PLL och kvällens avsnitt av Top model Sverige. Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på madonna. Blev lite inspirerad av tv programmet.

3 veckors stopp

 
Denna vecka har jag ätit alldeles för mycket sötsaker. Ätit bara för att äta, inte för jag varit hungrig. Vad var då enklast att bara stoppa i sig? Jo kakor, godis och ännu fler kakor. Åt för att bara ha något att göra, för att kakorna smakar så gott.
 
Blivit till en vana att äta så fort man ser något gott. Inte tänka på hur man mår efteråt (jävligt illa om man äter för mycket) och på att man kanske ska äta middag eller lunch bara 10 minuter senare. Då ångrar man sig. Onödigt att äta något mindre nyttigt så man inte är hungrig när man ska äta den riktiga maten.
 
Det kanske inte är det onyttiga jag vill komma ifrån utan småätandet. Hellre äta riktiga mål, slippa känna suget efter ännu en kaka, en smörgås, ett äpple... Men för att sluta att småäta måste man börja någonstanns och därför blir det stopp på kakor, choklad, läsk och godis de kommande 3 veckorna. (med undantag från syrrans födelsedag.) Känner jag mig rastlös så ska jag göra något annat. Allra helst se till så att jag inte blir rastlös.
 
Fokusera på nyttiga saker som är goda. Mango, körsbärstomater, gröna äpplen...mm...
 
 
 

Munkar

 
Familjen var ute på promenad samtidigt som jag var hemma och käkade lunch och de kom hem med en låda med munkar. Riktigt mumsiga var dem! Fint vårljus från fönstret som kom med på bild.
 
 

Musik och ingen söndagsångest än så länge

 
 
Sitter här och pluggar, går väl ändå helt okej. Har ingen direkt söndagsångest eftersom vi ändå hade Falun och sportlov efter varandra. Det är typ 2 veckor lov på rad. Men kommer nog inte vara så glad att gå upp imorgon när klockan ringer klockan 07:00. Ska försöka redovisa 2 steg imorgon. Frågan är om jag blir klar idag eller inte...
 
Sen så är det nationella prov i Franska på onsdag och muntliga på torsdag-eller-fredag. Inget jag ser fram emot direkt men är glad att jag inte har spanska - de har sitt muntliga redan imorgon. Nej nu ska jag återgå till mitt pluggande och musiken.
 

Söndag - ur balans

 
 
Dagens lunch

Direkt när vi kommit till Stockholm åkte jag iväg till Skarpnäck för att jobba. Tog ca 2 timmar sen duscha jag hemma hos mamma innan jag åkte till pappa och åt lunch.
Kände fortfarande att allt gungade även fast jag är på stadig mark nu. Så om ni ser att jag vinglar när jag går så beror det på att mitt balans sinne fortfarande är ur balans. Alltså inte full ;).
 

Helgens kryssning

 

Nu är jag hemma i "Tukholma" igen! Hade ingen aning om att de kallar Stockholm så, men å andra sidan så kallar vi dem finnar så det är väl inte mer än rätt att Stockholm blir Tok-holmen.
Har iaf åkt båt. Silja Serenade hette den och vi hade det super förutom att det gungade en hel del på hemvägen. Klass 2 varning och vara ute på östersjön är ingen bra kombo. Hade tur som sov när det var öppet hav! Kan ju inte säga att jag mådde särkilt bra på kvällen då hela båten gungade...
 
 
 
"Promenaden" där det fanns andra resturanger och butiker utöver Tax freen och buffén som låg på våningen under.
 
 
Började med att lämna väskorna på rummet när vi väl kom på båten. Sen gick vi ner och letade café.
 
 
 
Efter fikan åkte vi upp till Soldäcket och fotade solnedgången. Massa fina oljetankar, bostadshus och lastbilsparkering kom också med på bilden.
 
 
My och Olivia
 
 
 
 
Har spelat en hel del på maskiner. Jag hade ingen större tur med mina pengar men hjälpte My och vi börja med 3 euro och fick ut totalt 10 :)
 
 
My posar lite medans vi väntar på dem andra innan middagen.
 
 
Var väldigt blandad mat på buffén, Japanskt, Grekiskt, Italienskt, mexicanskt m.m och vi var alla väldigt mätta efteråt.
 
 
 
Riktigt bra efterrätts bord var det!
 
 
Olivias glass, själv orkade jag ingen
 
 
Efter middagen blev det fler spel på atomater...
 
 
...drinkar...
 
 
...och show.
 
 
En ny dag. Var sjukt sköna sängar och sov extra bra bara för att det gungade. Vaknade iaf upp i Helsingfors och åt frukost buffé innan vi steg av båten.
 
 
 
Promenerade runt i Finland och kollade på kläder. Hittade en hel del snyggt som jag gärna hade tagit med mig hem - En aprikos Hunkydory tröja, ett Ralph Lourent linne och spetshorts, en jacka från Elvine, en kofta från Objekt, Michael Kors sandaler och massa våriga nagelack. Men sparar pengarna till Lanzarote - billigare shopping där ^^.
 
 
Hittade ett glasscafé och köpte jättegod limesorbet
 
 
 
 
Till vänster: tillbaka på båten igen Till höger: Pappa och syrran utanför något palats/tempel/kyrka
 
Vi gick tillbaka till båten tidigt för att gå på spa. Tog massage, vilket jag verkligen behövde - typ somnade. Sen satt jag och My i basstun medans Olivia och Isa var på badhus och Anna och Pappa drack bubbel.
 
 
Isa i sin nya hatt och matchande kjol som hon köpte på stan
 
 
Gick på en av resturangerna på Promenaden för att äta middag. Beställde in en stor skaldjurs tallrik. Tyvärr var jag alldeles för sjösjuk och kunde bara äta några räkor :( Gick och la mig vid 11 för att slippa huvudvärken...
 
 

NU: Applåder till er som orkade läsa! Nu måste jag sätta mig och plugga. Puss o kram♥

3 weeks 2 go

Om 3 veckor är jag, syrran och mormor och morfar på Lanzarote! Ska bli så härligt att åka utomlands. Men nu sticker jag iväg på kryssning till Finland. Det blir minst lika kul även om det bara varar i 2 dagar istället för 2 veckor. Puss♥
 
 
 

Falun bilder

Hejsan! Hoppas allt är bra med er! Tänkte passa på och slänga ut lite bilder från Falun som vi var i med skolan förra veckan. Sen blir det bara mobiluppdateringar under helgen ;). Var sista gången någonsin vi var där så känns lite sorgligt. Kommer fler bilder sen, en av våra lärare lånade min kamera under hemkunskapen så har en hel del därifrån också :).

 
Började vår Falunvecka med ett utepass. Vilket självklart innebar en promenad till Ica Maxi. Fyndade jordgubbar för 10 kr pkt och fikade kladdkaka med mjukglass - en bra start på veckan.
 
 
 
 
 
 
 
Hade Kemi en halv dag och fick då göra olika labbar. Oskar eldar helium (?) på bilden
 
 
 
Haha lägg märke till alla VS parfymerna och hårprodukterna i fönstrena, kännde oss som hemma helt enkelt ^^
 


 
 
 
Sista kvällen hade vi spexfoto med temat "Jag om 20år". Själv var jag fotograf, även om sannolikheten att jag blir det inte är så stor. Fototna ovan och under är inte min klass + att bara de som ville är med - tog bilder på vår också men eftersom jag var med på bilden blev det underifrån, hoppas att vår lärare mejlar ut de "riktiga" bilderna!
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!